• izledim
    • izliyorum
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (7.50)
the terror
dan simmons'in ayni adli cok satan romanindan uyarlanan 2018 yapimi amc dizisi. 1845 yılında atlas okyanusu'ndan büyük okyanus'a bir geçit bulmak için kuzey kutbu'na çıktığı yolculuktan dönmeyen ve kaybolması çeşitli efsanelere yol açan ingiliz gezgin ve kaşif sir john franklin'in gerçek hayat hikayesini konu alan dizide basrollerde game of thrones'dan tanidigimiz ciarán hinds (mance rayder) var. diger one cikan isimlerde ise jared harris (captain francis crozier), tobias menzies (commander james fitzjames), paul ready (dr. henry goodsir) ve nive nielsen (lady silence) var.


  1. AMC kanalinin yeni dizisi ve simdiden efsane diziler arasina girebilir. ilk 3 bolumu ile dikkatleri uzerine cekmeyi basarmis yapimda Game of thrones'dan Mance Rayder ve Edmurd Tully olarak tanidigimiz Ciarán Hinds ve Tobias Menzies var. Konusunu her ne kadar gercek bir hikayeden almis olsa da eskimo efsaneleriyle fantastik unsurlarda yok degil. sizi gerim gerim gerecek bir yapim ve izlerken usumeniz cok olasi. ekrandan buz gibi hava esiyor izlerken. Fragmanini suraya birakiyorum: Trailer
    On siralardan yerinizi ayirin dizi patladiginda ben ciktigindan beri izliyorum havasi atarsiniz. Breaking bad, walking dead, better call saul ve madmen gibi esfaneleri bizimle bulusturan kanalin bu yilki en buyuk yapimi bu.
  2. ilk iki bölümü malum ortamlara düşünce hemen izledim. iddialı bir dizi konusu, oyunculuk, atmosfer hepsi yerli yerinde gerilim sevenlerin kaçırmaması gerekir. keşif hizmetine çıkan ingiliz donanmasına ait iki geminin kuzey kutbunda başlarına gelen olayları anlatıyor.
  3. atmosfer, oyuncular şahane tamam da ne bileyim, artık bir şeyler daha olmalı.
    ps: bu entry en son 1x5 izlendikten sonra atılmıştır.