• izledim
    • izliyorum
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (7.81)
the walking dead
yürüyen ölüler bir çatışmada yaralandıktan sonra kendine gelen ve dünyayı yaşayan ölülerin ele geçirdiğini gören bir kasaba şerifinin hikayesini anlatıyor. ailesini bulmak için büyük şehire gidiyor fakat burada durumun kendi kasabasınınkinden de kötü. yine de ailesini ve hayatta kalan birkaç kişiyi daha bulmayı başarıyor.yürüyen ölüler başkahramanının tüm zayıflıklarını ve insani yönleri göstermeye çalışan, yan karakterlerinin hikayelerine de olabildiğince eğilen, iyi yazılmış, dramatik derinliğe sahip sıkı bir film tadında.


  1. 5. sezondan itibaren saldığım dizi. bu kadar güzel bir hikaye bu denli sıkıcı ve kötü devam ettirilebilirdi.
  2. bu diziyi başarılı kılan insan psikolojisini ve değişimlerini çok iyi işlemesidir. hikayenin başlangıcındaki pizzacı çocuğun baba adayı glenn'e evrilmesi süreci bunu kanıtlamaya yeter. ayrıca herkese yardıma koşan ve yanlış tercihler nedeniyle bir çok şey kaybeden rick'in bir canavara dönüşü de gerçekten muazzam. heyecanla takip ediyoruz.
  3. efsane bir pilot bölümle başlayan, sonrasında senaristin yanlış tercihleri ve maddi kısıtlar sebebiyle bir sezonun sürekli aynı yerde geçmesinden dolayı sarpa saran bir dizi.

    !---- spoiler ----!

    pilot bölümünde konunun her şey çok normalmiş gibi akışı, sonrasında olayların saniyeler içinde gelişmesi ve rick'in kendisini yapayalnız bulması ilk sezonu insana kesinlikle izlettiriyor. bu ilk sezon zaten dizinin tek kaliteli diyebileceğim sezonuydu. sonrasında izleyenler bilir, sürekli aynı mekanda geçen uzun uzadıya bölümler vs. insan sıkılıyor artık, sitcom'a dönüşüyor bir nevi. sanırım 4. sezonun ortalarındaydım bıraktım izlemeyi, çünkü dizinin ilerisinde ne olacağı merakını tamamen kaybettim.

    !---- spoiler ----!

    ayrıca;

    !---- spoiler ----!

    shane'i daha dizinin başında harcayan senarist arkadaşa da buradan selamlarımı yolluyorum. bu dizi bu kadar ilgi kaybettiyse bir sebebi de budur.

    !---- spoiler ----!
  4. !---- spoiler ----!

    6.sezon 14. bölüm de nazardan sakınmak için kafaya kurşun döktürmüş bir adet zombi barındıran dizidir.


    !---- spoiler ----!
    miner
  5. "tanrının ölümden sonra hayat var dediğinde bunu kastedebileceği hiç aklıma gelmezdi" gibi bir replik vardı.
    günümüzde yaşansa inanç sorgulatır.
  6. !---- 6x15 spoiler ----!
    morgan artık sıkmaya başlamıştı. ayrılması iyi oldu. umarım ileride bir daha kendisini göstermez. bunların dışında grup iyice dağıldı. saçma sapan hareketler yapmaya başladılar. hep birlikteyken hemen çözebilecekleri sorunu, kişisel olarak çözmeye çalışıyor. birisi tek başına giderken arkasından başkasıda geliyor. hepsi beraber tuzağa düşüyorlar.

    maggie'nin bebeğini düşürmesi bence daha iyi olacaktır. bebeğe zarar geleceği önceki bölümlerde yaptığı kavgada belli olmuştu.

    son olarak daryl tam dönerken vuruldu. büyük ihtimalle omzundan vurulmuştur.

    karakterler üzerinde çok yoğunlaşıyorlar. biraz daha hızlandırıp final yapması bence uygun olur. zirvedeyken bırakmak lazım.
    !---- 6x15 spoiler ----!
    sucuk
  7. benim için tam anlamıyla yoklukta gideri olan dizi
    1. sezonu bitirdim
    2. sezona yeni geçtim
    6 sezon aynı nane izle, dur
    hannibal dan sonra böyle bir boşluğa düşeceğim belliydi
    resmen insana hiçbir şey katmıyor; vakit geçirmek için izliyorum
  8. her sezon kendini geliştiren ve daha da acımasız olaylar içeren inanılmaz sürükleyici bir dizidir. aksiyon olarak başlayıp dramaya döndü ve benim gibi dramadan nefret eden birisini bağımlısı yaptı. özellikle bugün yayınlanan sezon finaliyle artık bambaşka bir dizi ve tabi ki negan ile birlikte. herşeye rağman negan'ı sevdik
  9. son bölüm itibariyle güzel bir sonla izleyiciyi merak içinde bırakarak sezon finalini girmiş olan dizi.

    insan psikolojisinin bir hastalık ve kaos ortamında nasıl şekilleneceği üzerine hikayesinin olusturması diziyi dramatik bir çerçevede devam ettiriyor.insanların bu hikayeyi sevmesi herkesin böyle bir dünyada kendisini hayal etmesi olabilir ki ben uzun zamandır diziyi izleyen biri olarak bunu çok düşünmüşümdür. insanlığın böyle bir durumla karşılaşması olasılık dahikinde değil bence. yalnız veba gibi farklı salgın hastalıklarda insanlık daha fena,yıkıcı bir durumla karşılaşabilir.o yüzden böyle bir dünya olsa ben şöyle hayatta kalırım,yok şöyle zombi öldürürüm demeden önce iyi düşünmek gerek.
  10. 6. sezon finaline dair büyük spoiler!



    !---- spoiler ----!

    neganın öldürdüğü kişi, neganın tarafından bakılınca sağda olan birisi kesinlikle.

    carl veya rick olduğunu sanmıyorum. çünkü onlardan birisi olsaydı, negan ''biri ters bir şey yaparsa çocuğun gözünü babasına verin'' demezdi.

    benim oyum eugeneden yana ama eğer sadece şaşırtmak için sağ taraftan birini öldürdü gibi yaptılarsa glenn veya abraham da olabilir.

    !---- spoiler ----!



    gerim gerim gerildim yahu. dizinin belki de kendi içinde paradoks yaratmayan, kendi kurgusu içinde gerçeklikten çıkmayan bir bölümdü.


    çizgi romandan spoiler verenler bir zahmet haber versin, henüz yapan yok ama ben uyarayım şimdiden.