• izledim
    • izliyorum
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (9.33)
the young pope
tüm dünyada rekor bir izleyici kitlesinin yanı sıra katolik dünyasında çıkan tartışmaları da beraberinde getiren yılın televizyon olayına hazır mısınız? dinde devrime inanan, 47 yaşında yetim bir amerikalı’nın yeni papa seçilmesiyle başlayan olaylar zinciri, oscarlı yönetmen paolo sorrentino’nun elinde 10 bölümlük bir görsel ve işitsel ziyafete dönüşüyor. başrolde, pek çoklarına göre kariyerinin en iyi performansını veren i̇ngiliz aktör jude law’ı izlediğimiz the young pope’un göz kamaştıran atmosferine, tüm dünya ile aynı anda kapılmak için bir saniye bile düşünmeyin.
yönetmen: paolo sorrentino
oyuncular: jude law, diane keaton, silvio orlando (blutv)


  1. papa böyle olsa hristiyan alemi hiç bir ülkeye misyoner gondermesine gerek olmaz. biraz kibirli, biraz şakacı, çok zeki ve baya yakışıklı papa jude law.
    nasıl papa bu ya adam tanrıya inanmıyorum dedi. (bkz: swh)
    dizinin ilk bölümün açılışında yönetmen dizinin zaten ne kadar marjinal olabileceğinin mesajını vermiş.
    paolo sorrentino’nun elinden çıkmış 10 bölümlük bir görsel şölen, çok güzel ayrıntılar var dizide.
  2. jude law'un pius xiii'ı oynamadığı adeta yaşadığı güzel dizi, izleyin izlettirin.


    !---- spoiler ----!

    you must!

    !---- spoiler ----!
  3. muazzam bir dizi. Son zamanlarda değil, tüm zamanlar içinde izlediğim en iyi dizilerden bir tanesi. Dizinin hiçbir yerinde aceleye getirilmişlik, üstünkörü geçilmişlik hissetmedim. Oyunculuklar dahası cast ancak bu kadar iyi olabilirdi. jude law'ın oyunculuğuna laf söyleyen zaten daş olur.

    aslında diziye ön yargılıydım, "aman napacam şimdi katolik kilisesinin dalaverelerini" diye düşünüyordum ki dizi kesinlikle bir din anlatısı yapmıyor. dinin gölgesinde ilerlemiyor. İzleyicisini düşünmeye iten felsefi bir derinlikle ilerliyor. Kesinlikle izlenmesi gereken harika bir dizi. trailer

    2. sezon onayı alınmış, heyecanla bekliyorum. trailer