1. neredeyse sıfır çalışmayla tıpa giden arkadaşlarım olması sebebiyle tıpta okuması zor derdim.

    yazdım, girdim, gördüm editi:

    üst sınıfların kolay dediği sınav bile tek başına lys biyoloji ayarında bir sınav. okumanın yanında kazanmanın esamesi bile okunmaz..
  2. okuması da kazanması da tahminimce o kadar zor değildir ama okuduğun sürenin uzunluğu adamı korkutuyor. okul desen sanırım 6 sene bunun uzmanlığı var akademisyenliği var temiz 10-12 seneni hibe edeceksin.
  3. tıp okumadım fakat doktor olabilmek en zoru sanırsam.
  4. doktor olma ideali taşıyan bir insan her türlü okur savından yola çıkarak cevabı "kazanmak" olan soru.
  5. yakin arkadasimdan biri tipci. siralamasi 2000lerdeydi. yarin sinavi var ben kusucam, biktim diye agliyordu yarim saat once. her okula, sinava gidisinde okulu birakmaktan soz ediyor ve seneyede okulu birakip evlenmeyi dusunuyor.
  6. kazanmak kolaydır, okumak orta derecede zordur, tus ise çok zordur. pratisyen olacağım diyorsan en fazla orta derecede zorlanırsın.
  7. kazanmakta bir zorluk yaşamadım , bitirmekte de öyle. tıp fakültesini gerçekten iyi bir doktor olmayı amaçlayarak kazanırsan öğrenimi hem tatli hem de daha kolay olur.
  8. marmarada okuyorsanız kazanmak en kolay kısmıdır.

    bi umut tercih yaptığım güne dönmek için time turner kolyesi bile aldım ama nafile. neden derseniz buyrun.
  9. ne tıp kazandım ne tıp okuyorum. ama bütün bölümleri kazanmak okumasından kolaydır bence.
  10. kazanması zordur, her şeyi bilsen de öss ayrı bir sınav, o heyecanla ne yapacağın allaha emanet. okuması diğer bölümlere oranla zordur. ama tempoya alışılınca geçmenin çok kolay, öğrenmenin ise bir o kadar zor olduğu görülür. bir de tus gerçeği var ki öss'den beter. doktor olmak da bu sürecin en son ve en zor basamağı. ben boşver derim.