• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.25)
toni erdmann - maren ade
bir babanın genç kızıyla tekrardan iletişim çabalarını anlatan, alman-avusturya ortak filmidir.


  1. film 69. cannes film festivali'ni 3.8(4.0) gibi bir puanla kapatarak son dönemin en yüksek puanıyla festivali kapatmıştır. 2016 yılının en iyi filmlerinden biri olarak akılda kalacağı kesindir.
  2. izlerseniz muhtemelen siz de ilk yarısında karakterlerin yapaylığı ve esprilerin soğukluğu ile size hiç dokunmayan, oldukça uzak bir dünyayı izliyor fikrine kapılacaksınız. bende öyle oldu.

    ancak ikinci yarısında fark ettim ki bu yapaylıkla hiçbir bağ kurmadığım karakterlerin duygusal yönleri bilerek ve isteyerek sona saklanmış. duygulara yer olmayan iş dünyası, uluslar arası bir şirketin avrupa denilince aklımıza ilk etapta gelen steril özelliklerini barındırmayan romanya gibi bir ülkedeki faaliyetlerinin gösterilmesi, toni erdmann'ın komik bile olmayan peruğu ve sahtelik akan gülüşü, kızının buzdan görüntüsü...her şey aslında bizlerin de isteyerek ya da istemeyerek kendimizi kaptırdığımız yapay iş dünyasının iyi kurgulanmış bir özeti.

    !---- spoiler ----!

    kimsenin kimseyi değiştirmediği / değiştiremediği ama en çıplak ya da en yalın halleri ile birbirine dokunmayı nihayet başardıkları bir son. güzeldi.

    !---- spoiler ----!
    mesut