1. trabzonspor taraftarlarının şaşırtmadığı hareketlerdir. bomba atmak, mermi sıkmak, bıçak fırlatmak gibi davranışların herhangi birisi avrupa da olması halinde nefes alamayacak olanların hala stada alınması ve ligde bırakılmasına şahit oluyoruz.

    ek olarak: şu trabzonspora her halükarda maç oynatmayarak ezmemiz (bkz: seksten daha zevkli şeyler) den birisidir benim için.
  2. çatır çatır bastık! (bkz: ohhh yeaaa!)

    ts'nin ligden ihracı; eğer olmazsa an az 1 sezon seyircisiz oynama cezası alması lazım. geçen sene de otobüse saldırdılar ve failler bulunamadı tuhaf bir şekilde. bu yobazlar illa ki cinayete varan bir suç işlemeden durmayacaktır. iş işten geçmeden önlem alınması lazım.

    zulfiyare dokundu editi: siz bu kafayla comar olmayi hakediyorsunuz. yaziklar olsun! zülfiyare'de ilk 4'e girmişim, sağolun.

    anlamak istemediğiniz bazı gerçekleri kısaca size hatırlatayım. yeni türkiye projesinin sportif ayaklarından birisi de, halkının geneli cehalet ve işsizlikten kırılan amaçsız trabzonspor üzerine kuruluydu. bu dün çöktü. osmanlı ocakları gibi provokatif, akp yalayıcısı bir teşkilat yine trabzon'da kuruldu. devletin envanterine kayıtlı silah miktarından sonra n fazla silah yine devle kayıtlarına göre bu şehirde. tribünlerinin köy köy, mahalle mahalle, aile aile olarak ayrıştığı bir taraftar grubu var; aralarında husumet, ve kin var. dolayısıyla sportif başarı asla gelemeyecektir.

    bu terörün müsebbibi yine aşırı cahil trabzon halkıdır. sporculara uygulanan baskıyı ben düşünemiyorum. hayatta dikiş tutturamamış, aşırı fosfor yüklenmesinden beyin fonksiyonları hasar görmüş ve tutunacak dal olarak sadece futbolu gören bu teröristler; evet teröristler; çünkü başka bir anadolu takımı yapsa aynı şiddeti, terörist yaftası yapıştıracak olan yine bu sözde milliyetçiler yuvası trabzon olacağı için; bu şehrin spor takımının asla bir özkan sümer dönemindeki parlak günlerini göremeyeceklerdir.

    benim anlayışıma göre küme düşürülmelidir. en ağır para cezasına çarptırılmalıdır.

    fenerbahçe bunlara ağır geliyor. tayyip mitingi buradaki çükümün hümanistleri gibi, tarbzonun terörist taraftarına yakışır.
  3. trabzonu ve halkını oldum olası sevmezdim daha da uyuz oldum. adamlar senin takımını eze eze yensin 4 tane gol atsın sen git oyundaki en vasıfsız insanlardan olan çizgi hakemine arkadan dal. altı üstü oyun bi insana zarar vermek neden ne bu hırs öfke. lazlardaki fevrilik zaten sıkıntılı bir durum. ihtimal vermesemde takıma ve holiganlara caydırıcı bir ceza verilmesi ve insanların bir daha bu tür şeylere kalkışmaması dileğiyle..
    not: cha cha
    wtf
  4. türkiye'nin rakkası olan trabzon taraftarı olayıdır. hepsi ak gelenekçi, cahil kesim. acilen trabzon kümeye düşürülmesi gerekiyor.
  5. halen tek bir polis arabası yakmamıştır. ama yine de memleketin teröristidir.
    adalet arayışı alay konusu olmuş, yapılan her haksızlığa karşı sessiz sakin kalması beklenmiş takımın taraftarıdır.

    yaptıkları eylemler son derece yanlış dahi olsa haksızlığa karşı sessiz kalmayacağını, bir şekilde tepki göstereceğini yine göstermiştir.

    trabzonspor taraftarı, trabzon insanı her ne kadar terörist ilan edilmeye kalksa da bu çaba, ülkenin gerçek teröristlerinin kendilerini cici gösterme çabasından ibarettir.

    ancak uğradıkları haksızlıkların, hırsızlıkların müsebbiplerini sandıkta ihya etmişlerdir. buradan da trabzon halkının trabzonspor 'dan daha bağlı oldukları, trabzonspor' u ikinci plana atan başka şeyler de olduğu sonucu ortaya çıkıyor.

    işte bu ikinci plana atılma durumu trabzonspor'un hakkının teslim edilmesini geciktirdi, daha da geciktirecek. ama onlara da rağmen adalet tecelli edecek.
  6. bugün amedspor'un 4 yöneticisinin ankaragücü maçında, türkiye cumhuriyeti'nin başkentinde protokolde dayak yemesi ile ilgisi olmayan ve
    rakip futbolcuları kovalamamış,
    maçın başlamasına engel olmamış,
    polis arabası yakmamış,
    olmasına karşı, bu akşam belli kesimlerin linç etmeye çalıştıkları taraftarlardır.
  7. taraftarın olduğu her yerde çomarlığın da olduğunu kanıtlayan taraftar topluluğu. (bkz: anadolu çomarı)
    pavk
  8. Trabzon ve Trabzonspor taraftarı hakkında 13 Mart 2014 tarihli müthiş bir yazıdır.

    ***
    İbretlik cezanın tam vaktidir (!)
    Trabzon şehrinin yaratmış olduğu futbol terörüne artık bir son verilmelidir. Zira bu küçük ve şımarık şehrin yaptıklarına bundan önce gösterilen sınırsız hoşgörünün artık yerini cezaya bırakması gerekmektedir. Türk sporunun ve felsefesinin ve de endüstrisinin medarı iftiharı olan İstanbul kulüplerinin taraftar birlikleri tarafından Trabzonspor şekilli ve tamamı İstanbul Türkçesiyle yazılmış olan bir bildiriyle kınanmalıdır. Bu ağır ve şiddetli ceza dışında Trabzonspor Kulübü’ne başka cezalar da vermek şart ve elzemdir.

    Lanetlenmelidir mesela Trabzonspor Kulübü. Trabzonlular ve Trabzonsporlular terörist olarak fişlenmelidirler. Trabzon şehri, misket oyunu dahil her türlü ulusal ve uluslar arası müsabakalardan men edilmelidir. Hem de süresiz. Papaz büyüsüyle kısmeti kapatılmalıdır Trabzon şehrinin. Trabzonspor yöneticileri 6222 sayılı yasadan dolayı ömür boyu hapis cezası almalıdırlar. Mevcut düzenlemede böyle bir yaptırım yoksa da vatan ve millet aşkıyla gecesini gündüzünü bir eden meclisten bu yeni düzenlemenin geçirilmesi için vekillerimizin hızlı bir mesai yapmaları şarttır. Trabzonlu ve Trabzonsporlu olduğu bilinen kişilerden "medya vergisi" adı altında ekstra vergi toplanmalı, ortaya çıkan bu kaynak özellikle Hürriyet ve Fanatik gazetelerine ve NTV Grubuna aktarılmalıdır.Tarihte eşi benzeri görülmemiş bir barbarlığın müsebbibi olarak Trabzon şehri ve Trabzonspor Türkiye’nin alışık olmadığı bu saha olayları için en sert şekilde cezasını almalıdır.Yazı resminde de anlaşıldığı üzere Trabzonsporluların bu holiganist, faşist, çağdışı görüntüsü ülkenin medeniyet dolu insanlarında büyük bir korku yaratmıştır. Böyle devam ederse de yaratmaya devam edecektir.

    Zira Türkiye’de şu ana kadar hiçbir yerde – Trabzon hariç- saha dışı olayı olmamışken her seferinde Trabzon şehrinin bu güzelliğe gölge düşürmesi katlanılamaz boyutlara gelmiştir. Trabzon harici hiçbir yerde hiçbir sporseverin burnu bile kanamamışken, gözlerde korku yaratan Trabzon şehrinin vahşi davranışları tüm dünyayı hayret içerisinde bırakmıştır.

    Karşılıklı hoşgörü ve anlayış içerisinde tüm dünyanın hayranlıkla izlediği İstanbul derbileri sayesinde Türk futbolu bu noktalara gelmişken, Trabzon gibi küçük ve hamsi kokan bir şehrin bu güzelliğin önüne set çekmesi kabul edilemez bir durumdur.

    Barbar Trabzonsporlular, stadyumları telle örülmediği ve o tellere elektrik bağlanmadığı için devletlu yöneticilerimize teşekkür edecekken, yaptıkları bu son davranışlarla artık iyice azıtmış olduklarını göstermişlerdir.

    Genetik olarak ırkçı, faşist ve şiddet yanlısı olarak doğan ve bu doğumun talihsizliği nedeniyle yaşayan Trabzonlulardan şayet futbol oynayanları varsa lisansları iptal edilmelidir. Basketbol oynayanları varsa onların lisansları da iptal edilmelidir. Ve bilumum tüm spor dallarından…

    Küçük bir şehrin, büyük bir futbol ve spor ülkesine verdiği bunca zararın artık cezasız kalmaması gerekmektedir. Ne hakları vardır buna? Adaletin şefkati üzerinde yükselen bir futbolu bu kadar baltalamaya kimsenin hakkı yoktur. Ve Trabzonsporluların yaptıkları artık bardağı taşırmıştır…

    Tüm ülkenin büyük bir hayranlıkla takip ettiği, hem spora hem de ülkeye hizmetlerinden dolayı gururlandığı ama büyük bir aksilik sonucu maça teşrif edemeyen Sayın Aziz Yıldırım’ın aziz yönetim kurulu ordayken bu yapılanlar ayıp değil midir? Futbolun içinden gelen, Türk futbolunun çıtasını her gün yükselten, tüm dünyanın gıpta ile izlediği Federasyon Başkanımız Yıldırım Demirören orada iken bu yapılanlar terbiyesizliğin dik alası değil midir? Türk futbolunun gelişmesi için gönül ve hormon kaynaklı tedaviler geliştirerek, paylaşımı arttıran projelerin mimari olan Bülent Uygun beyefendinin Elazığspor’da görevine başladığı ilk haftada bunların yaşanması büyük bir izansızlık örneği değil midir?

    Sunduğu parlaklıkla diğer küçük futbol ülkelerinin cazibe merkezi haline gelen tüm dünyanın kesintisiz bir hayranlıkla takip ettiği Türk futboluna, Trabzonsporlular ne hadle çomak sokmaya çalışıyorlar.

    Bu cezalar verildikten sonra artık en iyi olmak için yapılacak birkaç küçük adım kalmıştır. Yaradanına kurban olduğum Aziz Yıldırım Gençlik ve Spor Bakanı, Şekip Mosturoğlu Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı olarak atanmalıdır. Fenerbahçe Cumhuriyeti'nin yeni koruyucusu olarak Mehmet Ali Aydınlar ismi duyurulmalıdır. Büyük birikimini dünya ile paylaşmak için Yıldırım Demirören İngiltere’ye mali danışman olarak gönderilmelidir.

    Ancak bu cesur eylemler bunlarla da bitmemelidir. Bülent Uygun Milli Takımlar teknik direktörü olmalı. Korcan Çelikay Ömür Boyu Başarı Ödülü'yle taltif edilmelidir. İbrahim Akın ise Diyanet İşleri Başkanı olarak atanmalıdır.

    Trabzonspor’un bu ülke futboluna verdiği zararları durdurmak için herkesin taşın altına elini sokmasının vakti gelmiştir (!) Gerekirse 5 yıl "Premier Lig" yayınları ülkede yasaklanır, izlemeyiz gider. Ne kaybederiz ki, değil mi?

    “Kimi vahşi, kimi yahşi, kimi satılık kalem

    Ünvanınız hırsızdır, arsızdır ama diyelim bari badem

    Ver sokayım cezanıza, büyükler böyle uygun gördü madem”

    Tüm bu ironiden bağımsız olarak Trabzonspor taraftarının 10 Mart 2014 tarihinde Hüseyin Avni Aker Stadyumu’nda ortaya çıkardığı görüntüler nedeniyle Trabzonspor Kulübü, kurallarda ne yazıyorsa, cezasını almalıdır. Çünkü sahaya ne olursa olsun zararlı ( meşale, su, çakı) madde atmak, disiplin cezası gerektirir. Açık ve net!



    Not : Bu yazı 4 Nisan 2012 tarihinde kaleme alınan yazının güncellemesidir
    joganita.net
  9. savunanların aksine teröristlerdir.

    rakibin seni yenmemiş, tam anlamıyla sikmiş.

    rakibi alkışlayıp kendi takımını eleştirmen gerekirken her zaman olduğu gibi olay çıkartıyorsun.

    artık bundan sonraki aşama rakibin kafasına sıkmak olacak. küme düşürülmek ya da 20 maç seyircisiz oynama gibi bir ceza için ne bekleniyor anlama mümkün değil.
  10. bence kendileri trabzonspora verilmiş en büyük cezadır.