• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (6.75)
transformers age of extinction - michael bay
yönetmen michael bay ve yapımcı steven spielberg "şimdiye kadar yapılmış en iyi transformers filmi!" ile karşınızda. dehşet verici bir tehdit yüzünden insanoğlu soyunun tükenmesi tehlikesiyle karşı karşıya kalmıştır. ancak optimus prime ve autobotslar dünyayı kurtalabilirler ama hükümet onlara karşı cephe almıştır. bunun üzerine onlar da başta mucit cade yeager (mark whalberg) olmak üzere kendilerine destek olan insanlardan ve korkunç dinobotlar'dan oluşan yeni bir takım kurmaya karar verirler.


  1. michael bay abimizin, lotr serisinin son filmi kralın dönüşünde peter jacskon abimizin yaptığı gibi seriye, en azından kendi adına epik bir nokta koymak adına çektiğini (ve normal olarak başaramadığını) düşündüğüm, 2014 yapımı film.
    öncekilere göre biraz daha ciddi duran, daha epik bir tarafı bulunan, baya baya uzun, her yerinden ayrı bir reklam fışkıran transformers filmi. reklam diyorum, benim aklımda kalanlar gucci, victoria's secret, pagani, chevi falan...

    mark wahlberg sayesinde kalite kazanmış bence film, maskulen bir asıl karakter gelmiş seriye. labeouf (fury^:fury - david ayer^de inanılmazdı) çok ergen kalıyordu ve çıtayı aşağı çekiyordu diye düşünüyorum. özellikle savaş sahnelerinde wahlberg elinde silahla baya kalın bir abi gibi duruyor filmde.

    ben sevdim, ama öncekilere göre daha ciddi duruyor, belki bu nedenle aradan belli bir zaman geçmeden tekrar izlenecek bir film olmayabilir, ki süresi çok uzun olduğu için tekrar izlemekte riskli ama genede serinin gidişatı açısından ayrı bir noktada bu film. nasıl anlatsam bilemiyorum ama, spielberg etkisi var filmde karakter olarak sanki. michael bay bu tip filmleri bir şekilde kotarıyor, ama bence artık daha düzgün bir yönetmen olmalı bu serinin yönetmen koltuğunda. lakin, bildiğim kadarıyla beşinci filmi de o yönetecekmiş.

    öncekilere göre daha fazla bilim - kurgu(!) atmosferi vardı filmde. bu açıdan da daha önceki filmlere göre farklı olsa da, neticede bir transformers filmi ( uzun olması da bu açıdan güzel aslında ). çok beklenti olmamalı genede.

    internette filmle ilgili eleştirilerde dikkat çekecektir:
    filmin bir sahnesinde çatıdan inmek için ekibin asansöre binmesi gerekiyor. yanlarında da kallavi bir bomba var ( iki kişinin taşıyabildiği ). ilk bindiklerinde asansör ağırlığı çekmediğinden wahlberg iniyor asansörden. millet internette bombanın ağırlık hesabından yola çıkıp bu gibi sahneleri eleştirmek için " mantıksız sahneler vardı " gibi laflar etmiş filmle ilgili. hah işte, koca arabaların uzaydan gelmiş robotlar olmasını, ejderha - dinazor arası görüntüye sahip kadim varlıkların mekanik çalıştığını falan mantıklı bulup, 80 kiloluk adam inince asansörün çalışmasını mantıksız bulacaksanız, filmlerde bu tip şeylere dikkat ediyorsanız, bu filmi izlemeyin lütfen.
  2. samuray kılıklı otobot'un, optimusla ilk görüşmeleri sırasında "sadakat, hırs ve arzu fırtınalarında açan bir çiçektir" dediği, sonra yanında ki ne saçmalıyorsun dediğinde, bu bir haiku diye çemkirdiği michael bay filmi.

    film hakkında bir şey diyeyim; zamanında titanik'i farklı yönetmenler çekseydi nasıl olurdu diye bir video vardı. michael bay'e sıra gelince meşe masadan, vazoya kadar her şey ateşler içinde havaya uçuyordu, çok gülmüştüm. özetle bu.