1. Girişte yazan arkadaşımın mantıklı yorumu benimde düşünceme söylediği gibi yansıyor ama bu durum bana burda bu konu başlığını açıp eleştirip üzerine yerin dibine sokma hakkını ne yazık ki vermiyor.

    Bizim sorunumuz bu işte tam olarak. Bir iki örnekten sentez yapıp analizlerimizi tüm benzer örneklere dayatıyoruz. eleştiri yapanlardan Biri de çıkıp kardeşim bize ne, herkesin kendi yaşamı. İster türbanla biner ister bikiniyle önemli olan nasıl insan olduğu değil midir diye sorgulamıyor üzerine de yorum yazması günden güne korkutucu hale bürünüyor ortada olan durumu. siyasete vurup bunu gösterge gibi kullanmak hoş değil, bırakın çalan çalsın alan alsın kısacası yapsınlar. Dur diyemedikten,engel olamadıktan sonra eleştirip gömmek istediğimiz durum olarak kalıyor ne yazık ki.

    Bazen insanları o kadar çok eleştiriyoruz ki kendimizi göremiyoruz. Nedir bu başkası için fütursuzca eleştiri yapma hakkı, nereden geliyor. Bırakın artık şunları tip, giyim, kuşam kendiniz kendimiz için önemsediğimiz noktalar olsun, insanlara yönelik sallamalar için olmasın.

    Bu ülke ilerlemiyor çünkü birbirimizi eleştirmek, ne giydiğini ne yaptığını konuşmaktan başka birşeyleri konuşamaz olduk. Tek derdimiz insanlara sıfatlar bulabilmek oldu.

    (Dışarıdan bakıldığında genellemelere bürünüp eleştiri yaptığımızda nasıl göründüğümüzle ilgili iyi bir örnek bkz. tık. bu durumu hatırlayanlar varsa bu konu başlığıda "kız tavlamak için kitap okuma süsü" verdiği düşünülen kardeşimden farksız değildir. )