1. "o çocuk/adam / kadın ölürse dizi biter. ölmez o. "
  2. her sezon finalinde tüm ana karakterlerin hayati tehlikelerinin olması.
    kuz
  3. görgü tanıkları polise hayati önemli bilgiler verirken cümlenin başında "işinize yarar mı bilmem ama" derler. mesela: "komiserim işinize yarar mı bilmem ama olay günü ahmet'i, nurcan'ın kafasına baltayla vururken görmüştüm." ^:öeh^ behzat ç'de pek çok kez ironik şekilde kullanılmıştır.
  4. istisnasız her dizide bir dna testi olayının olması. çok merak ediyorum dna testinin olmadığı kaç tane türk dizisi var acaba
  5. başrolünde emrah'ın oynadığı ağalı bir (büyük yalan) dizi vardı. emrah'ın ağa olması bile yeterince saçma ama devam edelim. emrah, ailesinin isteği üzerine başka bir ağanın kızıyla zorla evlendirilecektir ve emrah ağa çok mutsuzdur. düğünden birkaç gün önce kafa dağıtmak için istanbul'a gelir ve burada bir kıza aşık olur. kızı alıp köyüne gelir düğün iptal olur, aileler öfkeli, kızı istemezler falan. olaylar gelişir ve aslında emrah'ın evlatlık olduğu, ailenin gerçek çocuğunun emrah'ın aşık olup evlenmek istediği kız olduğu bilgisine ulaşırız. daha fazla devam edemeyeceğim.
  6. tam olarak ne iş yaptığını bilmediğimiz kadın/erkek kişinin; sürekli süper iş teklifleri alması ama bunları reddetmesi.
  7. başrol oyuncularının her şeye muktedir olup, polise falan iş bırakmadan her şeyi yapabilmeleri tabiki.
  8. minimum yarım saat süren, sessiz bakışmalar. ben bırak insana bakmayı, herhangi interaktif bir şeye bile o kadar uzun süre tepkisiz bakamıyorum...
  9. yakışıklı-zengin-kaslı holding sahibi beyimizin güzel-fakir-kezban kıza aşkı ^:bittt artıkkk^
    r2-d2