1. ekonomi ve devlet hazinesi malum haldeyken 81 ilde 100 küsur üniversite açarsan gelişmez.

    yahu yok isviçreli bilim adamları, yok amerikada yapılan bir araştırma. bu adamlar toplanıp evin alt katında yapmıyorlar ya birader bu araştırmaları. bu yeniliklerin çoğu üniversitelerde, az bir kısmı da devlet tarafından desteklenmiş projeler olarak bağımsız laboratuvarlarda gerçekleşiyor.

    bizdeki üniversite mantığı bambaşka tabiki. hocaların sadece öğrencilere birşey öğretmek için orada beklediklerini zannediyoruz. hayır abicim hayır, lise mi burası. ne alakası var. bu adamlar proje yapacak, hocalar araştırma yapacak, tez yazacak. bunların hepsi için devlet desteği lazım. hibe lazım. apartmandan bozma üniversite yapıp her ilde üniversite var diye reklam yapın anca. olmaz kardeşim, üniversite sayısı az olacak, öz olacak. ülkenin gücü elvermiyorsa yenisini yapmayacaksın. ya çok bir şey istemiyorum, bütün üniversiteler stanford olsun demiyorum. yıldız teknik üniversitesi davutpaşa kampüsünde 2 yıldan fazla bir süredir merkez laboratuvar inşaatı devam ediyor. ancak camii 2-3 ay gibi bir sürede yapıldı. biz "ne oluyormuş burda" demeye kalmadan adamlar minareyi diktiler. tabii herkes evinde deney yapabilir, kimse evinde namaz kılamaz. onlar da haklı.

    ülkede adam gibi yetkin iş gücü yetiştirebilen üniversite sayısı 10'dan fazla değildir. 100 tane apartmandan bozma üniversiteye harcayacağın parayla 20 tane adam gibi üniversite yap, imkanları geliştir. laboratuvarları ful+ful yap, bir sürü projeye hibe paralar dağıt. kalan 80 üniversitedeki yandaş hocalara vereceğin parayı da imkanı olmayıp üniversite'yi kazanan gençlere dağıt. böylece gerçekten başarılı olanlar, istekli olanlar okusun.

    he bir de acilen aile planlaması'nın eğitimini ver diyeceğim de, sen ondan da nefret ediyorsun.
  2. tek kelime arkadaşlar tek kelime ;
    yobazlık.

    halbuki dini değerlerine bu kadar hakim olanın bilmesi gereken bir hadis-i şerif vardır.

    "ilim çin'de de olsa gidip alınız."
    - hz. muhammed
  3. (bkz: erdoğan'ın üç çocuk yapın demesi)

    neden dedi hiç düşündünüz mü? senin benim gibi youser'lar 3 çocuk yaparsa ne olur? en az 3 youser daha yetişir. ama biz yapar mıyız? hayır, neden? bilinçliyiz. bu tüketim toplumunun nüfusunu sürekli arttırmanın bir çözüm olmadığını biliyoruz. vasıfsız değil yetişmiş bireyler üretmek istiyoruz. ama bu sığırlar 3 çocuk yapıyor. yapınca ne mi oluyor ? toplum denen illet, baskısını en ağır biçimde azınlık üzerinde sürdürmeye devam ediyor. bu sayede azınlık bastırılıyor.

    kabul edin bu ülkede azınlığız ve öyle kalmaya devam edeceğiz. bir çözüm bulursanız bana da haber vermeyi unutmayın.
  4. bilim icin zeka,merak ve emek gerekir. bunlardan var mi bizde? var da kullanim amaclari biraz degisik. zeka hep bencillige (her ortamdaki bencillik trafikten sira bekleme mevzusuna kadar) merak hep "o,bu ne yapmis" emekte cok caba sarfetmeden "bir an once koseyi donme" mevzusu oldugu icin bilime sira kalmaz.
  5. ilk önce bir kaç şey gelişmeye başlasın sırası bir gün gelir.
  6. tübitak denilen bir kurum var..türkiye bilimsel ve teknolojik araştırma kurumu yani..yani türkiye'de bilim denince akla gelen ilk kurum..fantastik bir kurum bu..yönetim kadrosuna hayvanat bahçesinden adam alabilecek kadar..

    mesela uluslararası bilim çevrelerince kabul gören evrim teorisini bırak tartışabilmeyi, adını anarsan barınamazsın bu fantastik kurumda..'tövbe tövbe maymundan adam olur mu münafık' gibi tepkiler yükselir..

    olur ya da olmaz görüşler farklı olabilir, kafa yorulabilir, tartışılabilir ki bilim zaten bunlardan beslenir, böyle gelişir ama tepende bilime bile sınır çizebileceğini sanan, dinle bağdaşmayan en küçük bir yönü olan bilimi bilimden saymayan, saydırtmayan kafalar oldukça mit, harvard, yale... mezunu da olsan yapabileceğin bilimsel çalışma sıçıp bokunla oynarken bakteri aramaktan öteye gidemez bu ülkede..

    böyle tuhaf nedenlerdir..
    alfa
  7. ben bir ar-ge merkezinde çalışıyorum. kısaca size durumu özetliyeyim.
    öncelikle kaynaklarımız var fakat kullanmayı bilmiyoruz. bir kişi, bir işi sonuna kadar götüremiyor genelde bir kişiye yapacağından fazla görev ve araştırmalar veriyoruz ve sonunda bir yerlerde savsaklamaya başlayıp daha tam olmadan sonuca ulaşmaya çalışıp beceremiyoruz.

    bilimin gelişmesi için ülkenin zenginleşmesi, kültürümüzün derinleşmesi ve özverili bir hale gelebilmek için doğru eğitim ile çalışmaya teşvik edilmesinden geçiyor.
    ne yazık ki tüm politikalarımız günü kurtarmaya yönelik.
  8. ülke olarak önceliğimiz bilim olmadığından gelişmez.
  9. bizim amacımız dindar bir nesil yetiştirmek, fizikçiler pastacı olsun, yazılımcılar fazla uğraşmasın sonra kafayı yerler mazallah, ergenliğe adım atan kızlarınızı töbe haşa okula mı gönderiyorsunuz daha neler! aman ha sakın diye fetvalar veren, nasa uzaya füze atıyormuş şaşarım bunların akıllarına, gelsinler bana sorsunlar diyen, hayvanat bahçesi müdürlügünden kopup gelip bilimi yönetmeye kalkışanlarca 50bin bilim kitabını toplatan, ülkeye peygamber tıbbı getirdiğini ilan edenlerin yönettiği bir ülkeden bahsediyoruz değil mi? yok yani yanlışlık olmasın da...

    haa pardon konudan saptım sanki... bilim diyorduk dimi cınım?
    -sahi, o da neyin nesi ki...
  10. kitap okumadığımızdandır.