1. birden çok olduğu için diğerlerine haksızlık olur.
  2. bu soru, olsa olsa günümüzdeki şarkıcı topluluğunun %90'ını kapsarsa cevaplanabilir. çünkü, geçmişteki şarkıcılarımızın belli standartları aşanlarının her biri, aynı tarzda-çeşitte-janrda iş yapanları da dahil, birbiriyle sadece janr ismince aynı işler çıkarıyorlardı, fakat her biri çok farklı tarzlara sahipti, çünkü sanatlarına kendi özleri ve özgünlükleriyle damga vurmuşlardı. dolayısıyla böyle bir karşılaştırma yapmak, bana kalırsa zaman kaybıdır. en iyi ihtimalle "fakat şu sanatçımızın da bunu vardı, hey gidi :)" söylemlerine zemin hazırlar, böylece sanatçılarımızı daha iyi yad ederiz.

    günümüzdeyse bir "pop" müzik illeti var ki, neden popüler olduğu belirsiz, geneli oldukça detaysız söz-müzik kombinasyonlarına sahip, sadece, insana "aynı ritmle gittiği sürece dinlemesi sorun etmeyen uyuşturucu niteliğindeki gürültü" etkisi yaratan, "daha iyisini bilmeyenler veya hissetmekten kaçmaya çalışanlar için" bir müzik şekli yerleşik vaziyette. bunların içinden en iyi uyuşturanı hangisiyse onu seçebiliriz. hiçbir özgünlükleri yoktur, aynı cümleyi 25-30 kez tekrarlarlar, aynı nakaratı 10 kez söyleyerek şarkıyı idare ederler, müziklerindeki en büyük iniş çıkış "dımtıs" ritminin şarkıda birkaç saniye kesilmesinden ve devamından ibarettir. tabii ki her paha biçilebilir şey gibi bunları da fiyat/performans bakımından karşılaştırabiliriz.
  3. yavuz çetin diyorum ve tartışmaya girmek istemiyorum bu konuda. he komple bi sanatçı olarak kimdir diye sorarsanız kimi söylesem öbürüne haksızlık olur diyerek fikir beyan etmekten kaçınirim. yine de barış abi, cem karaca, müslüm baba, erkan oğur, ahmet kaya gibi isimleri zikretmezsem ayıp olur diyerekten şuraya yazayım.