1. twitter ceo'su dorsey, geçtiğimiz aylarda yazdığı bin 325 karakterlik metnin ekran resmini paylaştı. dorsey, "yaptıkları incelemelerde birçok kullanıcının karakter sınırlamasını aşmak için uzun metinlerin ekran resmini twitlerine eklediğini tespit ettiklerini belirterek, bu resimlerin metin biçiminde paylaşılmasının daha kullanışlı ve güçlü olacağını düşündüklerini kaydetti." karakter sınırlamasının 10.000'e kadar arttırılması söz konusu.
  2. ilkesel olarak her türlü sınırlamaların karşısında olmak gerekir. hatta sınırlamaları aşmak için yapılan uğraşların, arka kapı bulmanın yaratacılığı izlemek de çok keyifli. bkz:metni fotoğraf olarak paylaşmak.

    diğer yandan lafı uzatmayı, süslemeyi, özne-tümleç-yüklemi adeta dört döndürerek yapılan anlatımları da çok iğreti buluyorum. twitter mecrasının da diğer mecralar gibi anı defteri tadında kullanılmasının önüne geçmek için, duygu ve düşünceleri 140 karaktere sığdırmanın getirdiği yaratacılığın kaybolmaması için 140 karakter ısrarının sürdürülmesi gerektiği kanısındayım.

    gerçi iyi floodların da hastasıyım..
  3. sitenin isim anlamı ve logosu düşünülünce, nur yerlitaş tepkisiyle "kuş öldü beybi" olmayacağını umduran, henüz yapılmamış uygulama değişikliği.
  4. twitter'ı cazip kılan aslında 140 karakterlik bir blog sitesi olması. dedikleri olursa önemli bir avantajını kaybeder.
    140 karakterle derdini anlatabilmek için özlü ve zekice yazmak gerekiyor. kullanabilen için tabi bu söylediklerim. kaliteli esprilerin az ama öz ifadeler bu zorlama sayesinde çıkıyor.
  5. zaten fav yıldızımızı alıp kalbi getirdiklerinde uyuz olmuştum. iyice katlanılamaz bir yere doğru gidiyor. gereksiz okunmayacak uzun twitler. bu şirketleri 5 yaşında çocuklar yönetiyor sanırım. yoksa diğer sitelerden farkı olan karakter sınırlamasını kaldırmasının başka bir açıklaması olamaz gibi.
  6. twitter ın özelliği sınırlı sayıda karakterle bişiler anlatmasıydı zaten. çıkış amaçları, normal blog sitelerinden farkımız olsun,hatta micro blog olarak bilinelimdi.
    şirketin kuruluş amacına uymayan bir tavır olmuş.