1. defter + kalem = yeni bir hayat.
  2. "arka arkaya kitaplar hakkında yorum yazmakta sıkıntı yoksa, neden diğer konularda yorum yazmak eleştirilsin ki" demek istediğim başlık. bkz: (#137683)
    (bkz: kişinin kendisiyle çelişmesi)
  3. mesela bir, olay sonrasi herkes sarsilmisken, sinirler gevsemisken, dine satasmak amaci ile basliklar acmak, yada dinle ilgili basliklari demagojik sacmaliklarla doldurmak kadar, art ve kötü niyetlilik degildir.
  4. Terörün amacı insanları gündelik işlerinden alıkoymak ve kendi gündemini oluşturmaktır. Teröre hizmet etmeyeceğim, acımı da yaşayacağım ama dün ne yapıyorsam bugün de onu yapmaya devam edeceğim.!

    Bu arada anlattim bozuklugu çoook iyi yakalamış, tebrikler.

    edit: Youser ismi düzeltildi.
  5. ülke kan gölüne dönmüşken ferhat göçer dinlemekten daha normal bir durumdur o kadar oy ve sorumluluk bize verilmedi
  6. cumhurbaşkanı, bakan, vali, mit müsteşarı filan olmayan insanlar için oldukça doğal olay.

    şu güzelim sözlükte böyle spastik konulara lüzumsuz laf yetiştirmemeye, yorumlarımı sanat, felsefe, hukuk ve bilimle sınırlandırmaya niyetliyim ama ahlak bekçisi insanlardan da hiç hazzetmem.

    kendinden menkul, başkasının adına karar verme yetisi bir kez yerleşmeye görsün faşizme yelken açmanın daha "onurlu" daha "doğru" bir yolu yoktur.

    ha "ramazan'da niye yemek yiyorsun" demişsin ha "bombalamanın ardından niye sinemayla ilgili yazıyorsun" demişsin.

    cevabı da başka bir sorudur bu arada sormaktan çekinmemek lazım:

    "sana ne lan? sana mı soracağım?"
    pinot
  7. ülke kan gölüne dönerken başbakanın maç izlediği, reyhanlı patladığında rte nin abd gezisine gittigi bir ülkede normal. çokta şeyapmayın genjler
  8. şaşırtacak derecede doğaldır, başta garip geldiği doğrudur. doğal çünkü olumsuzluklarla karşılaştıktan sonra insanın vereceği en doğan tepki "normal" olanı aramak, onu yaşamaya çalışmaktır. ülke olarak hasret kaldık "normal"e.
  9. "dünyayı güzellik kurtaracak, bir insanı sevmekle başlayacak her şey."

    o yüzden sanat hep var olmalıdır çünkü sanat gerçeğe ve acılara duyarsız kalmamıştır hiçbir zaman, en çok sanat ağlar ama en çok da o baş kaldırır.
  10. youreads'e 2015 yazı üye olmuştum. o zamanlar ekşi sözlük kadar boş ve samimiyetsiz değildi , gayet kültürlü ve içi dolu girdiler görmüştüm. bu çok hoşuma gitmişti. sonra bir yazarın umarım burası da ekşi gibi olmaz ilerleyen zamanlarda gibi bir girdisini okumuştum. olur mu canım öyle şey . burası kültür durağı , olmaz öyle şey dedim. ama demek ki oluyormuş. şimdi de bakalım sözlüğü sadece lak lak yeri olarak görenlere karşı sözlüğün reaksiyonu ne olacak.