• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (9.00)
un homme et une femme - claude lelouch
çocuklarının gittiği yatılı okulda tanışan ikisi de dul, bir erkek ve bir kadının hikayesi. yönetmenliğini claude lelouch'un yapmış olduğu filmin başrollerini jean-louis trintignant ve anouk aimée paylaşmıştır. en az film kadar ünlü olan müziğini francis lai bestelemiştir. 1966 fransız yapımı olan film, iki oscar bir de altın palmiye kazanmıştır.


  1. aşk üzerine yapılmış en etkileyici filmlerden biridir. etkileyici olmasını basitliğine borçludur. senaryosu claude leloch tarafından 45 dakikada yazılmıştır. sahilde oturup denize bakan yalnız bir kadın leloch'a ilham vermiştir. diyaloglar çok azdır ama çok etkilidir. parasızlık filmin siyah beyaz çekilmesine ve bir sanat eserinin, bir klasiğin oluşmasına neden olmuştur. 20 yıl sonra çekilen devamında (un homme et une femme 20 ans deja) hem kamera önündeki hem de kamera arkasındaki ekip aynen korunmuştur.
    orsed
  2. basit bir konusu olan izlenmesi kolay film. ve güzel.

    basit ve kolay kelimelerine sürekli olumsuz anlamlar yükleyenlere sıkıcı, hayatı olduğu gibi karşılamayı becerenlere ise güzel geleceğini düşünüyorum. hayat aslında basit bir denklem. karmaşıklaştırmayı seçip türlü dolaplara başvuran, oyunlar oynayan, gizem yaratan insanları anlamak zor.

    geçmiş gelecekten daha renkli görünüyor gibi gelse de bunun bir illüzyon olduğunu bilmek gerek. çünkü "mutluluğu reddetmek çılgınca"

    filmi bilmeyenler bile şunu duymuştur mutlaka
    mesut