1. kendinizi geliştirmeye bakın. yoksa mezun olduğunuzda teorik olarak dolu ama pratikte bomboş biri olarak bulursunuz kendinizi. üniversiteliyim ben eğleneceğim dibine kadar havalarını geçin ama sosyal yönden kendinizi geliştirmeyi de asla ihmal etmeyin. kuru kuruya derse gömülmekle bir şey olmuyor. gezin, okuyun, öğrenin.
  2. en mükemmel zamanın içindesiniz keyfini çıkarın salaklık etmeyin. uzatabildiğiniz kadar uzatın. tünelin ucu bombok bi yere çıkıyo demedi demeyin.
  3. çok bi beklentiye girmeyin hayal kırkılığı yaşarsınız. sadece okula odaklanıp tercih yapmayın o okulda 4 sene kalırken seçtiğiniz mesleği uzun yıllar yapabilirsiniz. beyler için burda da kızlar teklif etmiyo iş sizde, kızlar için özellikle vize dönemi zengin koca bulamıyosunuz ya da rakip çok oluyo bu arama olayını tüm döneme yayın. aklınız varsa dgs ile geçin istediğiniz bölüme bu sayede boktan bi okulda yaptığınız ortalamayla 4 yıllıkta milletin vermek için bi tarafını yırttığı dersleri çok iyi notla geçtiğiniz için iyi bi ortalamayla mezun olur bi yandan da okuldaki insanlara sinirden kafayı yedirtirsiniz.
    wtf
  4. giriş-çıkış'ın en yoğun yaşandığı yerlerden birisidir üniversite. mesela şimdi siz girdiniz yarın finaller girecek çok şey etmeyin yani.
  5. kimseyle takılmam, gözlem yaparım diyorsanız ilk birkaç ay başka yerlerden insanlarla tanışın bari. zaman geçmez o okulda.
  6. başlamayın.
  7. yaz okulunda verirsin be abi.
  8. olaylara karışın, olaylar iyidir.
    mutlu
  9. üniversiteyi, şehri, yaşayacağınız ilçeyi/semti, bölümü, seçtiğiniz üniversitenin o bölümünü, hocaları, yurt ve kiralık ev imkanlarını tek tek araştırın, hiçbirini atlamayın. bölüme kaydolduktan sonraki pişmanlıklar fayda etmiyor. karşılaştığınız hiçbir şeyi gözünüzde büyütmeyin ve kendinizi ciddiye alın. bolca eğlenin, bolca araştırın, eğlenerek hayatınızı kazanabilmenin yolu arayın, yoksa hayatınızın geri kalan ortalama 50 yılını hiç edersiniz.
  10. - hocalarınızı mutlaka ama mutlaka araştırın. üst sınıflar bu konuda sizlere yardımcı olabilirler.
    - geçmiş senelerin vize ve final sınavı notlarını bulabilirseniz en azından hocalarınız soru tekniklerini öğrenmiş olursunuz.
    - bölümünüzle ilgili olabileceğini düşündüğünüz kitapları mutlaka okuyun.
    - yakın olduğunuzu sandığınız hocalarınıza ve arkadaşlarınıza dikkat edin.
    - dersleri ihmal etmeden eğlenmeyi unutmayın. eğlence çok önemli arkadaşlar.

    yukarıdakilerin çoğunu yapmayan bir abiniz, kardeşinizden geliyor bu tavsiyeler size.

    tecrübe konuşur...