1. unutmamak için yapılması gereken en etkili eylem. unutmaya çalışmak, sürekli unutulmak istenen olayın zihinde taze kalmasını sağlar. neden unutamıyorum dedikçe her gün daha sık aralıklarla hatırlamaya başlarsın, sonra aklından çıkmaz olur. bunun için en iyisi unutmaya çalışmamaktır. o zaman yavaş yavaş kurtulabiliyor insan.
  2. fayda vermediği gibi gerek olmayandır.

    başlı başına nefes almak dahi bir sonraki cümleyi şekillendirme şansı veriyor insana. ve ama silgiyi aramak korkak bir kaçış fantezisi. gelen geldi, giden gitti. ne yaşandıysa yaşandı ve en iyisiydi.

    ihtiyaç unutmak değil, hoş dilesek de çabalayarak başaramayız nitekim. ancak nasıl hatırladığımızı belirlemek. işte bu en büyük güç ve tamamen bizim elimizde. en azından bir noktadan sonra.
  3. birilerinin " unutmaya çalışma, unutamazsin sadece alışırsın. " demesi yüzünden bir türlü uygulamaya koyamadığım eylem.
    white
  4. o zaman sevgili birhan keskin'den gelsin...
    "uzun bir yol gibidir gözleri insanın
    gelip geçen bir şey iyileşmez
    bu gece bu hat üzerinde
    iyileşen zamandır,
    insan iyileşmez. ..."
  5. istemli çabayla unutmak pek mümküm değildir. zihin boş durmaya ayarlanmadigi icin zihinden bir seyi atmak yerine başka bir sey koymayi denemek gerekir.
    efy
  6. önerilmeyendir.

    unutmaya çalışmak; yaşadıklarından ders çıkarmamaktır, yaşadığın acı/tatlı günlerin hayatında bir değeri olmadığı anlamına gelir. yaşadığı süre boyunca bir çok şey yaşayıp öğrenen insan unutmaya çalışınca kendisiyle çelişmez mi...

    (bir sözle bitirirsem daha etkili olurum şeysi)

    "tanrı bile geçmişte yaşananları ortadan kaldırabilme gücüne sahip değildir."

    edit: noktalama ve ek.
  7. youreadse gelip ekşiyi unutmaya çalışan youserlar var, komik oluyor. akışına bırak abi o bilemedi senin değerini, yenisine odaklan. *swh
  8. herkesin dediği gibi unutacağım diye çabaladıkça taze tutuyor beyin, daha çok hatırlatıyor sana. sanırım ufak ufak onu hatırlatacak şeylerden uzak durarak işleri akışına bırakmak tek çözüm gibi.
  9. iyi yada kötü.doğru yada yanlış. birşeyi unutmak yaşanilanlara ihanettir. hatırlamak istemezsiniz o ayrı.
  10. unutmazsın, en fazla onsuzluğa alışırsın. unutanların kalbi kurusun.