1. maddi durumunuz yerinde de olsa kötü de olsa .evde de kalsanız yurtta da kalsanız her halukarda insana tecrübe ve olgunluk kazandıracak olan deneyimdir .
    kazanacağınız tecrübe ve olgunluğun seviyesi düşük maddiyat ve bahtınıza düşen geçimsiz arkadaşların çokluğu ile doğru orantılıdır .

    öğrenci kardeşlerimize, üniversiteyi ailesinden uzakta,bir dönem değişik yurtlarda bir dönem evde kalmış bir youserdan tavsiye : her ne koşulda olursanız olun ne yapın edin okul yıllarının kendinizi geliştirmek için altın fırsat olduğunu bilin . okuyun ,araştırın , mümkün olduğu kadar çok sosyal ortama girin . en az bir adet yabancı dile hakim olmaya ,en az bir adet enstruman öğrenmeye çalışın . enstruman konusunda ''yeteneğim yok ki '' diye düşünmeyin . kursa gittiğiniz zaman bir şekilde öğretiyorlar . ritm duygunuz ve kulağınız olması yeterli .yetenek kısmı sadece virtüöz falan olmak istediğinizde devreye giriyor .

    özet olarak : her geçen gün şahsi donanımınıza ne eklediyseniz kardır gözüyle bakın . ileride askerlikti ,iş hayatıydı evlilikti çocuktu derken bu tip şeylere vakit ayırmanız zorlaşıyor .