1. muhtemel, vücut geliştirme sporunu yapan insanların aksine yağ oranı %14 - %50 arasında olan insan beyanıdır. anlayamadığım nokta bu tip insanlar genelde yapanlara saygı duymak yerine saçma bir kompleks içine girerek yapanları eleştirir, daha da kötüsü kınarlar. hatta bu işin spor olmadığını söylerler. hatta ve hattası bu işin sonucunun cinsel yönelimi değiştirdiğine kadar götürürler. hatta ve hattanın hattası bu insanların bilgi, kültür ve zeka seviyesinin düşük olduğunu iddia ederler.

    ilk olarak, bu konudaki cahilliklerinden olsa gerek yapılan fedakarlıkları, verilen emekleri bilmezler ya da bilmek istemezler. eğer bu sporu hakkıyla yapıyorsanız: kötü alışkanlıklarınız yoktur, erkenden yatmak durumundasınızdır, yemeğini kendi hazırlayan bir diyetisyensinizdir, düzen göbek adınızdır, aklınıza takılan milimetrik hesapları öğrenmek için makaleler okumak zorundasınızdır, mücadeleciliğiniz bu sporu yaptığınız süre içerisinde katmerlenerek artmaktadır, antreman yapmanın verdiği kalıcı bir rahatlık ve hedefe ulaşmanın verdiği mutluluk vardır üzerinizde. objektif olarak baktığımızda bunları bilmeyen, bilmek istemeyen (sizi kıskanıyor da olabilir) vücudu paslı bir teneke olan x şahsı gelip laga luga yaptığında ortaya ne kadar komik bir tablo çıktığını farketmişsinizdir. şayet bu tarz eleştirileri yapan bir sporcu olamaz. her hangi bir spor dalıyla uğraşan (bisiklet, yüzme, tenis, futbol vs.) sporcu zaten performansını arttırmak için bu sporu da yapmak durumundadır.

    ikinci olarak, cinsel yönelimi değiştirdiğini iddia ederler. öncelikle her insan topluluğunda homoseksüeller olduğunu kabul edecek olursak bu topluluğu da insanlar oluşturduğundan, bu toplulukta da homoseksüellerin bulunması pek tabiidir. ancak bu, bu spora başladıktan sonra cinsel yönelimin değiştiği demek değildir. diğer iddiaların sahipleri gibi bu iddiada bulunan şahıslar da spor salonunun uzağından yakınından geçmeyen tiplerden oluşur. bu işi yaparken ilham aldığınız insanlar olabilir, onları takip edebilir, antreman programlarına, bulk-define fotoğraflarına bakabilirsiniz. bu da libidonuzu artık bir kadın vücudu yerine bir erkek vücudu arttırıyor demek değildir. hadi buna inanmadınız diyelim. bu işi uç noktalara götürmüş, hobi olmaktan çıkarmış ve meslek haline getirmiş insanlara, mr. olympia'lara bakalım. bu insanların çoğu evlidirler ve çocukları vardır. siz araştırmaya zahmet etmezsiniz diye birkaç mr. olympia biyografisi linki koyuyorum (belki tıklama zahmetinde bulunursunuz):
    1
    2
    3

    üçüncü olarak, bu insanların bilgi, kültür ya da zeka seviyesi bakımından düşük olduğunu öne sürerler. yani bu, bir nevi bu işi yapanlar varoştur demektir. öncelikle hangi varoşun düzenli olarak spor salonuna gidecek kadar, düzenli tahlil yaptıracak kadar, her zaman kaliteli ve faydalı beslenecek kadar parası veya zamanı olabilir? bu spor en pahalı sporlardan biridir. bu, bu iddiaya farklı bir yorum olabilir. diğer bir bakış açısı ile bu işte ciddi iseniz yaptığınız araştırmalar size yetmeyecek ve bir süre sonra yabancı kaynaklı makalelere yönelemeye başlayacaksınız. makale okumak, bu dili anlayabilmek öncelikle bir bilgi birikimi, bir düzey gerektirir. bunun yabancı olması ayrı bir gereksinimi beraberinde getirir. bunun yanında ressam olan vücut geliştirmeciler de vardır. (kai greene'nin yaptığı çizimlerin linki.)

    son olarak bunları yazarken vücut geliştirme sporu yapanların da insan olduğu gerekçesiyle yazdıklarımı garipsedim. hangi olay sağlıklı bir insandan bilgi, kültür ya da zeka eksiltebilir? hele de bu olay spor ise. hepsini geçtim sonuçta bu bir tercih, bu bir hobi. sen hangi hakla bu şekil ağır ithamlarda bulunabiliyorsun? bunu abartıyor muyum? hiç sanmıyorum. bu, bu sporu yapmayan ya da sporcu olmayan insanlarda oluşmuş, kırılması gereken fosilleşmiş bir yargı. ve evet, ben de herkesin bu sporu ya da spor yapmasını gerekli görüyorum. spor yapın, yaşam kalitenizi arttırın, mutlu olun, mutlu edin, sağlıkla kalın.

    düzeltme: imla
  2. kınamak bir yerde dursun tepkim sadece vücut geliştirmeyi hayatının amacı haline getirmiş insanlara. daha fazla, daha fazla diyerek normal görünümlerinden çok farklı ve tuhaf görünüme sahipler. en azından dışarıdan bakılınca öyle görünüyor. kafalar küçücük, vücutlar kocaman maalesef hoş bir görüntü değil. dozu ve sınırı iyi ayarlamak lazım. elbette kişisel tercih nasıl iyi hissedilecekse öyle olmalı
    dreng
  3. kedi ulaşamadığı ciğere pis dermiş. içimde hep uktedir kaslı bir vucudumun olması. ama iş güç falan derken uygun ortam olmadı. kaslı vücudu olanları kıskanmıyor değilim. lakin pis de demiyorum. o zaman ben kedi değil miyim?
  4. her zaman göbekli biri olarak hicbir zaman özenmedim(özendi).
    tükettikleri yemekleri yemek de zor bence
    (bkz: yumurtanın sarısını yememek)
    sarısı tadında o yumurtanın yazıl atma
  5. öncelikli mottoları vücut geliştiriceğine kafanı geliştir olan insanlardır. sorsan survivordan oyunlardan kafasını kaldırmayan tiptir ayrıca.

    not:vücut geliştirmeyen ama yapanlara da engel olmayan youser.
  6. parasını basıp da satın alamayacakları bir hayat tarzı diyeyim artık, olduğundan kınamaktan başka bir şey gelmez ellerinden.
    elbette estetik ve sağlık için yapılır bu. vücut yapmak demek yağ oranını düşürmek demek, ne anlarlar bundan kınayan insanlar. öyle parasını vereyim sen yap yerime spor diyemediklerinden, ve bu işin müptelası olmadıklarından da anlayamıyorlar durumu.

    karın çalışmaktan zerre haz etmeyen bir insandım, ama artık acı zevk veriyor, çalışırken karnımda hissettiğim o yanma hissi.. beni dünyanın en mutlusu kılıyor.
  7. patates gibi vücudu olanların, düzgün fiziklileri kıskanmasıdır. vücut geliştirme zaman, emek ve irade gerektirir. bir insan hem spor yapıp hem kuantum fiziği okuyabilir. (bkz: haset)
  8. kuru-pilav gömüp üzerine yarım paket cips ve 2 paket puding gömüp geldim.

    dostlarım, kardeşlerim, romalılar!

    vücut geliştirme (body building) ile düzenli spor yapmak, fit olmak (fitness) aynı şey değil. bir öğrenemediniz gitti.

    alın size ikisi arasındaki fark: https://www.google.com.tr/search?q=fitness+vs+bodybuilding&espv=2&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjXqbuZ6OvMAhXE6xQKHRH9CXgQ_AUIBygB&biw=1366&bih=667

    vücut geliştirenlerden de fitnessçılardan da bana ne, amma ve lakin ya iki şeyi karıştırıyorsunuz ya da sağlıktan haberiniz yok.