• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (7.76)
we need to talk about kevin - lynne ramsay
eva, kevin'a hamile kaldığı gençlik yıllarında bütün kariyer planlarını ve hedeflerini bir kenara koyarak çocuğunu dünyaya getirmeye karar verir. fakat annenin oğlu için hayatından yaptığı bu fedakarlık maalesef kevin'in çocukluk yıllarından itibaren başlayarak hayatlarını ters yönde etkilemeye başlar. kevin 15 yaşına geldiğindeyse lisedeki çete gruplarıyla takılmaya başlar ve hiç kimsenin hoş görmeyeceği olaylara karışır. eva oğlunun hatalarından dolayı derin sorumluluk ve suçluluk duyarak, nerede yanlış yaptığını sorgulamaya başlar. bu arada kevin'in ayrıldığı babası ile yeniden iletişime geçmek durumundadır... eleştirmenler tarafından tilda swinton'ın şimdiye kadarki en üstün oyunculuk performası olarak değerlendirilen filmin diğer başrollerini bugüne kadar komedi filmlerindeki performanslarıyla hatırladığımız john c. reilly ve genç oyuncu ezra miller yer alıyor. lionel shriver'ın romanından lynne ramsay ve rory kinnear tarafından uyarlanan filmin yönetmenliğini ise gene ramsay üstleniyor. ülkemizde vizyon tarihi henüz belli olmayan kevin hakkında konuşmalıyız (we need to talk about kevin), 64. cannes film festivali'nin uzun metraj yarışmalı bölümünde altın palmiye için yarışmış ve eleştirmenlerden tam not almıştı. müziklerinde radiohead grubundan johnny greenwood'un imzası olan psikolojik gerilim türündeki film ülkemizde ilk kez 2011 filmekimi'nde seyirciyle buluşmuştu. beyazperde


  1. ezra miller için izlemeye başlayıp tilda swinton için bitirdiğim film olmuştur. kuzeyli olabileceğini düşündürtecek kadar soğuk ve sabit bir mizacı var. kaldı ki bu, filmdeki karakterine inanılmaz yakışmış.

    ezra miller içinse söylenebilecek fazla şey yok. the perks of being a wallflower filminden sonra gözlerinden dahi eski rolünün kokusunu alamadım, gerçekten hakkıyla oynamış. gülmesine bayıldığım bu adamın bu sefer güldürmemesiyse manidar oldu. çünkü filmin sonunda gerçekten öfkeyle doluyorsunuz.

    üzerinde kafa yorup ilişkiler konusunda çıkarımlar yapılabilecek bir film. bir kitaptan uyarlama olduğunu sonradan öğrendim, mektuplardan oluşan bir kitapmış ve okuma isteği duymadım değil. özelde amerikan aile ve toplum yapısına bir gönderme içerirken kişisel düzeyde insana psikolojik süzgeçten geçmiş kaliteli bir yapım vaadediyor film. izlenesi.