• izledim
    • izliyorum
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.62)
westworld
iki konuk ileri teknolojinin kullanıldığı bir eğlence parkında vahşi batı macerasına çıkar. parktaki insanlar robottur ve park roma, vahşi batı ve ortaçağ dönemlerine benzetilerek sahici bir hayat yaratmak amacıyla tasarlanmıştır.
merkezi bilgisayar sistemi bozulunca robotlar zincirlerini koparır ve parkın iki konuğu robot bir silahlı soyguncu tarafından takip edildiklerini fark eder.
west world ya da batı dünyası, yapay bilincin ve suçun geleceğinin ortaya çıkmasıyla ilgili karanlık bir yolculuğu anlatmaktadır.


  1. yaklaşık yarım saat önce ilk bölümünü izlediğim yeni efsane. kaç gündür izlemeye fırsat kolluyordum nihayet izleyebildim. son yılların en iyi bilim kurgu yapımlarından biri olduğu su götürmez bir gerçek. grafik, after effect ve sanal gerçekçilik konularına gittikçe artan ilgimi daha da arttırdı sağ olsun. gerek konusu gerek hikayesi harija. zaten eski bir filmin dizi uyarlaması olduğu için geçici bir heves gibi olmayacağını, bozsa bile birkaç sezona anca bozacağını düşünüyorum. tam da yeni bir diziye ihtiyaç duyduğum şu günlerde çok güzel geldi.
    jimi
  2. Diziyi izlemedim ama sanırım başrolünde yul brynner in oynadığı 1973 yapımı aynı adlı filmin uyarlaması.

    Film güzeldir. westworld
  3. anthony hopkins'in 7.bölümde devleştiği gerçeklik üzerine güzel düşünülmüş ve yazılmış 2016 yapımı dizi. hbo kanalı diziye 10 bölümlük 2.sezon onayını da verdi. dizinin yaratıcılarından ve senaryo ekibinde jonathan nolan olduğu için insanı hayal kırıklığına uğratmayacağı kesin bir dizi.
    7. bölümle ilgili olarak;

    !---- spoiler ----!

    "what door?"

    !---- spoiler ----!
  4. git gide güzelleşiyor dizi. baya karmaşık, uzun zaman sonra bi dizide ne olduğunu anlamak için düşünmem gerekti :d
  5. 7. bölüme kadar zekamizi zorlamakla meşgul ettiği için bi hevesle izliyorduk. bir de metinler ustaca yazilmis. zaten bu kadar kurgudan ve uzerine kafa yorulduktan sonra "yeaa dizinin şurası çok sacma" demekten korkuyor insan çunku ya bi aciklamasi varsa, ya ben anlamadiysam gibi durumlar ortaya çıkıyor. hani "oha" demem pek, kurgu işte derim, ama bu bölüme ohaa dedim. bu arada antony hopkins tam bir oyunculuk devi
  6. christopher nolan ın kardeşi jonathan nolan ın yapımcılığını ve senaristliğini üstlendiği büyük bütçeli yeni hbo dizisi.
    insanlar tarafından yapılan insanımsı robotların bilinçlenmesini konu ediyor.
  7. malesef sezon 1 bölüm 6'ya kadar izleyebildim ve direnebildim. ha gayret ha başladı ha başlayacak artık diye bekledim ancak istemeden de olsa veda ettim. malesef sürükleyicilik zayıf ve karakterlere de ısınamadım. filmini izleyip tek atış ile westworld dosyasını kapatırım.
  8. bu diziyi o kadar düz izliyorum ki, diziyle ilgili yapılan yorumlarda "hadi canım öylemiymiş" şaşırma ifadesi yüzümde bir müddet asılı kalıyor. hiç çıkarımda bulunamıyorum, bayıldığımı da söyleyemeyeceğim. eksik bir şeyler var; kurgu, konu, oyuncular ne kadar başarılı olsa da heyecanlandırmıyor beni. bakalım bu fikrimi değiştirecek gelişmeler olacak mı izleyip göreceğim.
  9. 1. sezon 7. bölümü izleyene kadar izlemekten vazgeçilmemesi gereken bilim kurgu dizisidir. o bölümden sonra bırakabiliyorsanız bırakın zaten.
    atom
  10. (bkz: westworld - michael crichton)

    simdi bu film cok asmis bir eser degil, ama ayni konsepti battlestar galactica'nin insan mi android (cylon) mi oldugu anlasilamayan gizemli karakterleri usutnden vermekteler sanirim, ki oyleyse dadindan yinmez... ama bekliyorum biraz biriksin...