1. alternatifi olan telegram'e göre fersah fersah gerilerde olan fakat tanınmış olması sebebiyle tekel olma yolunda istikrarla yürüyen mobil iletişim servisi.

    son zamanlarda mobilden taşmaya başlamış ve web üzerinden de kullanılmaya başlanmıştır fakat yine internetiniz açık olduğu telefonunuza bağımlı çalışmaktadır. bu yönüyle de telegram'den yüzlerce kat daha başarısızdır.
  2. dusunen maymun un uğraşmasına rağmen sesli arama özelliğini aktifleştiremediğimiz mesajlaşma programı. android 4.4 ve üstü istiyormuş zaar.
  3. (bkz: windows live messenger) ın telefon görmüş hali. 2006-2007 yıllarında internet kafe de kız msn'i paylaştığımız yıllardan farksız bir olay dönüyor.

    erkek kardeşimin telefonun da ileti geçmişini okumam ile bunu keşif ettim. arkadaşları ile okulda ki kızların numaralarını takas ediyorlar. bahane falan da yok, direk bodoslama saldırıyorlar...

    ey gidi sözlük bizim dönemimiz böyle miydi?
  4. sesli arama özelliği 14 mart gecesinden sonra aktive edilemiyordu. du geceden bu yana tekrardan aktive edilebilir duruma getirilen hoş uygulama. hala iphone ve windows phone cihazlar aranamıyor lakin önceden aktive edemediğim bütün arkadaşlarımı rahatlıkla aktive ettim. hatta gece aradığım için çoğu açmamıştı, sabahleyin kendileri direk arayarak dönüş yaptılar.
  5. (bkz: whatsdog) adlı uygulama ile rehberinzde olan birinin kaç saat whatsapp kullandığını, hangi saatlerde girip çıktığını öğrenebilirsiniz.
  6. arama özelliğini sesin geç gitmesi sebebiyle beğenmediğim uygulama.
    sinan
  7. blackberry platformuna beta uzerinden guncelleme yayinlamis mesajlasma uygulamasidir. blackberry isletim sistemini bos birakmamalari cok iyi, bu yonden seviyorum, fakat kullanma amacim herkesin bunu kullanmasi ve sms ile ulasmanin gunumuzde zorlasmasi.
  8. facebook satın aldığından beri ios'de arka planda şarjı hayvani bir şekilde tüketen uygulama. ya kardeş, tamam alın bilgilerimizi, iliklerimize kadar kurutunda, azcık bizede şarj kalsın lan ! 15 dk uygulama kullanmışım, 18 dk arka plan etkinliği ne demek oluyor ?
    melih
  9. atılan videoları uygulama üzerinden izleyebilmemizi sağlamasını dilediğim uygulama. sadece facebook linkleri izleyebilsek de olur. sonuçta mark satın almadı mı bunu yapıversin işte. linke tıklayıp uygulamalar arası geçiş yapmak falan uğraştırıyor.
  10. iki kurucusundan biri olan brian acton adındaki arkadaş, 2009 yılında yahoo'da çalıştığı sırada iş başvurusu yaptığı iki şirketten (twitter ve facebook) de red cevabı alır. bunun üzerine yahoo'daki çalışma arkadaşı jan koum ile beraber bir şeyler yapma fikriyle whatsapp'ı çıkarırlar meydana. 4 yıldan biraz uzun bir sürenin ardından, uygulamanın facebooka toplam 19 milyar dolarlık bir değerleme ile satışını gerçekleştirirler.

    tanım: oldukça başarılı bir anlık mesajlaşma uygulaması