• youreads puanı (8.59)


  1. ilk kez (bkz: fight club) da duydugum ve hastasi oldugum parca, sanat eseri.

    gerek filmin atmosferinden gerekse sozlerinden dolayi ben cok etkilemis ve yillardir biktirmadan usandirmadan kendisini dinlettirmeyi basarmistir.
  2. fight club filminde şarkının girişiyle, bir sahne ile bir şarkı ancak bu kadar butunlesebilir diye düşündürür insana.
  3. dinlerken kendinizi kaybedip aklınızın nerede olduğunu farkedemediğiniz anlar yaşatır bu şarkı. çokça cover'ı yapılmıştır ama orjinalin tadını hiçbiri veremez..
  4. eskileri , yaşanmış her türlü anıyı, hayatın oynadığı tüm oyunları film şeridi yaptığın an arkada çalması gereken o şarkı.. ''bizler eşşiz değiliz.
    süprüntü ya da pislik de değiliz.
    biz sadece biziz.
    biz sadece biziz ve hayatta başımıza gelenlerin bir nedeni yok.'' demişti durden reis..
    arkhe
  5. titreşim ve dalgalar isimli bir dersin vizesine çalışırken arkadaşımın mırıldandığı, benim de "nereye koyduysan oradadır" diye cevap verdiğim ve olayın odaklanmamızın içine ettiği için pek güzel bir biçimde ikimizin de vize notlarının yerlerde sürünmesine, daha sonra arkadaşın makine mühendisliğine benim de edebiyat ile ilgili bir bölüme geçmemi sağlamış olan şarkıdır.

    görüyorsunuz işte bir şarkı neleri değiştiriyor...
  6. placebo'nun da coverını yaptığı , tüm dünyanın dövüş kulübü filmiyle tanıdığı efsanevi şarkı.

    çoğu kişinin de nakarattaki where is my mind'tan başka bir sözünü bilmediği şarkıdır aynı zamanda. -ben dahil- o 4 kelimeden sonrası ağzından ne çıkarsa :(

    1 senem geçti bu şarkıyla. vay be...
  7. her dinlemede hüzünlendiren nadir şarkılardan.
  8. gecenin bu saatlerinde yüksek doz alınmasıyla boyutları değiştiren şarkı ve sanırım bir filmin sonunda yakından tanıdığım lanet bir sistemi yıkıyordu. evet filmler sonlanabilir bu şarkıyla belki günün birinde kendi yaşam filmlerimiz de...