1. pek bir faydali bilgi havuzu.
    dckrr
  2. günümüz dünya toplumunda kesinlikle olması gereken site. maalesef kesinlikle olması gereken.

    bu ve bunun gibi internet oluşumları yüzünden toplumların kitap, ansiklopedi okuma oranının azaldığını düşünüyorum. hatırlıyorum; daha birinci sınıfa giderken öğretmenin araştırmamız için verdiği konuları, babamın zamanında gazete kuponları ile topladığı ansiklopedi serisinin içinde arardım. o bilgiyi ararken daha başka yüzlerce konu hakkında bilgi edinirdim. şimdi ne yaptığımı sorarsanız bende internet kullanıyorum. maalesef hepimiz bu duruma geldik. kolay yoldan bilgiye direkt olarak ulaşmak. güzel bir şey ama, eskiden aradığım şeyi bulana kadar çok farklı şeyleri de öğrenirdim. artık bu yok.

    sitenin öğrendiğimde hayranlıkla baktığım bir özelliği vardı. semboldeki dünyayı oluşturan yapbozlar ve üst kısmın boş olması. burada, ne kadar uğraşırsak uğraşalım tüm biligi toplayamayacağımız mesajı veriliyormuş.
  3. wikipedia ile vikipedinin içerik farkını göremeyen kalemlerce övülen ve düzenleme hakkını elinde bulunduran cahillerle sanırım karşı karşıya gelmemiş gençlerin faydalı bulduğu site.

    ifşa edene kadar değişmeyen bilgi kirliliğinden bir damla. http://i.imgur.com/UNQgks3.jpg

    wiki sayfasını görelim: https://en.wikipedia.org/wiki/Hava_Nagila

    musa'yı arıyorsanız, muhtemelen tabletini alıp sina dağı'na çıkmıştır.
  4. özellikle sözlük platformlarında (tabii ki burayı kastetmiyorum, daha başlığı bile yok) çokça burun kıvırılan, oysa eksik ve yanlış bilgiler elenerek doğru içeriğin mütemadiyen sağlandığı, kategorizasyon sistemiyle de bambaşka başlıklara uzanıp yeni şeyler öğreneceğiniz, yıllardır severek kullandığım site.

    yerli içerik namına hiçbir şey barındırmayan bir ülkeden gelen eleştiriler maalesef acınası, özellikle sağlık alanında aynı yazıyı kopyala yapıştır kullanan sitelerimiz, ikinci, üçüncü fikir sunmaktan dahi acizler. sağlık diyorum, sanat-kültür gibi "hobi" sayılan alanları değil. hayatımızı ilgilendiren, aciliyet gerektiren ve dünya kadar bilgiye ulaşmamızı bekleyeceğiniz bir konu. üretmeden tüketenlere itibar etmeyiniz kısaca, dış linkleriyle dahi başlı başına faydalı bir sitedir wiki. kıymetini biliniz.
  5. güvenilmez bilgi kaynağı
  6. bugün google'la beraber beni dumura uğratmış sitedir. birileri ya google'ı ya da vikipedi'yi trollemiş. anlatayım.

    ben futboldan pek anlamam,ilgilenmem. bugün ofise geldim ozan tufan aşağı ozan tufan yukarı herkes muabbet ediyor. merak ettim kim bu adam dedim google'ladım ve karşıma çıkan sayfanın sağ tarafında şu tabloyla karşılaştım.
  7. pera müzesi ile işbirliğine girmişler. belki ilgilenen yazar arkadaşlar olabilir diye; şöyle buyrun diyorum.
  8. türkçe versiyonunun ne yazık ki oldukça sığ olduğu platform. mevcut maddelerin çoğu da oldukça kalitesiz. bizim ülkemizde bilen insan sözlüğe yazıyor. böylece referans felan kasmana da gerek yok. ha çok mu kötü böyle olması? evet kötü. en başta birisi kar amacı gütmezken diğeri kar amacıyla insanları güdüyor.
  9. simple.wikipedia. org

    adı üstünde SİMPLE. daha basit ve yalın bir dili^:ingilizce^ olan BİR wikipedia versiyonu var. maddeler elbette en.wikipedia kadar ayrıntılı ve kapsayıcı değil ama İngilizcesi yeterli olmayanlar için hiç yoktan iyidir.