1. 2015 yazında çıkışını yapacak, windows 7 8 ve 8.1 sahiplerine bedava verilecek microsoft tarafından yayınlanan işletim sistem,

    ayrıca yanında (bkz: directx 12) desteği ile gelecektir.
  2. korsan w7, 8 ve 8.1'lerde de yükseltme yapılacağı da duyurulmuştur. insanlar beş dakikasını ayırsa ömürlerinin sonuna kadar orijinal yazılım sıkıntısı çekmeyecekler.
  3. teknik önizleme sürümü olarak yayınlandığı ilk günden beri kullandığım, çok hızlı bir şekilde geliştirilmeye devam eden, şu haliyle bile kararlı sürüm'ü aratmayan, en önemli özelliği tüm windows 10 kullanan cihazlarla ortak marketi kullanacak olması olan windows sürümü.

    böylece telefonunda windows 10 kullanan kullanıcılar bir oyun satın aldıklarında bunu hem bilgisayarlarında, hem tabletlerinde, hem xbox one'larında hem de telefonlarında oynayabilecekler.

    peki bu ne demek? bu şu demek. örneğin telefonda kullandığınız whatsapp alternatifi olan telegram uygulamasını aynı şekilde bilgisayarınızdaki marketten de indirip kullanabileceksiniz. viber vs telefon uygulamalarınızı da kullanabileceksiniz. tabi bu sadece telefondan > bilgisayara uygulamalara dair bir örnek. daha fazlası var. tüm market uygulamaları, bilgisayar için veya telefon için yazılmış olması farketmeksizin tüm windows 10 cihazlarda çalışabilecek.

    bunun yanı sıra geliştiriciler de artık tek bir platform için hazırlamış oldukları oyun ve uygulamalarını aslında tüm platformlara hazırlamış olacaklar.

    çoklu platform desteği iddiasını windows 8 ile ortaya atan microsoft, ne yazık ki bunu windows 8 ile başaramadı. ihale windows 10'a kaldı ve bunu bu sefer başaracaklar gibi görünüyor.

    bilgisayar sürümünün yanı sıra mobil sürümde de gerek görünüm olarak, gerekse windows phone 8.1'in eksiklerini gidermek olarak şu an için üzerine düşeni fazlasıyla yapmış, office 2015 ürünleriyle ve diğer tüm microsoft hizmetleriyle (onedrive bulut hizmeti vs) senkron çalışan sistem.

    senkronizasyonu windows 8.1 ile apple'dan bir tık öteye taşıyan microsoft windows 10 ile işleri daha da kolaylaştırdı.

    en son windows phone'umda format attıktan sonra tekrar kurulum yaptığımda belleğe yedeklediği eski telefon yedeğimdeki kullanıcı verilerini tıpkı bilgisayarda yükseltme yaptığımız gibi geri yükleyebileceğini söylemiş idi, hayır yapma dedim. bunun üzerine açıldıktan sonra buluttaki verilerimi eposta hesabım ile geri yükledi. fotoğraflardan tutun uygulamalara, uygulamaların verilerine, oyunlarda geldiğim seviyeye kadar tüm içeriğim geri yüklendi.

    takribi 10 dakika sonra telefonum hazır hale gelmişti. çektiğiniz fotoğrafın anında bilgisayardaki fotoğraf hub'ında görülmesi, notlarınızın eşitlenmesi, tarayıcı yer imlerinizi senkronize etmesi ve mobilde kesinlikle kasma ve donma yaşatmayan akıcılığı ile windows 8 ile bir numara iken windows 10 ile 10 numara olacaktır.

    ayrıca telefonlar için windows 10, neredeyse tüm lumia'lara güncelleme olarak gelecek.
  4. telefonlar için yayınlanan teknik ön izleme sürümü bilgisayar için yayınlanan sürüme göre çok sayıda hata içermesinin yanında ümit vaat etmektedir. tek mağaza sistemi uygulama geliştiricilerinin ilgisini çekerse ki çekmesi muhtemeldir(windows yetkililerinin rakamlarına göre bilgisayar,telefon,tablet ve xbox ile toplam 1,5 milyar kullanıcıya hitap etme şansı) kararlı sürümü ile birlikte akıllı telefon pazar payını yükselteceğini düşündüğüm platform.
  5. 29 temmuz itibariyle kullanıcılarla buluşacak işletim sistemi.
  6. 1 haziran sabahında windows ekranlarının sağ altında beliren simge ile kendini belli etmiş, ücretsiz olmasıyla bir hayli şaşırtmıştır.
  7. ilerde benden para istemesinden korktuğum işletim sistemi.
  8. ileride ( 1 yıl sonra ) para isteyecektir, bunu söylüyor zaten. umarım güzel bir şey olur.
    tanım : merak ettiğim fakat herkes yükledikten sonra yükleyeceğim windows'un son serisi.

    yükledikten sonra edit : dayanamadım herkesten önce yükledim. gayet stabil ve kullanışlı. çoğu kişi güncelleme yaparken sıkıntı yaşamış fakat ben de öyle bir sorun çıkmadı. güzel olmuş.
  9. yaklaşık 5 saattir kurduğum sistem.

    şu anda halimden oldukça memnunum. Tek kelimeyle süper. Özellikle 7den geçtiğim için bana artıları daha fazla oldu. Hesapları senkronize edebilmem ve hızlıca ulaşabilmem açısından mükemmel.

    rezervasyon simgesinide beklmeneize gerek yok. Korsan olsa da orijinal olsa da bu linkten kolaylıkla indirebilirsiniz. benim sistemim biraz eski karşıdan indirmesi falan bir hayli sürdü ama kurduktan sonra uçuyor. İndirme linkini Microsoft kendi yayınlıyor herhangi bir sorun olmayacağından emin olabilrsiniz.

    kurulum sırasında yapamadığınız bir şey olursa sorabilrsiniz.