1. biraz kubuntu'dan çalma bir arayüze sahip işletim sistemi. yeni masaüstü açma özelliği bütün linux dağıtımarında yıllardır var. ama kullanımı mükemmel. bilgisayar uçuyor.

    bazı okullar için dreamspark tarafından bedava key veriliyor. windows 10 education sürümünü kurdum bu sayede ve ömür boyu benim.
  2. gayet hızlı, stabil ve göze hoş gelecek şekilde çalışan işletim sistemi.
  3. şu an masaüstü pc, tablet ve telefonda kullandığım sistem. hepsi de gayet güzel. tablette klavyenin otomatik açılamama gibi bir problemi var şimdilik. haliyle gayet güzel olan tablet modunu bu yüzden sürekli kullanamıyorum. telefon şimdilik en geriden geliyor. halihazırdaki 10521 sürüm numarası bir çok hatadan azade olmakla birlikte yenilik getirmemiş, önümüzdeki güncellemelere baktırmıştır. windows 10'u günlük telefonumda kullanıyorum, ciddi bir sorun yaşamadım kimi uygulama eksiklikleri haricinde.
  4. ssd üzerine temiz kurulum yapıp bir de windows defender'ı toptan kapatınca çok hızlı çalışan işletim sistemi. şu ana kadar rastladığım tek sorunu bazı programlarda yazıların bulanık olarak gözükmesi, onu da geçici olarak programların özelliklerinden, "disable scaling " seçeneği ile düzeltebiliyorsunuz.
  5. sonunda olmuş diyebileceğimiz bir işletim sistemi.

    hem windows 7'yi özleyenlerin ihtiyaçlarına cevap veren hem de windows 8'i sevenlerin beklentilerini karşılayan bir sistem olmuş. görselliğin yanında oldukça stabil ve hızlı bir sistem olmuş. windows 8'den daha hızlı en azından. gerçi bunda henüz windows 10 için fazla güncelleme yayınlanmamış olmasının da etkisi vardır. windows 7 ve 8 sahipleri için ücretsiz yükseltme seçeneği büyük jest. bir de temiz kurulum seçeneği olsa tadından yenmezdi ama o zaman da microsoft bu üründen doğru dürüst para kazanamazdı.
  6. son dönemlerde canımı sıkmaya başlayan işletim sistemi. bilhassa sık güncelleme gelmesi ve güncelleme kontrollerinin tamamen kullanıcıdan alınmış olması başkasının bilgisayarında oturuyormuş hissini vermeye başladı bende. evrenesel uygulamalar mail, skype messenger gibi kolaylıklar getirse de kolaylıkla vazgeçebileceğim şeyler. aslında vazgeçmeye bile ihtiyacım yok, bunlar windows 8.1'de de var olan şeylerdi. bilgisayara format atmaya üşenmesem 8.1'e dönerdim ama şimdilik sabrediyorum.

    bunun yanında son bir aydır karın ağrısına dönüşmüş usb bağlantılı kulaklıkları tanımama problemi de beni kendisinden epey uzaklaştırdı. güzelim kulaklığı kullanamıyorum resmen bunun yüzünden. üretici ile irtibata geçtim ama küçük şirket, neyi ne kadar zamanda yaparlar hiçbir fikrim yok.

    edit: driver sorunu kulaklıktan daha yeni aldığım mouse'u da etkileyince gemileri yaktım ve bilgisayara format attım. kesin dönüş windows 8.1 oldu. öncesinde ucuz yollu windows 7 bulabilir miyim diye araştırdıysam da çok üstelemedim. 50 liraya falan bulsaydım muhtemelen alırdım. windows 8.1'e döner dönmez tüm sorunlarım halloldu. mis gibi kullanıyorum gene sistemi. denetim masası görmeyi özlemişim yeminle.
  7. inatla geçmediğim işletim sistemi, geçenlere de hayret ediyorum. ebe arkadaşım hiç mi araştırmazsınız güncelleme alırken, henüz oturmadığı aşikar, pek çok programda hata veriyor, yavaş.. benim araştırdıklarım çok yüzeysel ama geçmemem için yeterli nitelikteler. ha birde abartıp beta sürüm indiren cengaverler varki onlara hiç bir şey demiyorum. kendi adıma pc de kullandığım bir çok program var ve bunlardan birinin bile hata vermesindense yıllarca 8.1 i kullanmayı tercih ederim. kıssadan hisse araştırın, okuyun, bir yazılım çıkınca sazan gibi atlamayın.
    r2-d2
  8. İnsider sürümlerinin kullanıldığı dönemde söylenilen çok hatası eksiği var gibi ithamların hala devam etmesine şaşırdığım işletim sistemi. Bir kaç aydan beridir kullanan birisi olarak tek sorunum oyunlara girerken gördüğüm mavi ekran ki bunun sebebi de hala kaç ay öncesinin ekran kartı driver'ını kullanmamdı. Güncellenince o da çözüldü.

    Daha önce söylediğimin hala arkasındayım. win8 veya win7'den daha iyi, daha stabil. Ancak benim gibi vınn kullanan birisiyseniz sıkıntı yaşaacağınızdan eminim çünkü sadece geçen ay 3 4 gb arası güncelleme indirdi ve şu an hala indiriyor. Yok mudur otomatik indrmeyi engelleyip sadece wireless ile indirmek, yardım edecek birisi?
  9. sürekli beni dürten, "bak abi, hem de bedava. bu gece yüklemesi ister misin?" diyen işletim sistemi. sanki bir lüzumsuz arkadaş, görüşülmek istenmeyen bir insan.

    ayrica, bir çok arkadaştan aldığım geri bildirime göre "boşver, geçme daha" denilen işletim sistemi.
  10. hakkında duyduklarımın yarısı olumlu yarısı olumsuz olduğu için kararsız kaldım. her gün bildirim geliyor şimdilik hep erteliyorum. bir gün yanlışlıkla yükleyeceğim diye de korkuyorum. uzman bir arkadaşa danışıp bilgisayarımın markasından, bütün özelliklerine kadar söyleyip yükleme kararını ona göre vereceğim.