1. google tarafından çok hızlı şekilde indexlenmesi ve sağladıklarına karşın sayfalarının hızlı açılmasıyla kullanıcı sayısında patlamalar yaşanan, bugün neredeyse en büyük haber sitelerinin bile kullandığı (çoğu wordpress altyapısını kullandıklarını çeşitli yöntemlerle gizlemektedir), kişisel web içerik yönetim sistemi (p/cms) olarak yola çıkmış, bugün ise sağladığı temalarla ve eklentilerle neredeyse her amaçla kullanılabilir hale gelmiş sistemdir.

    gpl lisanslı olan bu yazılım mysql ve php kullanılarak yazılmıştır. çok kısa sürede (birkaç dakika) kurabileceğimiz bu sistem dünyada en çok kullanılan cms ve blog sistemi/altyapısıdır.

    gerek temaları, gerekse eklentileri bakımından kendine has piyasası ve pazarı bulunmaktadır. çok yüksek satış rakamlarına ulaşabilen bu ürünlerden yüz binlerce dolar kazanan geliştiriciler bulunmaktadır.

    varsayılan olarak gelen tüm sistem elemanları ücretsizdir. yeni paneller ve sistemler yazmak yerine wordpress'i şekillendirmek çok daha iyi bir yöntemdir. bugün wordpress, sonradan yazılmış eklentiler ve temalar hariç tutularak söylemek gerekirse -bilindiği kadarıyla- güvenlik açığı barındırmayan bir sistemdir.
  2. türkiye'de film sitesi, dizi sitesi, oyun sitesi, haber sitesi, video sitesi vs. gibi yapılabilecek en absürd şekilde bile kullanılan, kullananlarında kendilerini webmaster veya yazılımcı diyebilecek kadar çok amaçlı bir blog yazılımı.
  3. yaklaşık 40 sitede kullandıktan sonra tespit ettiğim 2 adet zayıf yönü şu şekilde;

    1-eklentiler nedeniyle güvenlik açıklığı problemi süreklilik arz ediyor.
    2-yüksek trafik gelince saçmalayabiliyor.

    geri kalan her açıdan mükemmel iş gören bir ekosistem.
    abi
  4. yaklaşık bir saattir tivitırda türkiye'de erişimi engellendiği konuşulan blog şeysi.
    kablonet açmıyor, 3g ya da vpn ile girilebiliyormuş. bende zenmate kurulu, açılıyor. kesin bilgi, yayalım.
  5. mottosu "code is poetry" olan açık kaynaklı bir cms sistemi
  6. ancap
  7. zaman'dan önce taraf gazetesininde wordpress kullandığı bilinmekte.