• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (7.64)
x-men; apocalypse - bryan singer
x-men halkasının bu son filminde ilk mutant apocalypse, mahşerin dört atlısı storm, angel, psylocke ve magneto ile birlikte insanlığa hükmetme savaşında x-men ekibine soğuk terler döktürecek. film 80'lerde geçmesi üzere tasarlanmış. vizyon tarihi ise 27 mayıs 2016.


  1. !---- spoiler ----!

    nihayet magneto'nun sadece metali hareket ettirmediğine, isterse dünya'nın manyetik alanını bile değiştirebilecek kadar güçlü biri olduğuna değinmişler. seviyoruz kendisini.

    !---- spoiler ----!
  2. dün itibariyle izlediğim x-men serisinin şu anlık son filmi. filmi genel olarak beğendim. magneto sahneleri oldukça duygu yüklüydü. quicksilver'ın sahneleri ve beraberinde çalan sweet dreams çok eğlenceliydi. film genel olarak kendisinden istenen her şeyi veriyordu. ama yine de beğenmediğim birkaç şey var:

    !---- spoiler ----!

    nightcrawler yaşça biraz daha büyük olabilirdi.
    storm neden basit, hatta beceriksiz bir hırsız gibi gösterilmiş? bildiğim kadarıyla kendi topraklarında çok saygın birisi.
    mystique neden evrenin en büyük kahramanı gibi lanse ediliyor?
    normalde x-men'in ilk üyelerinden olan angel'ı neden böyle harcadılar?


    !---- spoiler ----!
  3. - apocalypse'i ben sizin babanızım, ben ne dersem o olur modunda o mutanttan bu mutanta gezdirdikleri için,
    - ellerinde her birinden apayrı film çekebilecek kadar derin karakterler varken bu kadar boş bir senaryoyla, tahribat gücü izletmeye dayalı bir filme yüklendikleri için,
    - sadece gücü ile değil beyniyle de takımın önemli parçalarından biri olan storm karakterini bu kadar yancı ve pısırık bir gençlik haline bürüdükleri için,
    - en güçlü telepatlardan biri olan ve famke janssen tarafından canlandırılışını, tüm zamanlarımın favori x-men'lerinden biri olan jean grey'in gençlik halinin teslim edildiği sansa stark'ı rolüne hiç yakıştıramadığım için (sanırım başlıca sebebi saçlarından gözlerine fiziksel andırımın sıfıra yakın olması)
    aradığımı bulamadığım filmdir.
    james mcavoy'un herkesin içindeki iyiliği ağlak ağlak görmesinden de baymış durumdayım. ana karakterlerden biri olup, bu kadar gücü kontrol altında tutabilecek güçteki bir x-men'i sadece john keating olarak görmek istesem dead poets society'yi izlerim.
    shame'den, macbeth'e, frank'ten, x-men'e izlenmesi inanılmaz keyifli olan michael fassbender'sa bana göre serinin son yıllardaki en güçlü kazanımı.
    yine de; serinin yolunu kaybetmemek ve quiksilver'a biraz daha doyabilmek isteyenler için izlenmeli bir prodüksiyon olmuş. sanırım sorun da bu; film kelimesinden ziyade prodüksiyonun daha uygun kaçması.
  4. film öncesi kısa bir bilgilenme turu yapmak isteyenler x-men evolution son sezona göz atabilirler.
  5. quicksilver'a tekrar aşık olduğum, izlediğim en iyi x-men filmlerinden ilk üçe girmiş harika film.

    çocukluktan beri sürekli kendileriyle büyüdüğüm karakterleri perdede görünce büyüleniyorum tam anlamıyla. özellikle imkanı olanın imax ile izlemesini öneririm filmi iki kat daha güzel bir deneyim haline getirdi.

    fakat jean grey rolünü sophie turner'a vermeleri biraz kötü olmuş. zaten kendisini, devam eden aşırı popüler ve hafızalarda taze olan rolüyle görmeye alışmışken birden "alın bu da jean'in gençliği" diyerek önümüze atılmasına sinir oldum. sansa stark 'ı izler gibi izledim ve sorduğum herkesin de bu psikolojide olduğunu duydum, yazık olmuş. (bkz: game of thrones)

    james mcavoy yine çok güzeldi, karşıma koyup, ağlatıp, mavi gözlerini seyretmek istedim.

    !---- spoiler ----!

    neyse konu dağılmasın, finali görsel açıdan güzeldi. ama jean'in phoenix'i bu kadar kolay kontrol altına alabilmesini garipsemedim değil. açığa çıkıyor ve direk jean onu kontrol altına alıyor. ayrıca apocalypse'in bu gücü önceden hissetmemesi de tuhaftı. ama phoenix'in gücünü iyi yansıttı oraya laf edemem.

    storm'u ve wolverine'i görmek minik bir çarpıntı yaptı. gambit'i görmemek üzdü. magneto yine ağlattı ve gel dünyamı yörüngeden çıkar sana feda olsun, diye bağırmak istedim.
    bir filminde daha yine jennifer lawrence'ı seviyor muyum, gıcık mı oluyorum karar veremedim.

    !---- spoiler ----!

    sonda wolverine ile alakalı minik bir sahte var her zamanki gibi, çıkmayın. ilgilisine duyrulur.
    jole
  6. bende filme güzel diyenlerdenim. ama , uzun dönemdir, çok kötü filmler izlediğim için güzel dediğimi ,filmden çıktıktan sonra, etkisini atınca tekrar düşündüğümde hakikaten çok saçma yanlar olduğunu anladım filmde
    1-kim populerse ona göre senaryo yazmaya başladılar halle barry populerken storm da storm,
    şimdi yancı kılıklı mistik de mistik my hero myhero nidaları her yerde
    2-apoclpyse ya bu borumu ,küçükken çizgi filmini izlerken çıktığında korkudan gözlerimi kapardım
    burada power rangerların bölüm sonlarındaki bosslar gibi bi irtibası vardı ki allah çarpar.
    3-gerisi aynı hikaye zaten spoiler bile değil magneto iyi ama çevresi kötü
    xavier eskiden fırlamaymış da sonradan cemaate girmiş abi havaları falan filan
  7. açıkçası storm'a ayıp edildiği fikrine katılıyorum. aksiyon olarak tatmin etti ama senaryodan o kadar da keyif almadım. quicksilverlı bölümler güzeldi, wolverine de izleyicinin hatrına 2 dakika gösterilmiş, idare etti. genel anlamda iyiydi izlemeye değdi.
    abi
  8. comic con fragmanı gelmiş. sttirik sentinellerden sonra haşmetli apocalypse'i de cücük kadar adama dönüştürmüşler. avengers'teki elmacıklı ultron'u da unutmayalım. http://youreads.net/yorum/34302