1. genel tarafından beğenilen ve tarafımca izlenip teyit edilmiş klasikler

    breaking bad
    prison break
    fringe
    vikings
    the walking dead

    son dönemden ise the last man of earth ve narcos aklıma ilk gelenler.

    not : eklemeler yapılabilir, yapılacaktır, yapılmalıdır, ben şahsen izlediklerimi yazdım, zevkler ve renkler tartışılmaz, iyi seyirler.
  2. (bkz: battlestar galactica)

    ilk bölüm çekilirken son bölümün nasıl olacağı belliymiş diyebilirim.çok dizi izleyen biri olarak bir numaram.
  3. (bkz: mr.robot) ; psikolojik, gerilim, dram türünde fenalarda bir dizi. 1.sezon 10 bölümden oluşmakta. 2.sezon yaz aylarından birinde çıkacağı söylenen, kapitalizm eleştirisini gayet başarılı yapan ve yöntemleri örnek alınması gereken dizi.

    (bkz: band of brothers) ; savaş, psikoloji, dram türünde fenalarda olan belgesel-dizi. steven spielberg ve tom hanks ikilisi yine muazzam bir işe el atmışlar. 10 bölümden oluşmaktadır. devamı spoiler olacağından anlatmaya gerek yok.

    bu hafta bunlarla vakit öldürmüş olmaktayım. tavsiye ederim.
  4. yemek yeme eylemini tıkınma eylemi ile asla karıştırmadığı için favorim hannibal.
  5. kesinlikle "shameless" diyebilirim.
  6. lucifer - dc comics'e ait olan bir çizgi roman uyarlaması. adından anlaşılacağı üzere lucifer ya da şeytan olarak bilinen karakterimizin hikayesini konu alıyor. çok kaliteli olmasa da takip ettirecek kadar eğlenceli, bir nevi çerezlik.

    black sails - yanlış hatırlamıyorsam starz yapımı , korsanlı ve kaliteli denebilecek bir dizi. tabi söz konusu starz olunca bolca kan ve çıplaklık içeriyor.

    izombie - yine bir dc comics uyarlaması. adından anlaşılabileceği üzere zombi bir karakterin başından geçenleri anlatan ancak kaliteli diyaloglara ve göndermelere sahip olan dizi.

    supernatural - yaratık avcısı 2 kardeşin hikayesi. fantastik dizilerden hoşlananlar için vazgeçilmez olacak olan ve halen devam eden dizi.

    grimm - supernatural sevenler için yine fantastik yaratıklar içeren, şahsi olarak çok sevdiğim bir dizi. grimm adı verilen yaratık avcılarından biri olan karakterimizin başından geçenleri anlatıyor.

    doctor who - hemen hemen herkesin 1-2 bölümüne denk geldiği ama garip uzaylılar gördüğü için çocuk dizisi sandığı efsane bilim kurgu/fantastik dizi. kökeni 1950leri görse de yeni serisi 2005'te başlamış ve hala devam etmektedir. başrolde bir zaman lordunun ve yol arkadaşının zamanda seyahatini, dünya dahil birçok gezegeni kurtarmasını anlatmaktadır.
  7. az bilindiğini düşündüğüm ve bana göre iyi olan diziler:
    freaks and geeks
    flight of conchords
    houdini
    louie
    brooklyn nine-nine
  8. fargo
    breaking bad
    luther
    true detective
    the walking dead
    ve tabiki komedi olarak; its always sunny in philadelphia
  9. black mirror