1. oldum olası ısınamadığım arama motoru, internet tarayıcısı, navigasyon bıdı bıdısı. bilgisayara yapışıp orada kalıyor. daha isteseniz de koparıp atamıyorsunuz. google gibi bir profesyonellikten bayağı bir uzak.

    yahu siz milyar dolarlık şirketlersiniz, neden setup ekranına antin kuntin uygulamalardan reklam alıyorsunuz? sanki 2-3 tane liseli programcı birleşmiş de yapmış gibi bir havası var.

    browser'ını yüklersiniz "bakın şunu da yükleyin" diye pop-up yollayıp durur. lanet olsun der onu da yüklersin başka bir şeyi alıp gösterir bu sefer de. sonu yok bu olayın.

    kullanmayın.
  2. browser'ini kullandigim arama motoru. chrome'dan daha kullanisli buluyorum, ram kullanimi chrome'dan farki yok ikisi de az degil. diger kullanicilarin aksine setup disinda sunu bunu yukleyin dedigini gormedim.

    ayrica ilk acilista yavas olsa da sonraki acilislarda hizli bir sekilde acilir, onu da not dusmekte fayda var.
  3. bir arkadaşımın "yeter artık google'a verdiğim bilgi. biraz da ruslar alsın." demesiyle kullanmaya başlamış olduğu arama motoru
    kullanmaya alışamamış olduğum, yerine google'ı tercih ettiğim arama motoru.
  4. sadece yandex disk'ini kullandığım rus şirketi. logosundan, isminden ve arama motorundan şahsen pek haz almadım. bunun sebebi belki de cs go'da rusların bana çektirdikleri olabilir. hiçbir zaman google'in yerini tutamayacağından ve arama motoru olarak rakip dahi olamayacağından eminim.
    kup
  5. bir arama motoru olması dışında, diğer servisleri gugıl'a 10 basar kalitededir.

    inceleyiniz:
    http://www.yandex.com.tr/all

    eğer chromium tabanlı bir web tarayıcısı kullanıyor olsaydım da, bunun tarayıcısını kullanırdım. ama kullandığım firefox. kendisinden beklediğimiz, `comodo`'nun yaptığı gibi dragon/ice dragon şeklinde, hem blink (chrome), hem gecko (firefox) tabanlı tarayıcı oluşturmasıdır. zira, zaten piyasa chrome klonlarından geçilmiyor.

    kendisiyle şimdilik daha ziyade domainim (alan adı) nedeniyle beraberim. google paralı hale çevirdiği için domain adımı yandex'e taşıdım. çünkü verdiği "1000 adede kadar domaininiz uzantılı mail adresi" benzeri ücretsiz bir servisin, internet dünyasında henüz bir benzeri yok. objektif olarak söyleyebilirim ki, mail hizmet kalitesinin google'dan aşağı kalır yanı da yok. o yüzden bu, microsoft ve google kendi servislerine bir outlook veya bir gmail hesabı açmadan, kendi mail adresinizle üye olabilme imkanını vermişken ve siz de "[email protected]" gibi bir adresle yaşamak istiyorsanız, yapmanız gereken şeyler arasında yer alıyor.
  6. navigasyon uygulamasıyla 1:45 dk gösterilen eve ulaşma süresini altenatif güzergahlarıyla 45 dklara kadar indirebilen, istanbul trafiğinin kurtarıcısı.
  7. tarayıcı, disk ve haritalarını kullandığım, google'a rakip olmaya çalışan arama motoru.
  8. piyasaya ciktigi ilk yillarinda bir sekilde bilgisayara yuklenerek tarayicilarin arama motorlarini, anasayfalarini belleyen, bir nevi zararli yazilim yayan servisti. simdi verdigi hizmeti bilemem ama biraktigi o ilk izlenimle bana gore hala zararlidir.^:swh^
  9. işler iyi gitmeyince çalışanlarının çoğunu işten çıkaran arama motoru. patronu arkady volozh "türkiyede açık kalmaya devam edeceğiz ama pazarlama ve dağıtıma daha az para harcamayı düşünüyoruz" demiştir.
  10. türkiye'ye ilk girdikleri zaman her programla birlikte kurulan ve kolay yollarla silinmeyecek şekilde bir toolbar ya da açılış sayfası yükletince insanlarda bir antipati oluşturdu. bu kadar sert bir politika izleyerek girmeseydi belki de şu anda tutabilirdi. fakat herkesin aklında yandex denilince insanlarda "lan virüs mü girdi acaba" dedirtmesi politikalarını tekrar gözden geçirmeleri gerektiğini gösteriyor.