• youreads puanı (10.00)


  1. can sungur ve tancan fümen'in "geek dünyasının aklını başına devşiren program!" tanımıyla sunduğu, inanılmaz keyifli video serisi.

    sungur'u ve muhabbetini pek bir severim o tarz mı döneminden beri. tancan fümen'le uyumlarına da 14 aralık'ta yapılan kalkgel etkinliğinde şahitlik ettim; ilk yatay bakış'ımı da canlı canlı izlemiş oldum böylece. o günden sonra youtube üzerinden de takip etmeye başladım. dinleyenini o kadar içine çekiyor ki, resmen evin içinde kendilerinin varlığını hisseder oldum. etrafı toplarken, bir şeyler çizerken, bulaşık yıkarken, hatta bazen uyurken bile arkada tatlı tatlı sinema muhabbeti dönüyor.

    serinin en hoşuma giden taraflarından biri, vitrin filmleri kadar tozlu raflarda kalmış ve şaheser denilebilecek kadar başarılı filmleri de sohbetlerine dahil etmeleri kesinlikle. güzel bir dengesi var. kritikleri anlaşılmaz yahut sıkıcı değil; videolar "geyik muhabbeti" denilebilecek şekilde dönüyor ama bu, sohbeti yüzeysel yapmıyor. sinemaya yönelik hevesini kaybedenler ya da sinema dünyasına ucundan kıyısından bile olsa girmek isteyenler için birebir bir seri.
  2. yatay bakış, venom gömelim diye başlanan serinin daha güzel bir şeye dönüşmüş halidir. daha önce bahsedilmiş, ben de iş güç hallederken podcast gibi dinliyorum. can sungur'u da tancan fümen'i de ayrı ayrı severim.