• izledim
    • izliyorum
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (9.47)
yedi numara
aynı üniversitede okuyan ve aileleri başka şehirde yaşayan dört kız arkadaş, yurtta rahat edemedikleri için beraber bir ev kiralamaya karar verirler.fakat oturabilecekleri, beğendikleri evlere ya maddi güçleri yetmez ya da ev sahipleri evlerini öğrenciye kiralamaz.

sonunda iki katlı ahşap 7 numaralı evin kiralık olduğunu görürler. hiç çocukları olmamış ama birbirine çok düşkün vahit ve zeliha çiftinin olan bu ahşap evin üst katını, 4 kız arkadaş kiralar. fakat bakkal vahit'in saf, taşralı amca oğulları da istanbul'a gelip aynı evin alt katına yerleşince cümbüş başlar!


  1. bana gençliğimi verin diye haykırıyorum şuan:(

    inanılmaz sıcak gelen mizah, sevgi konusunda ustaca yazılmış konusuyla bende yeri çok önemli olan bir dizidir.

    en güzeli de armağan-haydar ilişkisi ve cansu'nun trollmeleri(o zamanlar bu tabir yoktu tabi) aklımda kalan sahneler.

    !---- spoiler ----!

    sıfır bir değer değildir. bir sayı bile degildir...ancak başka bir sayının yanına gelince değer yaratır. tıpkı sevda gibi.... -sevdanın da tek başına değeri yok. ille de biri olmalı. sıfır ne kadar çoksa sayı o kadar çoğalır.. sevda ne kadar çoksa insan o kadar çoğalır, büyür...

    !---- spoiler ----!
  2. trt tarihinin en iyi dizilerinden biri olarak iz bırakmıştır. hitap ettiği kitle üniversite öğrencileridir.
  3. trt'nin basarili diyebilecegim dizilerinden biri. ruhu olan ve farkli yas gruplarina hitap edebilecek bir dizi. insan hafizasi calisinca hatirliyor. kuzeyde bir yer, ferhunde hnlar vb.
  4. her sabah saat dokuzda trt avazda yayınlanıyor. denk geldikçe sıkılmadan izliyorum tekrardan. bu kadar orijinal bu kadar içten bi dizi görmedim daha. olacak gibi de durmuyor. ictenligin tv ekranlarını terkettiği şu günlerde pek birşey beklememek gerek heralde galiba sanursam.
  5. muhteşem bir diziydi.profesyonel bir değerlendirme değil benimki ama bence türk televizyonlarındaki gelmiş geçmiş en iyi diziydi.bu dizi hiç yayından kalkmamalı,her neslin izlemesi için tekrar tekrar yayına girmeli.
  6. özleyince izlediğim, izledikçe özlediğim naif bir geçmiş zaman trt dizisi...
  7. armağana acımasız şakayı yaptıkları bölümde çok ağlamıştım.
  8. Hala aktif paylaşımlar yapan bir Facebook hayran sayfası da vardır. Takip etmenizi öneririm. tık
  9. trt nin izlenilebilir hatta güzel olduğu zamanlardan bir dizidir. samimi sıcak tam olarak çocukluğumu hissettirir. babam ankaranın bir köyünde kalırken trtden başka kanal çekmezdi. ama en son babalar duyar, yedi numara, ayrılsak da beraberiz ve aklıma gelmeyen nice güzel dizisi sayesinde hiç sıkılmazdım.
    zahitle velihanın kendi çocuğu gibi bunalra bakması haydarın matematik dehası olması ama saflığı, armağanın mantıklı yanları, yusufun aslanım gralıçam repliği.
    özellikle bir bölümde yusuf cansuyla armağanı yemeğe götürüyodu orda armağanın ukala hocasıyla karşılaşıyorardı o yusufla, haydarı küçümserken sonunda madara oluyodu falan hiç unutmam o bölümü.
    wtf
  10. son donemde yayinlansaydi su olaylarla gundemi mesgul edip yayindan kaldirilirdi;

    kizli- erkekli ayni evde kaliyolar.
    universite kizlarimizin etek boyu.
    oturup icki alemi yapiyorlar.
    durmadan sevgili degistiren genclik mi olur.
    anadolu insani asagilanmis.

    ve daha bir suru masum siyasi gonderme diziyi yayindan kaldirmaya yeterdi. iyi ki 2000lerin basinda yayinlanmis.