1. ilişkideki her 10 ay için 1 ay beklenmeli.

    10 aylık ilişki bittikten 1 ay sonra,
    5 senelik ilişki bittikten 6 ay sonra yeni ilişkiye başlanabilir.
  2. bu ortamda daha öncede yazmıştım.

    bir arkadaşım onunla hiç konuşmadığım yani varlığından haberdar bile olmaması gereken bir ilişkiden henüz çıktığımda bu sürenin ilişki süresinin yarısı kadar olması gerektiğine dair bir şeyler anlatıyordu defalarca aynı cümlenin kelimelerinin yerlerini değiştirerek.

    ''sen öyle mi yaptın?'' dedim. susunca bir önceki ilişkisini bitirme nedeninin devam eden olduğunu hatırlattım. yine susunca ''lem ayşe'yle birlikteyken fatma'yla görüşmeye başladın. aynı ortamdan oldukları birbirlerini tanıdıkları ve hatta görüştükleri için ayşe'den ayrıldın. yoksa eşzamanlı devam ederdin.'' dedim.

    duygularımdan emin olana kadar arada kalabilirdim gibi laflar geveleyince ''onu bunu ittir et de içecekler gecikti'' gibi birşeyler söyledim.

    bu boş laflar politik doğruculuk adına ya da körler sağırlar birbirini ağırlar tadında boş boş edilen muhabbetlerdir. hayatın matematiği yok.
  3. denediniz, iyi kötü birlikte zaman geçirdiniz, tanıdınız kendinizi tanıttınız, acısıyla tatlısıyla günleriniz geçti. ama bu süreçte herhangi bir ihanet aldatma yalan dolan olmadan ayrı dünyaların insanı olduğunuzu birlikte bir geleceğiniz olmadığını anladınız. bu durumda beklenen son; ayrılık.
    peki sonra?
    yeni bir ilişkiye başlamak için, biten bu ilişkiye olan saygını belli etmek için ne kadar süre beklemek uygundur? var mı bir genel geçer kural?
  4. kadınlar için hemen, erkekler için hiç bir zaman. kadın hemen unutma yolunu seçer, erkek bir ömür geçirse de derinliklerinde bir yerde izler bırakır.
  5. ikinci kez sertleşme sürem kadardır. ikinci kez sertleştiğimde yeni bir ilişkiye hazırım demektir. hatta -düşük bir ihtimal de olsa- üçüncü sertleşmemde üçüncü bir ilişkiye de hazır olabilirim.

    dünün en begenilmeyen yorumu editi: ard arda ikii kez sertleşemeyenlerin zulfuyarina dokunmuş olmalı..