1. biraz önce ekşi'den öğrendiğim haber. bu da linki: https://eksisozluk.com/ygs-2017-sorularinin-sizdirilmasi--5321446

    bu da haber sitesi: http://www.ntv.com.tr/egitim/sanliurfada-ygsde-kopya-cektigi-saptanan-5-kisi-yakalandi,cUmW5V4iX0GXtSayIwMJSA

    haberde sanki çocuklar sınav anı kopyaya yeltenmiş gibi görünüyor, fakat kağıtlardaki notlar pilot kalemle yazılmış, ayrıca ösym sınavlarında müzvedde kağıt yok.

    geçen görevli olduğum bir sınavda ösym başkan yrd. binayı denetlemeye gelmiş. ben de yedek gözetmenim, takılıyorum oralarda. tabii adamın kim olduğunu da bilmiyorum. bu başladı yeni tedbirler bilmem ne diye anlatmaya. bende de sazanlık vardır, atlarım hemen kendimi tutamam. lan dedim saçma sapan şeyler amk, pasaportu kabul ediyorsunuz da ehliyet neden kabul edilmiyor, ikisini de emniyet müd. hazırlıyor, sonra dedim pasoları vs. kartları topluyorsunuz anahtar almıyorsunuz yalnız yaşayan insanlar var mağdur oluyorlar. böyle epey salladım. baktım okul müdürü renkten renge girdi. :D

    neymiş, asıl şüpheli öğrenciler değil bizmişiz, görevliler karışıyormuş kopya olaylarına! ulan merkezden soruları ben mi dağıttım?

    al işte yine aynısı. sen küpeydi, şuydu buydu, kameraydı diye göz boya ama sorular bir güzel servis edilsin.

    bu servisin ihalesini de fetö'ye mi yıkacaklar çok merak ediyorum.
  2. kandırıldık!
  3. yıllar önce sınav ücretlerini arttırır, güvenlik adı altında onlarca saçmalığın altına imza atarken bahaneleri olan soruların çalınmasının önünü bir türlü alamamalarının izahını nasıl yapacaklar merakla bekliyorum.
  4. ben kendimi bildim bileli bu sınav soruları hep birilerinin eline geçiyor. ne yazık ki ilk tecrübemi anadolu lisesi sınavlarında yaşamıştım. sınava girdik çıktık. bir geldik haberlerde sınav soruları çalındığı için sınav iptal edildi diyor. neyse ikinci sınava girdik kazandık.
    geldik össye. bilenler bilir 1999 öss. öys kalkmış tek sınav ile alım yapılacak. yine sorular çalındı. sınav iptal. tekrar girdik sınava kazandık.
    bu ülkede bu sınav soruları hep çalınıyor bu sabit. değişen ise sınav sorularını çalan kitleler.
  5. ösym de çalışan tanıdığı olup soruları almayan kerizdir alıp da cevapları ezberlemeyen orasına burasına yazan da ayrı kerizdir.bir şerefsizlik yapıyorsunuz doğrü düzgün yapın bari hakkımızı kaliteli bir şekilde yiyin.

    * belkide yiyorlardır lan!? kesin yiyorlardır hee!
  6. ak partinin iktidarda olduğu her sene yapılan bütün sınavların tamamı şaibelidir.

    bu sınav ve öncekiler hatta yapılacak olan sınavlar dahi güvenilir değildir. bunlar değil mi 2010 yılında binlerce insanın sabah akşam ''kopya var hakkımız yendi'' demesine rağmen; ''ben tatmin oldum kopya yok'' diyen ve yıllar sonra ''kandırıldık'' aslında kopya varmış diyerek pişkin pişkin ortaya çıkabilen insanlar.

    reissssss rte ise; ''kpss son derece temiz ve başarılı gerçekleştirilmiştir.'' diye açıklama yapıp sonraki yıllarda olayı paralel yapıya bağlamış ve işin içinden bir güzel sıyrılmıştır ama zamanında ''ösym ve ali demir'i eleştiren şerefsizdir'' diyen de kendisidir. bunlar unutulmasın lütfen iyi okuyun geçmişte yaşananları atlamayalım.

    yani demem o ki yıllarca fetö ile el ele sorular sızdırıldı sadece öss yani ygs-lys gibi türlerde değil ösym tarafından yapılan her türlü sınavda yapıldı bu. o yüzden ne desek ne yapsak boş bu adamlar babalarının çiftliği gibi at koşturuyor. elimizden gelen tek şey bunların hesabını sandıkta sormak.
    16 nisanda ve ondan sonraki seçimlerde bu yapılanları unutma! hakkının yendiğini unutma! aklınla dalga geçilmesine izin verme!