1. ilkokul'da tanıştım yılbaşı çekilişiyle. eskiden de yılbaşı varmış, inanabiliyor musunuz?

    mevzunun özeti,

    yakın olmadığınız bir arkadaşınızı çekerseniz, ya da yakın olmadığınız bir arkadaşınız sizi çekerse canınız sıkılır, mutsuz olursunuz.
  2. ekşi sözlük'te, ekşi sözlük 2016 yılbaşı çekilişi, diye bir başlık gördüm. bence interaktif kültür ağının birimleri olarak, bizler de birbirimize yılbaşı hediyesi alabiliriz. kitap, film vesaire...

    evet, sözlük erkanı, bu size bir çağrımdır.
  3. düşündüm düşündüm, işin içinden çıkamadım. çekiliş nasıl olur onu çözemedim. hem zaten sanal ortamdayız. sanal hediyeler güzel olur. yılbaşı günü son bir hafta içinde girdi yazmış herkesin nick altına küçük tatlı bir şey bırakalım. sevdiğimiz bir şiir olur, şarkı olur, güzel bir resim olur, sözlük de şenlenir böylece.
  4. hediyeleşmek için bahane arayan ümmeti muhammet aktivitesi. işin garibi çekiliş yaparsın mutlaka en tanımadığın insan sana çıkar. ne alacağını şaşırırsın falan.

    ayrıca böyle bir uygulama haberi okumuştum. tabi türkiye'de yok. sosyal mecrada tanıdığınız arkadaşlarınıza hediye gönderebilmek için aracı bir uygulama kullanıyorsun. hediyeni seçiyorsun uygulamaya yüklüyorsun göndereceğin kişinin mail adresini yazıyorsun, o kişiye bu hediye teklifini kabul ediyor musun diye mail gidiyor. eğer kabul edersen adresini sadece bu aracı uygulamaya yazıyorsun ve böylece hediyene kavuşuyorsun.
    türkiyede olsa tam bir dolandırıcılık haberi gibi durur ama bilemiyorum bence müthiş yaratıcı. tutar mı tutabilir, beğenmiştim.

    neyse konuya gelelim, sanırım böyle bir şey yapılacaksa bir parça ifşa olmayı kabul etmesi lazım herkesin. ya da "düşünmen yeter" klişesinin haklılığını gösterebilmek için yalnızca hediyenin fotoğrafını göndeririz eheh.
  5. tanım: ilkokuldan liseye kadar, her yeni yıl yaptığımız hiç sevmediğim aktivite...
    ancak sevgili yazarlar; herkesin nikaltına bir guş gonduracağım:)
    herkes guşunu merakla beklesin:d
  6. benim aklıma şöyle bir fikir geldi. öncelikle pazar günü saat 20:00'ye kadar tüm katılımcıları tespit ediyoruz. sonra ortak fikir seçtiğimiz kişi kura çekiyor ve kimin kiminle eşleştiğini bildiriyor. mesela bana 483 çıktı diyelim. "youreads 483'ten sevgilerle..." tarzında bir açıklama ile lösev'e bağışta bulunuyorum. herkes durumuna göre gönlünden ne geçiyorsa yardımda bulunuyor ve açıklama kısmına eşleştiği kişiye atıfta bulunuyor. sonra sözümüzde durduğumuzu göstermek için dekontlarımızı burada paylaşıyoruz ama gönderdiğimiz tutarı, ibanımızı falan kapatıyoruz. böylece hem bir birimize sanal hediye göndermiş oluyoruz ve hem de çocuklar mutlu oluyor. sizce?