1. "geleneksel haftalık" fotoğraf çekimlerimizin ikincisi için hazırlıklar başlasın. haftalık olduğu için süre yine 1 hafta olacak.

    konumuz gri olsun. renk olarak olmasa bile gri hissettiren bütün fotoğraflar katılabilsin.
    katılımcılar 3 fotoğrafla katılabilsin, diğer konular ilk mesajda zaten.
    24.11.2017 00:00'da başlasın, 03.12.2017 23.59'da bitsin.
    katılan fotoğraflar ilk mesaja eklenecek.

    oylamalar için hâlâ güzel bir seçenek bulamadık. o yüzden burada yorum olarak oylayalım. yazarlar beğendiği 3 fotoğrafı yorum olarak belirtsin, sayarız sonra.


    ne dertinid, hoş olmad mı?
  2. "geleneksel haftalık" fotoğraf çekimlerimizin ikincisi için hazırlıklar başlasın. haftalık olduğu için süre yine 1 hafta olacak."

    24.11.2017 ile 03.12.2017 tarihleri arasının organizatöre göre 1 haftaya tekabül ettiğini öğrendiğimiz etkinliktir.

    geleneksel haftalıktan kastımız zamanı bükerek bir haftayı 9 güne çıkarmakmış meğer.

    fazladan 2 gün de bayram tatili galiba.. ^:swh^

    (hadi yine iyisin upladım başlığını.. yeni üye alımı da açılmışken siteye gören filan olur katılım artar)
  3. islerimden dolayi vakit bulup makinem ile sokaklarda fink atamadigim etkinlik. aslinda tema olarak ic cekime de musait bir konu. aklima birseyler gelirse ic cekim ile evden katilabilirim :d
  4. daha önce ankara'da en köklü kuruluş olan afsad derneğinin fotoğrafçılık eğitimlerine katılmıştım. temel eğitim kurunda aldığım notlar oldukça faydalı olmuştu. uzun süre ara verdim çekimlere. şimdi güzel bir insan vesilesiyle yeniden döndüm. bu haftasonu ankara kalesi ve civardaki eski yerleşim yerlerini yeniden gezeceğim. belki hiç ummadığım bir yol çıkar. aldığım notları paylaşıyorum.

    -fotoğrafta değer kaygısı olmalı, anlamı en iyi şekilde ifade edebilmek mesele.
    -hangi alanda fotoğraf çekilirse çekilsin ülkeye, gündeme uygun ve sorunlar üzerine çözüm üretecek, geleceğe yön verecek, harekete geçirecek çalışmalar olmalıdır. kısaca toplumsal fayda sağlamalıdır.
    -bir fotoğraf bin kelimenin ifade etmesinden daha fazlasını ifade eder.
    -fotoğrafın güçlü bir anlatımı olmalıdır.
    -fotoğraflarda yaratılan imgeler ile duygulara, değerlere, inançlara ve yaşam ögelerine hitap etmesine öncü ol.
    -duygunun eyleme dönüşmesini sağlayacak çekimler yap.
    -yüz, en güçlü anlatım biçimidir.
    -iki önemli zorluk; anlatılmak istenen kişinin önce anlatacak kişi tarafından anlaşılabilmesi anlatılacak kişinin tüm karakteristik özelliklerini bir defada ortaya koyabilecek uygun bakış açısı ve anın yakalanmasıdır. işık, kişinin özelliklerini yansıtacak bir araç olmalıdır.
  5. 23:59'da gri teması son bulacak.
    @remains ve @vaziyet alan adam 4'er fav'ları ile haftanın en çok beğenilen fotoğraflarına imza atmışlar. şahsi görüşüm bir fotoğrafı 1. ilan edecek yetkinliğe sahip değilim birbirinden güzel fotolar vardı. en çok beğendiğim ise haftanın etkinliğine kaynak olan gri konusunun bulunmuş olmasıydı. buradan @yaşasınkotuluk arkadaşımı dürtmeyi borç bilirim. yeni hafta geldi eli kulağında; ben dürtmezsem @kartal birazdan dürtebilir. derhal yeni konuyu bul arkadaşım.
  6. "Gri" temalı ikinci etkinliğimize katılan yazarların fotoğrafları ilk mesaja eklenmiştir.

    Fotoğrafların oylanması ile ilgili hâlâ işlevsel bir yöntem bulamadık. Şu anda en kolay olanı favori sayısı olarak görünüyor. Ha, bir birinci ilan etmesek olmaz mı? Etkin bir oylama sistemi bulamadığımız için zaten edemiyoruz. (*:hehe)
    Benim de bir fotoğrafı birinci ilan edecek yetkinliğim olmamakla birlikte en beğendiğim fotoğraflar; @remains'den isimsiz:
    https://i.hizliresim.com/LOXvoo.jpg
    ve @vaziyet alan adam'dan 3000 yıllık direniş


    Bir sonraki etkinlik için tavsiyelerinizi bekliyor olmakta olacağız. Hatta bu başlık altında birisi çıkıp da "bir sonraki etkinliğimiz budur" derse de uyarız her türlü.

    Maksadımız, eş zamanlı olarak fotoğraf çekmek. Zaman ve konu kısıtlaması bu yüzden. Yoksa zaten bizim youser'ların çektiği fotoğraflar diye bir başlığımız var.

    Aslında fotoğrafların gerek teknik, tavsiye içerikli gerekse anlamsal manada yorumlanmasının güzel olacağını, fotoğraf çekene veya bu başlığı takip edene faydası olacağını düşünüyorum. Ancak fotoğraf konusunda bilgisine, tecrübesine güvendiğim kişilerin "şu fotoğrafta şu olsaymış şöyle olurmuş, böyle yapılsaymış böyle olurmuş" gibi tecrübe aktarımı yerine "fotoğraf çekmeyi bilmiyorsanız çekmeyin kardeşim" şeklindeki geri dönüşlerinden de çekinmiyor değilim.
  7. her hafta bu başlık altında konu bildirimi yapmasanız da; her konu için ayrı bir başlık açsanız, katılmak isteyenler de fotoğraflarını ayrı ayrı birer girdi olarak paylaşsa en çok beğenilen fotoğrafları görebiliriz.

    başlık kirliliği olarak görülür mü bilmiyorum ama bence çok mantıklı.