1. oley be oleeyy sonunda sıra geldi bee

    bana kalırsa stefan zweig'in sabırsız yürek kitabını okumalıyız. kitabın isminin acımak olarak çevrildiği baskılar olsa da orjinalinden çevirisi sabırsız yürek'tir. acıma duygusunun insanı ne kadar zor ve girift durumlara sokabileceğini zweig abimiz kendi üslubu ile anlatmış.

    not: daha önceki birkaç kitapta internet üzerinden temin etme sıkıntısı yaşadık. bu kitap da kitapyurdu haricinde tükenmiş olarak gözüküyor. temin etmede zorluk yaşayacağımızı düşünüyorsanız oylama yapılmadan bana söylerseniz değiştirebilirim :)
  2. evvet efendim sıcak sıcak çıktı buyrunuz. şubat ayının önerilen kitapları aşağıdadır. lütfen yalnızca bir kitap için oy kullanınız. facebook grubuna dahil olmadığından ankete katılım sağlayamayanlar oy vermek istedikleri kitabı bana mesajla bildirirlerse ankete onların oylarını ekleyeceğim. anketimiz 31 ocak gece yarısı sona erecektir. sevgilerr.

    bunlar da mı insan - Primo Levi (@alper kamu)

    sabırsız yürek - Stefan Zweig (@bir acayip adam)

    kırmızı pelerinli kent - Aslı Erdoğan (@baobaplara dikkat)
  3. daha önce iki kere okudum. 3-5 kişiye alıp, hediye ettim. kesinlikle geri alacağımı açık seçik ve net bir şekilde söyleyerek 3-5 kişiye ödünç verdim ve geri aldım. hatta şu an, en son ödünç verdiğim kişi biz iletişimi kestiğimiz için iki aracıyla da olsa yeni geri gönderdiği için arabamın ön koltuklar arasında ki küçük dolapçığında yine zweig'ın satranç'ıyla beraber duruyor. oyumu da tabi ki, hakkında bu kadar lakırdı ettiğim kitaba, sabırsız yürek - stefan zweig'e kullandım ve önde gidiyor. dilerim kazanır ve tekrar okurum. kitap hakkında başkalarının düşüncelerini de okumak zevkli olacak.
  4. kitap yordam'dan da çıkmış, merhamet adıyla. ben can yayınları'na ve sahibine kılım, yordam'ı tercih edeceğim alırsam eğer link

    edit: ekşide falan yorumları okudum, güzel bir eser gibi görünüyor. klasik gibi klasik
  5. oylama sonucunda nisan ayını kitabı Peyami Safa'dan matmazel noraliya'nın koltuğu olmuştur. hepinize iyi okumalar diliyorum. görüşmek üzere.

    matmazel noraliya'nın koltuğu -- 11
    bir kuşun en iyi öttüğü yer -- 5
    hayırlı bir hata -- 4
  6. usta ile margarita kitabına baktım ve konusu bayağı ilgimi çekti. Okunması gereken bir kitap gibi duruyor :)
  7. temmuz ayının kitap anketi aşağıdadır efenim. oylama ayın 6sında gece yarısı sona erecektir. lütfen yalnızca bir kitap için oy kullanınız. oylarını facebook grubu üzerinden kullanamayan arkadaşlarımız site ya da whatsapp üzerinden bana ulaştırabilirler. bu arada Bulgakov'un Usta ile Margarita kitabı için yorumlarınızı oldukça merak ediyorum. görüşmek üzere, sevgiler.

    dostoyevski'nin hatıraları - Anna Grigoriyevna Dostoyevski (@meyziyade)

    herkes herkesle dostmuş gibi - Barış Bıçakçı

    cehenneme övgü - Gündüz Vassaf (@mitoz mayoz)
  8. sıcak ama çok sıcak bu pazar gününden hepinize merhabalar. anket biraz geç oldu ama oldu çok şükür. herkesin yalnızca bir kitap için oy kullanmasını ve anketimizin ayın sekizinde gece yarısı sona ereceğini hatırlatır ve hepinize serinlikler dilerim efenim. facebook anketi üzerinden oy kullanamayan youserlar seçimlerini mesaj olarak bana bildirebilir.sevgiler.

    komünist manifesto - Karl Marx (@otlu peynirli)

    tehlikeli oyunlar - Oğuz Atay (@president)

    cesur yeni dünya - Aldous Huxley (@rosa)
  9. eylül ayının kitap anketi aşağıdadır. oylama ayın 15'inde gece yarısı sona erecektir. lütfen yalnızca bir kitap için oy kullanınız. oylarını facebook grubu üzerinden kullanamayanlar bana ulaşarak oylarını kullanabilirler.

    veba / albert camus (@yakgul)

    bozkırkurdu / hermann hesse (@tukenmezkalem)

    ağrıdağı efsanesi / yaşar kemal (@yeni1hayat)
  10. dün bitirdim.

    kitabın sonunda uzun bir boşluk sonrası gilead düzeni ortadan kalkmış ve bir üniversitede yapılan sempozyumda roman boyunca okuduğumuz metnin ses kaydı olarak kasede kaydedilerek (kahramanımız tarafından) geleceğe ulaşması sonucu yapılan inceleme ve değerlendirmeler var.