1. iyi akşamlar grup sakinleri.
    kent ve köpekler -- 22
    aşk ve öbür cinler -- 22
    sırça fanus -- 22
    anketimiz sonuçlandı ve etkinliğimizin başından beri hiç karşılaşmadığımız bir durumla karşı karşıya bıraktı bizi. tüm kitaplar eşit sayıda (22) geçerli oy aldı. bu bizleri bir yandan şaşırttı bir yandan da oldukça sevindirdi zira böyle bir ilginin olması oldukça hoş. böylesi bir durumda, arkadaşlarımızla yaptığımız değerlendirmeden sonra herkesin kendi seçtiği kitabı okumasının en doğru olacağına kanaat getirdik. böylelikle eşit sayıda oy almış kitaplardan yalnızca birini seçerek diğer kitaplara oy vermiş olan arkadaşlarımız iradelerini görmezden gelmemiş olacağız. yani bu ayın kitabı ankete katılan tüm kitaplar :d
    hepinize verdiğiniz gösterdiğiniz ilgi ve verdiğiniz oylar için çok teşekkür ederim. iyi okumalar
    görüşürüzzz
  2. iletişim whatsapp üzerinden olmasaydı iyiydi dediğim güzel oluşum. buradan da ihraç fazlası olarak katılınabiliniyor mu acaba?

    sezen aksu'dan geliyor:

    bir akıllı telefonum bile yok, anlıyor musunuz?
    gülersiniz tabi.
  3. anketimizi oluşturdum. yaptığım uyarıyı burada da yinelemek istiyorum arkadaşlar. OY KULLANMAYAN ÜYELERİ GRUPTAN UZAKLAŞTIRACAĞIM. nedenlerini bir önceki entryde açıkladım. bu anketin böylesine önemli olması sebebiyle anketin kapanış zamanı 05 mayıs saat 24:00
    hepinize iyi geceler.
    http://www.idefix.com/…/otomatik-portakal-anthon…/tanim.asp…
    http://www.idefix.com/…/zen-kaciklari-jack-kerou…/tanim.asp…
    http://www.idefix.com/…/tufan-zamani-margaret-at…/tanim.asp…

    Anthony Burgess - Otomatik Portakal (@maria puder)

    Jack Kerouac - Zen Kaçıkları (@saoirse)

    Margaret Atwood - Tufan Zamanı (@nazlinur)
  4. bu kararı beğendim. ayda 1 kitap değil 3 kitaba çıkma şansımız var eşzamanlı olarak.
    ben aşk ve öbür cinler - gabriel garcia marquez 'le başlamak istiyorum. zaten marquez 'i çok çok beğenmem de yine bir youreads eşzamanlı kitap okumaları etkinliğine , kırmızı pazartesikitabına denk gelir.

    sırça fanus benim ruhsal yapıma pek uygun değil, o yüzden es geçeceğim.
    yine güney amerikada dolanıp bu sefer perudan bir şeyler okumak güzel olacaktır. bunun için kent ve köpekleri kütüphanelerde bulabilmeyi umuyorum.

    ellerinize sağlık.
  5. eş zamanlı kitap okumalarında @muchmorelitizm, @carborundum ve @iynco kasım ayı için öneri yapacak isimlerdir. bunların arkadaşlarımın dönüş yapmama ihtimallerine karşın @uzak hikaye, @alper kamu, @yağmur kurusu kullanıcı adlı arkadaşlarıma da mesajla ulaştım. 28 ekim saat 00.00 a kadar önerilerinizi beklemekteyim efendim.
    bu arada geçtiğimiz ayın muazzam, nefis, mükemmel -artık kelime bulamıyorum- kitabı mülksüzler hakkında yapacağınız yorumları da merakla beklemekteyim.
    hepinize iyi akşamlar.sevgiler.
  6. giri ile yoruma cevap vermek gibi olmasın ama grubumuzun ismi eş zamanlı kitap "okumalari". eş zamanlı okunan kitapları yorumlama, bu kitaplar hakkında eleştiri yapma grubu değil. her ne kadar elimizden geldiğince yorumlamaya, kitaplar üzerinde yazı yazmaya teşvik etsek veya yazmaya çalışsak bile asıl amaç bu değil. katılımcılar üzerindeki şu "abi okuyorsanız yorumlayın yiaa" baskısı kurma fikrinden vazgeçin rica edicem. ben gruptaki her arkadaşımın samimiyetine inanıyorum. burada kimse şov yapmıyor. seçilen kitap okunur ya da okunmaz kimse bunu kanıtlamak için yorum yapmak zorunda değil. dediğim gibi ben katılımcıların samimiyetlerine inanıyorum. lütfen şu güvensiz ve ısrarla kanıt isteyen tavrınızdan vazgeçin. tekrar hatırlatıyorum grup bir "okuma" grubu. whatsapp grubumuzla, facebook grubumuzla cidden mutluyuz.
    son okunan büyük maymunlar kitabı için de buradan bişeyler yazayım. elinize almaya bile değmez, kitap tam anlamıyla kağıt ve mürekkep israfı olmuş. nokta.
  7. bu hafta okuduğum kitap bitiyordu ve elimde okumam gereken 10 tane kitabım vardı, hangisinden başlayacağımı da tam belirlememiştim. içlerinden birisi siddhartha idi. bu vesile ile bu hafta başlangıç yaparım.
  8. -------!!!!!dikkat!!!!!-------
    arkadaşlar herkese iyi akşamlar. sizlere bazı durumlardan ve aldığım kararlardan bahsetmek istiyorum.
    grup olarak elimizden geldiğince okumayı ve buna paralel olarak paylaşımlarda bulunmayı hedefliyoruz. ben de bu işe elimden geldiğince katkıda bulunarak organizasyonu yönetmeye ve kitap öneri anketlerinin zamanında açılması, kitaplarla ilgili paylaşımlar konusunda sizleri teşvik etmek vs gibi şeylere iştigal oluyorum. ancak bu iş her geçen ay daha da zor bir hale geliyor. zira grup üyelerine ulaşmakta fazlasıyla zorlanıyorum. gerek buradan gerekse siteden mesaj atmama rağmen geri dönüş alamıyorum.
    facebookta üye sayısının yüzü aşkın olmasına rağmen atılan postların 50 civarında kişi tarafından görüldüğünü farkediyorum. aynı şekilde kitaplarımızı belirlediğimiz anketlere katılımın da ne kadar az olduğu yalnızca ben değil sizler de fark ediyorsunuzdur.
    işte özetlediğim bu sebeplerle ve fazlasıyla sevdiğim bu etkinliği daha kolay yönetilebilir hale getirmek adına bu ayın kitap anketinde oy kullanmayan üyeleri gruptan uzaklaştırma kararı aldım. oldukça radikal bir karar olduğunun farkındayım ancak az kişi olsak bile kaliteli bir ortam yaratabileceğimizi umuyorum. dileğim bu konuda benimle aynı fikirde olmanız yönünde. grupta şu an aktif olamayan ancak daha sonra olabilecek arkadaşlar durumlarını bana bildirirlerse bu konuda gerekli düzenlemeleri yapacağım.
    --------!!!!!dikkat!!!!!------
  9. grubumuz youreads.net’ in eş zamanlı kitap okuma grubudur. her ay katılımcılarımızın oylarıyla belirlenen bir kitap seçilir, okunur ve üzerine konuşulup paylaşımlarda bulunulur.
    youreads nickleriyle oluşturduğumuz alfabetik sıralamaya göre her ay 3 katılımcımız kitap önerisinde bulunur ve bu kitaplarla anket açılır. anket facebook grubumuzda açılmaktadır. facebook kullanan arkadaşlarımız oylarını oradan kullanabilirler. her üye bir kitap için oy kullanacaktır. facebook kullanmayan arkadaşlarımız ise youreads üzerinden mesaj atarak hangi kitaba oy verdiklerini bana iletebilirler. ben de anket gönderisinin altına yorum atarak onların da ankete katılmasını sağlarım.
    katılımcılarımızın etkinlik başlığını ve facebook grubunu özellikle her ayın sonlarına doğru şöyle bir kontrol etmesini rica ediyorum. zira öneri yapacak arkadaşlarımız ne kadar çabuk dönüş yaparsa işler o kadar aksamadan devam eder.
    bunun yanı sıra bir whatsapp grubumuzda bulunmaktadır. dileyen tüm kullanıcıların katılımına açıktır. buradan birbirimizle daha kolay iletişim kurmakta ve çeşitli paylaşımlar yaparak grup içinde bütünlük sağlamaktayız. aynı zamanda okuduğumuz kitaplar hakkında konuşarak gayet eğlenceli bir ortam oluşturduk.
    amaçladığımız şeylerden biri bir yerlerde toplanıp okuduğumuz kitaplar hakkında yüz yüze konuşmak ve tartışmak. henüz bunu gerçekleştirememiş olsak bile inşallah onu da başaracağız.
    grubun sıkı ve sert kuralları yok. ancak yine de bazı sınırları belirtmek gerek. öncelikle hiçbir üye bir diğerine hakaret, sözlü sataşma ve onur kırıcı davranışlarda bulunamaz. böylesi bir durumla elbette hiç karşılaşmadık, fakat bu durum söz konusu üyenin kalıcı olarak gruptan uzaklaştırılmasına yol açacaktır. elbette uzaklaştırma kararı katılımcı arkadaşlarımızla kolektif olarak vereceğimiz bir kararla olacaktır. yani bir kurul ya da kişi bu tip kararlar vermeyecektir.
    ikinci olarak, teamül gereği, üyeler oylama sonucunda ortaya çıkan kitaptan başka bir kitabı okumaya davet edilmemelidir. zira bu durum seçilen kitabı öneren veya bu kitap için oy kullanan arkadaşlarımızın iradelerine saygısızlık olacaktır.
    grup içerisinde herhangi bir kitabın eleştirisini paylaşmak, yazarlar hakkında bilgi vermek ve benzeri paylaşımlar yapmak tamamen serbesttir. belirttiğim gibi üst paragraftaki sınırlama paylaşım açısından bizim tek sınırlamamızdır.
    grubumuz güzeldir, hoştur. iyi şeyler yapmaya çalışan birbirinden değerli insanlarla doludur. sizleri de bekleriz 
  10. selamlar kitap sever dostlarım. anketimiz hazır. 2 eylül cuma günü gece yarısı anket sona erecektir. her kullanıcının yalnızca bir kitap için oy kullanmasını rica ediyorum.hepinize mutlu günler. facebooktan oy kullanamayan arkadaşlar bana mesaj atarak oyunu buradan bildirebilir.

    Jean Cristophe Grange - Lontano (@horizon 17) kitap

    Kurt Vonnegut - Şampionların Kahvaltısı (@extracts and licences) kitap

    Anthony Burgess - Doktor Hastalandı (@manaci) kitap