1. abi
  2. "eş zamanlı film izleme" aktivitesi, hey gidi.
    sinema salonlarında bi başına çok film izlemiş biri olarak, hep uzak mesafe kız arkadaşlarımla yapardım. bu mecrada da böyle etkinlik görmek heyecanlandırmıştır.
    çok kıymet verdiğim aktivite.
  3. kitaptan sonra katılmak istediğim zirvedir. lakin ikinci filmi de belirtilen süreye kadar izleyemeyeceğim, kısmet üçüncü filme.
  4. bu haftanın filmini senis87'nin tavsiyesiyle Vozvrashchenie - Andrey Zvyagintsev olarak belirledik.

    filmin fragmanı için tık

    ayrıca topluca aldığımız kararla film seçimlerinde daha tematik bir yol izlemeye karar verdik, bir süre ülke sinemalarına bağlı kalarak seçim yapacağız. Vozvrashchenie ile başlayan bu hafta ile beraber 4 hafta süreyle rus sinemasından seçtiğimiz filmleri izleyeceğiz.

    film seçimlerine ve alınan kararlara katkı sağlamak isteyenler whatsapp grubuna katılmak için bana numaralarını mesaj atabilirler.
  5. Rus sinemasından devam ediyoruz, Haftanın filmi clifford clavin'in tavsiyesiyle idi i smotri!

    Fragman için tık
  6. geçte olsa belirlediğimiz haftanın filmi, 2005 yapımı andrey kravchuk filmi Italyanets. filmi izlemek ve filmle ilgili yorumlarımızı paylaşmak için süre her zamanki gibi bir hafta.

    trailer
  7. tarkovsky izlemeden rus sineması ayını kapatmayalım dedik ve bu haftanın filmini stalker olarak belirledik. trailer

    ayrıca rus sineması ile geçen bir ayın sonunda bir de zirve yapalım dedik. zirve stalker'ı izleyip gelecek olan herkese açık. bir değişiklik olmaması halinde zirve için tarih 15 ağustos 2015 cumartesi saat 19.00 olacak, mekan kesinleştiğinde yorumumu editleyeceğim. istanbul içi mekan için önerilere açığım.

    soru ve öneriler için mesajlayınız.

    not: ay içinde izlediğimiz diğer filmler vozvrashchenie ,idi i smotri ,italyanets . zirve süresince stalker'ın yanı sıra bu filmler hakkında fikirlerimizi de paylaşacağız, grup dışından katılacak kişilerin konuya yabancılık çekmemesi adına bu filmlerden de bir ya da birkaçını izlemesini tavsiye ederim.
  8. 15 ağostos 2015 cumartesi günü düzenlenecek zirve için mekan kadıköy osmanağa'daki hayalperest cafe bar olarak belirlendi.

    adres: osmanağa mah. osmancık sok. no:5 bahariye- kadıköy

    not: zirveye katılmayı planlayan youserlar zirveyle ilgili daha detaylı bilgi için başlıkta yazdığım bir önceki yoruma göz atabilirler.

    edit: zirve iptal.
  9. film izlemeyi seven kişiler kitap okumayı ve okutmayı da seviyorlardır diye düşündüm. cumartesi günü kadıköy'deki zirveye katılacak olanlar belki yanlarında birer ikişer kitap getirmek ve "youreads kitap bağış kampanyası"na destek olmak isterler. o kitaplar suruç'a ulaşır ve belki birkaç çocuğun hayatına dokunur. bir iki kitapla katılalım mı zirveye, ne dersiniz? (lütfen "evet" deyin.)

    (bkz: youreads kitap bağış kampanyası)
  10. ben bu grubu daha yeni fark ettim. bi daha bi daha diye çocuk gibi mızıklanmak istiyorum!