1. müsaadenizle ben iki adet paylaşmak istiyorum.

    tespit şu; hatalı başlık görüldüğünde yeni bir üye gelmiş heyecanı yaşanıyor. sanırım yerleşik youserlar daha çok yaşıyor bu duyguyu. özellikle yazar adı eksik şekilde açılan kitap başlıklarında ve yönetmen adı eksik açılan film başlıklarında oluyor.

    ha bazen de bakıyorsun hatalı başlık, hemen bi sevinç bi heyecan açıyorsun yeni biri gelmiş diye, bi bakıyosun sitenin 4. gününden beri burada. işte o zaman kahrolmuyor da değilim.

    bir diğer tespit de şu; en çok yorum girilen başlık youreads bu olağan, ikinci en çok yorum girilen başlık youreads üyelerinden tavsiyeler işte bu tespit. ^::)^

    edit: bir demiş iki yazmışım.
    abi
  2. tespit: youreads'in interaktif kültür ağı olmak için daha çok zamana ve altyapı katkısına ihtiyacı var.

    destek: bir kitap/film/müzik ile ilgili yeterli bilgi edinebilmek için hala dış ağlara ihtiyaç duyuyoruz.

    sebep: kültür ve sanat içerikli birçok yorum ve bilgi var. üyeleri arası bir ağ da oluşuyor. ama içerikler arası ağ zayıf. yani beğenilen bir içeriğe benzer içeriklere ulaşmak güç. yazarın diğer eserleri bu yolda olumlu ama çok küçük bir adım, bu özelliğin çeşitlendirilmesi ve diğer ana kanallara da uygulanması gerekiyor.

    öneri 1: daha önce youreads üyelerinden tavsiyeler başlığında da belirtmiştim. youreads'in, sözlük formatı kazanımları baki kalmak kaydıyla, katalog (imdb) formatına doğru daha çok kayması gerekir. yani bir eser ile ilgili başlık açıldığında, örneğin film kanalını ele alacak olursak; yapım yılı, yönetmen, oyuncular, vs... gibi temel bilgiler, başlıkta standart filtrelenebilir veri olarak bulunmalı. sadece kitap kanalında yazar ismini standart olarak girebiliyoruz.

    öneri 2: ana kanalların altında tür kategorileri olmalı. örneğin ağın içerisinden bilim kurgu filmlerin veya polisiye romanların tümünü ayrıştırabilmeliyiz. şu an, benzer eserlere ulaşabilmek için ardı ardına çok fazla işlem yapmak gerekiyor. bu yöntem ile aradığın nitelikte veriye ulaşabilmenin de garantisi yok.

    öneri 3: öneri modülleri kesinlikle geliştirilmeli. şu haliyle imdb top 20 den pek bir farkı yok. siteye üye olduğumdan beri aynı filmler/kitaplar dönüyor. yazar izlediği filmlerle karşılaşmamalı en azından. bir adım sonrasında ise aynı eseri izleyen/favorileyen diğer yazarların izlediği/favorilediği eserleri listelenmeli.

    öneri 4: takip modülü daha çok bildirim modülüne evrilmeli. takip ettiğin/favorilediğin bir başlıklarda senden başka kimler benzer işlemler yaptı, badilerin nerede ne yaptı gibi modülleri içermeli. işte o zaman, interaktiflik yolunda tam bağımsızlığını ilan edecektir.