1. bir kızılderili atasözü şöyle der " yeryüzü bize atalarımızdan miras kalmadı. onu çocuklarımızdan emanet aldık."

    geçmiş kuşakların bize bıraktığı bir dünyada yaşıyoruz. şimdilik biz yaşıyoruz. gelecek kuşaklara bir şeyler bırakmak, onlara biraz oksijen sunmak ve en önemlisi katlettiğimiz doğaya bir nebze özürlerimizi sunmak ne güzel olur. hem de hiç zor değilken.

    dün bir arkadaşımın güzel bir önerisiyle tema vakfı hatıra ormanına kendim ve sevdiklerimin adına fidan bağışladım. dünyada dikili ağacı olmak deyimi var ya. artık bizim bir dikili ağacığımız var. kocaman ağaçlar olacaklar, dallarında kuşlar yuvalanacak. kocaman bir ormanda şehirlerin tozuna, dumanına, zehirli sanai gaz atıklarına, inatla oksijen kaynağı olacaklar.

    giriler giriyoruz, şiirler, şarkılar, kitaplar paylaşıyoruz. özellikle kitapla anılan bir platform olduk. kitap okuyoruz. hammaddeleri ağaç olan sayfaları çevirdikce yepyeni dünyalara adım atıyoruz. tema vakfının hatıra ormanı projesinde "youreads hatıra ormanı" kurmayı başarabilir miyiz? ne dersiniz? iyi bir organize ile bence olur. en sevdiğimiz kitapların isimlerini verebiliriz. kitaplarımızı gelecek nesillere böyle aktarsak. en sevdiğimiz yazarlar, kitaplar büyük bir ormanda hayat bulsa.

    http://www.tema.org.tr/web_14966-2_1/neuralnetwork.aspx?type=37

    edit: an itibari ile fidan sayımız 1069

    edit: bağış listelerini daha sonra yayınlayacağız

    edit: http://youreads.net/yorum/129563 giriye binaen tema vakfı olarak düşünülen youreads hatıra ormanı kapsamında youreads hatıra ormanı kampanyamızı başlatmış bulunmaktayız. fidan bağışlamak isteyen youserler bana veya aşağıdaki arkadaşlardan birine ulaşıp hesap numarası alabilirler. gerekli bilgiler mesaj yoluyla katılımcılara iletilecektir.

    gerekli fidan 2 bin adettir. fidan tane birim fiyatı 5 tldir.

    edit: hatıra ormanımızn kurulacağı alan sit alanıdır satılma durumu yoktur. fidan dikim gününde orman genel müdürlüğü tören yapacak ve isteyen youserler ve katılımcılar törende hazır bulunabilirler. fidan dikimine eşlik edebilirler. ormanımız için şile ve kanlıca bölgesi gösteridi. gerekli fidanı topladıktan sonra anket açacağız ve hangi bölgede olacağını siz belirleyeceksiniz.


    edit: proje için kurulan ekip
    araf
    ruhsuzkozmonot
    bona dea
    lord of the nicks
    deanmoriarty
    beyaz gargamel
    benmorseverim
    tukenen kisi
    clifford clavin
    islaktuvaletterliginecoraplabasanadam
  2. böyle güzel projelere sonuna kadar destek vermek gerekir. 6tl sadece bir fidan. hatıra ormanı olmasa bile bu başlık bireysel bir uyanışı sağlayabilir umarım.
  3. iyi düşünülmüş bir kampanya haydi başlatalım diyorum.

    daha çok kişinin görmesi ve katkıda bulunması için up... yeşile saygılı, bulunduğu ortamı güzelleştiren güzel yürekli youserlar iş başına...
  4. güzel proje lakin 10-15 yazarla hatıra ormanı kurmak nasıl olacak ki ?
  5. destek vermeyen bizden değildir, mottosuyla hareket ederek varım dediğim kampanyadır.

    kendi nefesimizi korumak için yapıyoruz bunu, başka bir şey için değil.
  6. 5 bin fidanı gözde büyütmemek gerek, eylem iyi planlanırsa, her detay düşünülür, paylaşılırsa toplanır gider. +10 fidanla desteklemiş bulunayım ben de.
    abi
  7. kesinlikle destekliyorum.elimden geldiğince çok fazla fidanla katkı sağlamak isterim.
    şu başlığı gördüğümde bile tüylerim diken diken oldu . düşüncenize sağlık.
    yaymak için girişimleri hızlandırmalıyız.
    msj atabiliriz youserlara,radyo yayınlarında tekrarlatabiliriz.
    yayma fikirleriyle de gelirseniz bence daha hızlı ilerleyebiliriz .
  8. benim de desteklediğim faaliyet.

    orman alanı da hazır arkadaşlar. tekirdağ'da 8 dönüm arsam var oraya ekelim. ceviz ekelim 100 yıl ömrü var. kabuklu cevizin kilosu da nereden baksanız 20 lira. hem tüm yazarlara ceviz de sağlamış oluruz. ceviz fidanı 10-15 lira civarı. pamuk eller cebe sevgili youserlar! :)

    ekim işini de hep beraber imece usulü yaparız. böylece işçilik masrafından yırtmış aman, hep beraber doğayla bütünleşmiş oluruz. :d :d
  9. fazla hayalperest bir beyan.
    eğer içinizde hayırsever bir abi varsa hiç düşünmeden 30 bini heba ederse olur. yoksa olmaz
  10. pamuk eller cebe youserler. ben de varım.

    hiçbir şey imkansız değildir. toplanın ağaç dikeceğiz.
    ozumm