1. abiler bana da yazın bi 20 fidan.

    bu arada keşke 6 değil 10 15 lira toplasak da kendi tarlamizi alsak da kendi tapulu yerimize eksek. yazin falan agac golgesinde bulussak ayran calkalasak...

    yok boyle de olur. ben sahsen 20bin+ fidan dikiminde calistim. ne gerekirse yalmaya hazirim.
  2. sosyal mecralarda ki birçok organizasyon ilk ortaya atıldığında bir gazla büyük rağbet görüyor fakat yazılanların yanında elini taşın altına sokanların sayısı malesef genelde bir avuç insandan ibaret oluyor. bunun ötesinde olmasını dilediğim organizasyon. buradan başka bir sosyal medya organı kullanmadığım için yapabileceğim tek şey sağımda solumda birkaç kişiye konuyu açmak olacak. bir de naçizane kendi bağışım da olacaktır tabiki.
  3. +20 fidanla varım diyorum.
  4. geçenlerde okuduğum bir yazıda, nature dergisinin dünyadaki toplam ağaç sayısını hesapladığı ve bu sayının 3,04 trilyon ağaç olduğu yazılıydı. projeyi okuyunca aklıma ilk bu haber geldi.
    şimdi arayıp buldum da haber burda: kaynak: gaiadergi

    bu durumda gezegende, kişi sayısı başına 422 ağaç düşüyormuş.

    (aklıma geldi de bu beton sevdalıları cidden senin benim hakkımızı gasp edip duruyor. Türkiye'de durum nedir sayı kaçtır ve kişi başına kaç düşer bilemem aa gittikçe azaldığı kesin)

    bir yandan her yer betonlaşırken, ağaç 3-5 ağaç dikip dünyayı kurtaracağız diye düşünmek biraz betonlar içinde sıkışmış metropol insanı hayali bu durumda... ancak küçük de olsa bir fark yaratabilmek önemli, kimse olmasa insanın kendisi için..

    98de daha 9 yaşındayken tegv 'in hatıra ormanı projesinde bir oraya bir buraya koştururarak kaç fidan diktim, kaç fidan için yardım ettim hatırlamıyorum. o zaman hep bir gün o ağaçların büyüyeceğini ve benim gidip altında kitap okuyacağımı hayal ederdim, fazla romantiktim.

    sakarya üniversitesi esentepe kampüsü sınırlarındaydı hatıra ormanı için ayrılan alan, sadece bunu hatırlıyorum. bir de göl manzarasını. yerini belli eden başka hiçbir şey hatırlamıyorum. geçen yıl üniversite ile bir sürü yazışmalar yaparak yerini öğrenmek istedim. yerinin belli olduğunu, ağaçlar büyük ve sık aralıklı olduğu için "küçük bir orman" olduğu için girmenin yasak olduğunu öğrendim. gidip görmek istediğimdeyse bir görevli uzaktan gösterdi alanı eliyle havada daireler çize çize, gerçekten içeri ilerlemek zordu...

    hiç düşünememiştim o kadar zamanda bir fidan ne kadar büyür diye, hala bile-uzaktan da olsa gördüğüm halde- tam kestiremiyorum ne kadar büyümüş.... ama orda bir orman vardı gerçekten de. bir an beni geçiştiriyorlar mı uyduruyorlar mı diye düşündüm ama göl manzarası işte aynıydı...

    gidemedim yanına, altında kitap okuyamadım en romantik halimle, ama gördüm, minik fidanım büyümüş ağaç olmuş, ordan oraya koşturduğumuz boş alansa ormana dönmüş... bunu görmek bile kocaman bir mutluluktu!

    imkan olsa da yine gitsek öyle kazmalar kürekler ellerde, çamura bata çıka diksek fidanlarımızı... ama böylesi kolaysa, böylesi olsun! ama olsun! beton istanbulun oksijenini karşılayacak bir orman oluşturamayız ama minik bir korumuz olur bizim de,hadi olmasın be... bahçe olsun. ama o da olsun:)

    birle başlarız bine gideriz...olamaz mı olabilir... kocaman mutluluklar bizim olsun!

    **
    net bir sayı veremiyorum. elimden geldiğince yardımcı olacağım gerek organizasyonda gerek fidan bağışında. kumbaramı dökerek işe başlıyorum.
    vira bismillah!

    ** yüreği güzel insanlar, onlar iyi ki varlar!
  5. umarım yeterli sayıyı bulabiliriz.
  6. http://youreads.net/yorum/129563 giriye binaen tema vakfı olarak düşünülen youreads hatıra ormanı kapsamında youreads hatıra ormanı kampanyamızı başlatmış bulunmaktayız. fidan bağışlamak isteyen youserler bana veya aşağıdaki arkadaşlardan birine ulaşıp hesap numarası alabilirler. gerekli bilgiler mesaj yoluyla katılımcılara iletilecektir.

    gerekli fidan 2 bin adettir. fidan tane birim fiyatı 5 tldir.

    araf
    beyaz gargamel
    ruhsuzkozmonot
    lord of the nicks
    deanmoriarty
    benmorseverim
    trumpeter
    clifford clavin
  7. abi
  8. birlikte bir şeyler yapabiliyor olmanın keyfi çok güzel gerçekten. hele ki söz konusu olan ağaç ise, nefesimize nefes katacağı kesin.. herkesi bu kadar istekli, bu kadar heyecanlı görmek de ayrıca bir mutluluk..emeği geçen herkese çok ama çok teşekkürler..
  9. sözün bitip icraatın başladığı yerdeyiz artık. herkes göreve..