1. bu konuda iki önerim var.

    1) troll başlığı ve yorumu kendini belli ediyor zaten. bu başlıklara yorum yazmayın. yorumlarına da atıfta bulunmayın.

    2) trollerin yorumlarını değerlendirmeyin. yorumlarının zülfiyare dokunması da, dünün en beğenilmeyen yorumlarında üst sıralarda olması da onlarda "okunuyoruz, bizi ciddiye alıyorlar" hissiyatı oluşturuyor. buna fırsat vermeyin.
  2. ekşi sözlükten gelen birçok yazarın (hepsi değil), beraberinde getirdikleri içi boş, saçma, kültür ile alakasız basliklarindan dolayı olmuş olaydır. az ve öz olsundan ziyade çok ve boş olsun mantığı guden, sadece yazmak amacıyla sözlükte dolanan yazarların sözlükten uzaklaşması/uzaklastirilmasi ile halledilebilecek durumdur.

    o kadar saçma ve salak başlıklar açılıyor ki... burası boş yapmanın yeri değil.
  3. sitenin sol frame'ine baktığımda en troll başlık bu başlık. sanırım sitenin troll yuvasına döndüğü fikrine sol frame'den ulaşılmıyor da başka bir şekilde ulaşılıyor. bunu da yazıp bu başlığı da engellemeye karar verdim.

    benim tahminim şu; site trollerle dolu diyenler troll olduğunu düşündüğü kişileri, trollerin yazdığını düşündüğü başlıkları ve bilgi temin edemediği kanalları engellemek yerine tam tersine sadece bu kanalları takip ediyor ve sabah akşam her yerin trollerle dolu olduğundan dem vuruyor.

    hayır ben kullanıcı olarak bakıyorum sol frame pamuk gibi, dünün en beğenilen kitapları dünün en beğenilen filmleri 25 yoruma çıkmasına rağmen dolup taşıyor. her gün sitede aktif okuma yapıyorum çok da bi sorun yaşamıyorum.

    kurallar dahilinde yazıp, ifade özgürlüğüne sığınarak belli zümrelere sataşan 3-5 kişiyi engellemek yerine takip edip, siteyi zevkinize göre optimize etmeyip artık trollemekten kastınız her ne ise ondan kurtulmayıp sonra da habire site trollerle dolu diye sitem etmek çok tuhaf bence.
    abi
  4. "ben hariç herkes,
    yok olmadı,
    ben ve birkaç kişi hariç diğerleri,
    yok,
    birkaç kişi,
    heh.."

    ortak bir platformun ya da sistemin gönüllü bir parçası olduğumuz youser arkadaşlarca durmadan, değişik bir dışsallık katılarak bu ve benzeri başlıklara; diğer başlıklara iki yorum yapmayı müteakip "youreads bozdu ya" denilmesini ciddi anlamda anlamsız buluyorum. yapıcı eleştirilere lafım yok.

    güzelleme de değil maksadım ancak youreads şu an ağır aksak ilerleyen sol frameden ibaret bir yer değil. en azından -altında yorum olan- ortalama 2500'e yakın film, kitap, müzik başlığı olan bir birikimi var. ayrıca, niteliksiz olarak değerlendirilen yorumlar üzerinde durulduğu zaman kadar başka mevzulara yelken açılsa her şey daha güzel olacak sanki.

    ezcümle, hissediliyorsa böyle bir durum;

    "- demeğe de dilim varmıyor ama -
    kabahatın çoğu senin, benim, canım kardeşim"
  5. youreads topraklarında, hızlı kullanıcı sayısı artışıyla, ister istemez meydana gelen durum.

    propagandacı, yine doğru da olsa yanlış da olsa bir fikir ortaya koyuyor.

    komiklik peşindeki içi boş yazar müsveddesi trolller uçurulsa keşke.
    yalan
  6. Bunun çözümü çok basit. Bu tarz konular sol framede gözükmeyecek. Adam inatla yanlış kanal seçerek sırf sol framede gözüksün diye konu açıyorsa zaten niyeti kötüdür, banlarsın.

    Bu tarz konular sol framede gözükmeyecek. Silinsin demiyorum bak, sadece sol tarafta görmeyelim.
    http://youreads.net/baslik/kizlara-onlari-sevdiginizi-soylediginiz-anda-kizlarin-kosarak-usain-bolt-u-gecip-size-nanik-yapmasi--57493?go=gundem
    http://youreads.net/baslik/dunya-ya-meteor-carpip-insanligin-sonu-gelse-ne-yapardiniz--55179?go=gundem
    http://youreads.net/baslik/aci-katlanilamaz-oldugunda-ne-yaparsiniz--23618?go=gundem
    http://youreads.net/baslik/vucut-gelistiren-erkegin-iq-seviyesi--57488?go=gundem
    http://youreads.net/baslik/dusun-ki-o-bunu-okuyor--23860?go=gundem

    Daha çok var , kararsız olduklarım var. Ekşi sözlük olmuşsunuz ama haberiniz yok açıkcası.
  7. geçen gün sözlüğün ekşileşmesinden bahsediyormuşuz. ne kadar safmışız.

    ulan ekşileşmek bugün döndürdüğünüz rezaletin yanında iki gömlek daha seviyeli kalır.

    yazlık sitede gün doğana kadar ergen muhabbeti yapan yaş 15 arkadaş grubundan farkınız yok.

    ya onu da yapın arkadaşım, ne yaparsanız yapın ama başka yerde yapın. watsapp gruplarınız var, radyonuz var... siktirin gidin orada birbirinize sarın. hiç mi birilerini rahatsız ediyorum diye düşünmüyorsunuz? sözlüğün anasını bellerken burayı başka amaçlarla kullanmaya çalışan insanlara hiç mi saygı duymuyorsunuz?

    sinirlenmemin nedeni şu: burayı salak gibi önemsemiş olmam. kendi çapımda geliştirmeye çalışmam. ulan sol framde böyle bir cıvıklık dönerken bir kitap, bir film yorumu girmenin anlamı ne? neden bir insan kendini komik duruma düşürsün? buraya aklı başında birileri gelir diye beklemek aptallık. evet ben bir aptalım.

    moderasyona kızmıyorum. garibanlar sitenin kullanıcısı artsın diye ümit ediyorlar ama doğru stratejiyi onlar da bilmiyorlar. sonuçta malzeme bu. türkiye'de internet kullanan tipler aha işte bunlar, zeka yaşı 15'te kalmış şımarık veletler.

    ama en azından yanlış stratejiyi anlamışlardır umarım. her önüne geleni yazar yapmayacaksın. yazar yapmak için kastıracaksın, ne bileyim, 15 kitap + 15 film yorumu girdireceksin. eften püften yorumlar olmayacak bunlar. sitenin ismi "yazarlığı çok zor veriyor"a çıksın. bu da bir reklamdır. uzun sürse de belki o zaman nitelikli bir kullanıcı tabanı oluşur.

    biraz daha bekleyeceğim. olmuyorsa çıktığım ekşi bok çukuruna dönüp gideceğim.
  8. çok normaldir. buranın kullanıcı kitlesi bilgi içerikli yorum girmek, entelektüel birikimini bir yere yazmak isteyen insanlardan oluşuyordu.

    kiminin filmlerle arası çok iyiydi, okuyup ufuk artırıyordum.
    kiminin müzikle arası çok iyiydi, yeni müzikler keşfediyordum.
    kiminin edebiyatla arası çok iyiydi, farklı bakış açıları kazanıyordum.

    ben de en iyi bildiğim 2 alanda siteye katkı yapmaya çalışıyordum, elimden geldiğince. ve iyi derken, öyle içi boş bir "iyi" değil. bu insanların üst düzey birikimleri vardı gerçekten. hepsi gitti şimdi. öyle ya da böyle gittler.

    sonra ne oldu, sonra popüler olan her şeyin başına gelen şey oldu. aslında çok da bilgili olmayıp bilgili görünmek isteyen tipler siteyi işgal etti. kitap başlıklarına "ay okudum muhteşem kitap çok beğendim" falan yazmaya başladılar. bu mudur yani? sol kenarda tam şu an akıldan geçen şey diye başlık var. ben hayatımda böyle gereksiz bir başlık görmedim. hala daha ekşimiyor diyorsanız bilmiyorum daha ne göstermem gerekiyor.

    1950'lerde çekilen sinema filmleri zengin ve birikimli zümreye hitap ederdi. bakarsanız, o filmlerin sanatsal anlamda çok daha dolu olduğunu hissedersiniz. bugün ise recep ivedik'ler, süper kahraman filmleri, ne bileyim ucuz ucuz şeyler.

    1980'lerin başında phd'si olmayan adam internete giremezdi bile. seviye, içerik falan da ona göreydi. 2017'de geldiğimiz durum bu malum.

    en çok satan kitaplar genelde bok gibidir. çünkü çoğunluğa hitap eder. çoğunluğun da öyle çok derin manaları yakalayacak kapasitesi de isteği de yoktur.

    örnekler artırılabilir. youreads'e de olan budur. popüler olmasıyla beraber ortalama bir mekan haline geldi. ortalama bir mekan haline gelmesiyle de üst segment adamlar "neden burayla uğraşayım ki?" dedi ve gitti. tıpkı o best seller kitapları tenezzül edip alıp okumadıkları gibi. her yeni iterasyonda bunun doğal gelişimi bu şekilde. moderasyon tarafından önlem alınmazsa nereye varacağı da belli. bol bol anket ve kızlı erkekli başlık okuruz. biraz prematür bir popülerlik kazandı bir de. ekşi gibi her başlık doldurulmamıştı kaliteli içerikle.

    yine de seviyorum burayı ama quora.com varken buraya neden yazayım sorusuna cevap bulamıyorum. dolayısıyla quora'da daha fazla vakit geçirip içerik üretiyorum.
  9. ekşi göçmenlerinden biri olarak beni ziyadesiyle rahatsız eden durumdur. eski yazarların, kitap eksenli bir site olan youreads'i popüler kültür tartışmalarına, geyiklere boğacağımıza dair endişesi burayı benim için en cezbedici kılan unsurdu.

    şimdi ne yazarlarda o kaygı, ne sol frame'de o ilk geldiğim günki kalite var. bu durumdan suçluluk duymuyor da değilim açıkçası.
  10. pek entry giren biri değilim, daha çok okumayı tercih ediyorum. youreads kurulduğundan bu yana bu sitedeyim. ilkten hesap açmaya bile yeltenmemiştim ama daha sonra birkaç kelam ederim diye açtım. öncelikle şunu söylemek istiyorum ki yanlış anlaşılmasın, bir sözlükte din ve siyaset başlıkları açılır ve yazarlar görüşlerini paylaşırlar. bundan daha doğal bir şey yok. ancak, bu iki konudan başka, özellikle siyaset, hiçbir şeyin konuşulmaması biraz can sıkıcı. bu benim müslüman, yahudi ya da ateist olmamla, akp'li, atatürkçü ya da ülkücü olmamla alakalı bir durum değil. benim canımı sıkan şu güzelim youreads'in ekşi gibi bok çukuruna dönüşmesi. bu siteyi sevdiğimden dolayı bunları söyleme görevinde buldum kendimi. yoksa ne sikime?