1. hayatımızın her döneminde şikayet ettiğimiz insan tiplerine muhatap olduğumuz bir gerçek, bu sadece youreads için geçerli değil.

    bir insanın başka bir insana verebileceği en büyük ceza onu görmezden gelmektir, ben şahsen tröllere değil onları muhatap alan youserlara kızıyorum.

    bu açıdan bakınca başlığın ismi " youreads'in troll ve propagandacı yuvasına dönmesine izin veren youserlar" olarak düzenlenmeli.

    eğer bulunduğunuz ortamı (sözlük yada sosyal çevreniz) daha güzel bir hale getirmek istiyorsanız, muhatap aldığınız kişilere dikkat edin.

    burada sadece 3 kural var. onun haricindeki tüm kuralları gerçek youserlar belirliyor.
  2. edebiyattan, müzikten, sinemadan, paradokslardan, kuramlardan konuşurken, bunları da konuşmamıza neden olan durum. çok farklı yerlere geldik, bilemiyorum. olmasaydı sonumuz böyle.
  3. nasıl ekşidiğine dair örnek başlıklar verilirse benimde fikir sahibi olacağım önerme.

    not: "karı bul" tipi başlıklardan bahsetmiyorum sanırım bu tür başlıklar konusunda çoğunluk hemfikir.
  4. kraldan çok kralcıları gösteren başlık. tamam burayı önemsiyorsunuz ve değişmesini istemiyorsunuz ama çok da abartmamak lazım değil mi? sonuçta bir moderasyon var burda görevini yerine getiren. herkes rahatsız olduğu şeylerin kaldırılmasını isterse burda sayfa mayfa da kalmaz ayrıca. mesela bana göre de anket kanalları gereksiz. sözlük nickinden bilmem ne tahmini yapınca noluyo sanki, kime ne katıyosun. ama ben takılmıyorum, kaldırılmasını da istemiyorum. her tür kanal var istediğini takip eder istemediğini etmezsin. istemediğin şeyle de karşılaşmazsın. ya da mesaj kutusu. interaktif kültür ağında gereksiz bir şey dimi. hadi kaldır üyeler arası konuşmayı burda kimse kalır mı kalmaz. her şey bilim, teknik, edebiyat değil. kimsenin tercihlerine karışmayın ya işi moderasyona bırakın. ha olur da işlerini yapmamaya başlarlarsa şikayeti gene edersiniz.
  5. ekşi bile ekşimiş beyim. bu selin önünde kim durabilir?
  6. bu elitist tavır içeren başlıkta, mahalle yanarken orospu saçını tararmış tavrı hissediyorum biraz... teşbihte hata olmaz. saygılar.

    edit : umarım söylediğim yanlış anlaşılmamıştır. dün yaşananlardan sonra insanın içinden gelmiyor film kitap ya da müzikten bahsetmek. ki gerçekten siyasetten de nefret ederim. ama bu yorumu yazdıktan sonra baktım ki hep siyaset yazmışım. kendimi zorladım ve siyaset dışında, ilgimi çeken bir kaç başlığa yorum girmek için zorladım kendimi... bilmiyorum belki de doğrusu budur... doğrusu bu lanet ülkede yaşananları unutmaya , görmezden gelmeye çalışmaktır ruh sağlığımız için. bilemiyorum gerçekten.
  7. vallahi de billahi de ben değilim o ekşiten diyebileceğim başlık...
    ve evet lütfen nereden gelirseniz gelin kaliteyi düşürmeyin...
  8. site kuralları sert bir biçimde uygulanmalıdır. yoksa verimli araziler çorak arazilere dönebilir.
  9. dadanan trollerin niteliksiz ve kalitesiz olmalari buyuk etken.

    elimden geldigince tum konulari niyet okuyuculugu yapmadan okumaya calisiyor, hemfikir veya karsit oldugum fikirleri zihnimde degerlendiriyor ve maksatli dezenformasyon yapan trolleri saptiyorum.

    hiciv yoluyla yazanlarin azinlikta kaldiklari, yogun tahrik ve kiskirtici tiptekilerin ise aleni bir sekilde saldiriya gectikleri apacik.

    ulkemizin icine suruklendigi batakligin boyutlarini buradan net bir sekilde izleyebiliyoruz ozetle.