1. beklentilerle gerçekler kıyaslandığında ortaya çıkan hoşnutsuz şeyler için sözyleyecek olduğumuz bir şeyler, yakıştıracağımız sıfatlar, benzeteceğimiz başka "beğenmediklerimiz" olması gayet normal.

    ancak fark ettiyseniz, bir şeyin "olmaması" değil şikayetlerimiz. başka şeylerin "olması".
    çünkü "yeterince kitap yorumu yok" ,"jaliteli film yorumu yok" , "kültür--sanat başlıkları az ve kalitesiz" diye şikayet etmeye başlarsak "neden elini taşın altına koymuyorsun?" derler adama.

    arama kutusuna yazdın "içimizdeki şeytan - sabahattin ali" ve hiçbir şey çıkmadı diyelim.
    yapacak olduğun şey basit; okuduysan kendi yorumunu koyacaksın, okumadıysan başlığını açıp kitap hakkında yorumu, söyleyecekleri olanları davet edeceksin.

    diyelim ki sen, bu siteye kalite anlamında çok şey kattın, kaliteli bir kullanıcısın. eyvallah, sağ ol da herkesten senin kadar kaliteli olmasını bekleyemezsin ki?

    neymiş efendim bi laf duymuşlar "sol frame". sol frame nedir yahu? lets talk english and name it as "left frame".
    neymiş efendim sol sütun çok kalitesizmiş. kaliteli başlıkları sen diz oraya kardiş? beğenmediğin kalitesiz başlığa tıklama?

    ekşi gibi çok hareketli olsun istiyorsun ama youreads gibi kaliteli olsun istiyorsun.
    hiç mi duymadın "nerde çokluk, orda bokluk" lafını?


    arkadaşlar, kendinize gelin. elinizden gelen bir şey varsa yapın, yoksa bu haliyle kabul edin. nedir yani?
    ha, gönül ister ki her tıkladığımız başlıkta bilgi dağarcığımız büyüsün, ufkumuz açılsın. ama olmayınca da olmuyor.

    ekşi'ye de bok atmayı bırakın. türünün ilk örneği, hâlâ kalite anlamında çok nadide başlıklar, konular, yorumlar var. ama "nerde çokluk orda bokluk" yasasının getirdiği üzere kalitede düşüş mutlaka olacaktır.

    artık kime, niye kızdıysam...

    *buraya bir adet içinde "ekşi" geçen kelime şakası gelecek.
  2. pek entry giren biri değilim, daha çok okumayı tercih ediyorum. youreads kurulduğundan bu yana bu sitedeyim. ilkten hesap açmaya bile yeltenmemiştim ama daha sonra birkaç kelam ederim diye açtım. öncelikle şunu söylemek istiyorum ki yanlış anlaşılmasın, bir sözlükte din ve siyaset başlıkları açılır ve yazarlar görüşlerini paylaşırlar. bundan daha doğal bir şey yok. ancak, bu iki konudan başka, özellikle siyaset, hiçbir şeyin konuşulmaması biraz can sıkıcı. bu benim müslüman, yahudi ya da ateist olmamla, akp'li, atatürkçü ya da ülkücü olmamla alakalı bir durum değil. benim canımı sıkan şu güzelim youreads'in ekşi gibi bok çukuruna dönüşmesi. bu siteyi sevdiğimden dolayı bunları söyleme görevinde buldum kendimi. yoksa ne sikime?
  3. bu elitist tavır içeren başlıkta, mahalle yanarken orospu saçını tararmış tavrı hissediyorum biraz... teşbihte hata olmaz. saygılar.

    edit : umarım söylediğim yanlış anlaşılmamıştır. dün yaşananlardan sonra insanın içinden gelmiyor film kitap ya da müzikten bahsetmek. ki gerçekten siyasetten de nefret ederim. ama bu yorumu yazdıktan sonra baktım ki hep siyaset yazmışım. kendimi zorladım ve siyaset dışında, ilgimi çeken bir kaç başlığa yorum girmek için zorladım kendimi... bilmiyorum belki de doğrusu budur... doğrusu bu lanet ülkede yaşananları unutmaya , görmezden gelmeye çalışmaktır ruh sağlığımız için. bilemiyorum gerçekten.
  4. onları besleyenler olmazsa geldikleri gibi gideceklerdir. (bkz: do not feed the troll) yani iş sizde bitiyor youserlar.
    vagus
  5. youreads'e gerçek anlamda zarar veren durum.

    kalitelisi, iyisi olur mu emin değilim ama bence troller bulunduğu mecraya zekice oluşturulmuş mizahla katkı sağlar, arada bir ortaya çıkar, turnusol işlevi de görür.

    maalesef bizde durum böyle değil. devamlı bir ilgi budalalığı, kurgu yoksunluğu, insanların damarına basayım yazma ihtiyacı hissedilsin diyerek oluşturulmuş, açıldığında troll yazısı/beyanı alenen belli olan işler yapılıyor.

    troll de olsa bulunduğu platformun eşiğini, seviyesini düşürmeye çalışmaz, zarar vermez. kaldı ki gördüğümüz seviyedeki trollük denemelerini yapabileceğin birçok farklı mecra var bırak insanların heveslerini kurcalamayı.

    bu yorum dolaylı olsa da trolleri besleyecek ama bu konuda ilk ve son yorumum.
    ozee
  6. kraldan çok kralcıları gösteren başlık. tamam burayı önemsiyorsunuz ve değişmesini istemiyorsunuz ama çok da abartmamak lazım değil mi? sonuçta bir moderasyon var burda görevini yerine getiren. herkes rahatsız olduğu şeylerin kaldırılmasını isterse burda sayfa mayfa da kalmaz ayrıca. mesela bana göre de anket kanalları gereksiz. sözlük nickinden bilmem ne tahmini yapınca noluyo sanki, kime ne katıyosun. ama ben takılmıyorum, kaldırılmasını da istemiyorum. her tür kanal var istediğini takip eder istemediğini etmezsin. istemediğin şeyle de karşılaşmazsın. ya da mesaj kutusu. interaktif kültür ağında gereksiz bir şey dimi. hadi kaldır üyeler arası konuşmayı burda kimse kalır mı kalmaz. her şey bilim, teknik, edebiyat değil. kimsenin tercihlerine karışmayın ya işi moderasyona bırakın. ha olur da işlerini yapmamaya başlarlarsa şikayeti gene edersiniz.
  7. dadanan trollerin niteliksiz ve kalitesiz olmalari buyuk etken.

    elimden geldigince tum konulari niyet okuyuculugu yapmadan okumaya calisiyor, hemfikir veya karsit oldugum fikirleri zihnimde degerlendiriyor ve maksatli dezenformasyon yapan trolleri saptiyorum.

    hiciv yoluyla yazanlarin azinlikta kaldiklari, yogun tahrik ve kiskirtici tiptekilerin ise aleni bir sekilde saldiriya gectikleri apacik.

    ulkemizin icine suruklendigi batakligin boyutlarini buradan net bir sekilde izleyebiliyoruz ozetle.
  8. çıktı mı çıkmadı mı tartışılan önerme. youserlar çıktığı görüşünde, yönetim ise çıkmadığında ısrar ediyor. piero sistemine göre de çıktığı gözüküyor. ama tabiki son söz mhk da.

    edit:başlık taşınmış youreadsin bokunun çıkması idi başlığın ismi.
  9. Bunun çözümü çok basit. Bu tarz konular sol framede gözükmeyecek. Adam inatla yanlış kanal seçerek sırf sol framede gözüksün diye konu açıyorsa zaten niyeti kötüdür, banlarsın.

    Bu tarz konular sol framede gözükmeyecek. Silinsin demiyorum bak, sadece sol tarafta görmeyelim.
    http://youreads.net/baslik/kizlara-onlari-sevdiginizi-soylediginiz-anda-kizlarin-kosarak-usain-bolt-u-gecip-size-nanik-yapmasi--57493?go=gundem
    http://youreads.net/baslik/dunya-ya-meteor-carpip-insanligin-sonu-gelse-ne-yapardiniz--55179?go=gundem
    http://youreads.net/baslik/aci-katlanilamaz-oldugunda-ne-yaparsiniz--23618?go=gundem
    http://youreads.net/baslik/vucut-gelistiren-erkegin-iq-seviyesi--57488?go=gundem
    http://youreads.net/baslik/dusun-ki-o-bunu-okuyor--23860?go=gundem

    Daha çok var , kararsız olduklarım var. Ekşi sözlük olmuşsunuz ama haberiniz yok açıkcası.
  10. artık buranın da adaletine inanmıyorum...