1. ekşi sözlükten gelen biri olarak katıldığım önerme.
    yakında survivor 2016 burada da gündem olursa şaşırmam.
  2. youreads topraklarında, hızlı kullanıcı sayısı artışıyla, ister istemez meydana gelen durum.

    propagandacı, yine doğru da olsa yanlış da olsa bir fikir ortaya koyuyor.

    komiklik peşindeki içi boş yazar müsveddesi trolller uçurulsa keşke.
    yalan
  3. ekşi göçmenlerinden biri olarak beni ziyadesiyle rahatsız eden durumdur. eski yazarların, kitap eksenli bir site olan youreads'i popüler kültür tartışmalarına, geyiklere boğacağımıza dair endişesi burayı benim için en cezbedici kılan unsurdu.

    şimdi ne yazarlarda o kaygı, ne sol frame'de o ilk geldiğim günki kalite var. bu durumdan suçluluk duymuyor da değilim açıkçası.
  4. onları besleyenler olmazsa geldikleri gibi gideceklerdir. (bkz: do not feed the troll) yani iş sizde bitiyor youserlar.
    vagus
  5. site kuralları sert bir biçimde uygulanmalıdır. yoksa verimli araziler çorak arazilere dönebilir.
  6. bu konuda iki önerim var.

    1) troll başlığı ve yorumu kendini belli ediyor zaten. bu başlıklara yorum yazmayın. yorumlarına da atıfta bulunmayın.

    2) trollerin yorumlarını değerlendirmeyin. yorumlarının zülfiyare dokunması da, dünün en beğenilmeyen yorumlarında üst sıralarda olması da onlarda "okunuyoruz, bizi ciddiye alıyorlar" hissiyatı oluşturuyor. buna fırsat vermeyin.
  7. youreads'e gerçek anlamda zarar veren durum.

    kalitelisi, iyisi olur mu emin değilim ama bence troller bulunduğu mecraya zekice oluşturulmuş mizahla katkı sağlar, arada bir ortaya çıkar, turnusol işlevi de görür.

    maalesef bizde durum böyle değil. devamlı bir ilgi budalalığı, kurgu yoksunluğu, insanların damarına basayım yazma ihtiyacı hissedilsin diyerek oluşturulmuş, açıldığında troll yazısı/beyanı alenen belli olan işler yapılıyor.

    troll de olsa bulunduğu platformun eşiğini, seviyesini düşürmeye çalışmaz, zarar vermez. kaldı ki gördüğümüz seviyedeki trollük denemelerini yapabileceğin birçok farklı mecra var bırak insanların heveslerini kurcalamayı.

    bu yorum dolaylı olsa da trolleri besleyecek ama bu konuda ilk ve son yorumum.
    ozee
  8. kraldan çok kralcıları gösteren başlık. tamam burayı önemsiyorsunuz ve değişmesini istemiyorsunuz ama çok da abartmamak lazım değil mi? sonuçta bir moderasyon var burda görevini yerine getiren. herkes rahatsız olduğu şeylerin kaldırılmasını isterse burda sayfa mayfa da kalmaz ayrıca. mesela bana göre de anket kanalları gereksiz. sözlük nickinden bilmem ne tahmini yapınca noluyo sanki, kime ne katıyosun. ama ben takılmıyorum, kaldırılmasını da istemiyorum. her tür kanal var istediğini takip eder istemediğini etmezsin. istemediğin şeyle de karşılaşmazsın. ya da mesaj kutusu. interaktif kültür ağında gereksiz bir şey dimi. hadi kaldır üyeler arası konuşmayı burda kimse kalır mı kalmaz. her şey bilim, teknik, edebiyat değil. kimsenin tercihlerine karışmayın ya işi moderasyona bırakın. ha olur da işlerini yapmamaya başlarlarsa şikayeti gene edersiniz.
  9. dadanan trollerin niteliksiz ve kalitesiz olmalari buyuk etken.

    elimden geldigince tum konulari niyet okuyuculugu yapmadan okumaya calisiyor, hemfikir veya karsit oldugum fikirleri zihnimde degerlendiriyor ve maksatli dezenformasyon yapan trolleri saptiyorum.

    hiciv yoluyla yazanlarin azinlikta kaldiklari, yogun tahrik ve kiskirtici tiptekilerin ise aleni bir sekilde saldiriya gectikleri apacik.

    ulkemizin icine suruklendigi batakligin boyutlarini buradan net bir sekilde izleyebiliyoruz ozetle.
  10. bilgi paylaşmaya heves bırakmayandır..