1. bir kitap listesi hazırlayalım öncelikle ve katılmak isteyen herkes bu listeden alacağı ya da temin edeceği kitap adlarını buraya yazsın. hepimiz aynı şehirlerde yaşamadığımıza göre kitapları bireysel olarak göndereceğiz sanırım. ya da aynı şehirlerde yaşayanlar yollama işini de kolektif olarak organize edebilirler. kitapları yollarken youreads kitap bağış kampanyası kapsamında yolladığımızın da notunu düşeriz. ne dersiniz?
  2. ilk kampanya için kitaplığımdan listede bulunan 5 adet kitapla seve seve katılacağım organizasyon. istanbul toplu gönderim organizasyonuna da yazılmış olalım. onun dışında naçizane kargo maliyetinin '%10'una talip olmak isterim.

    kitap bağış kampanyaları hep düzenlenir, fakat çeşitli organizasyon eksiklikleri nedeniyle rafa kaldırılır. en önemli sıkıntı kargo maliyetidir. burada kargo maliyetini de toplu gönderim ile yarıya düşürüp, gönüllülere bölmek iyi olur.

    youreads'te fikir ortaya atılır, geliştirilir ve uygulanır. bunu da youser'larin desteğiyle hal yoluna koyarız diye düşünyorum.
    hayırlı olsun şimdiden.
    abi
  3. amadeus magnus kampanyayı youreads'e taşıdığını söyleyince siteye üye olmaya karar verdim. bir kişi bile daha çok kitaba, daha çok bilgiye, daha iyi dünyalara ulaşabilecekse bize düşen, elimizin erdiği, dilimizin döndüğü, gücümüzün yettiğince buna aracı veya yardımcı olmaktır.

    ilk postayı gönderdim. ağustosta göndermeyi düşündüğüm kitapları burada toplanacak kitaplara ekleyeceğim. kitapların toplanması, paketlenmesi ve kargoya verilmesi aşamalarında etkin olarak görev almak istiyorum. çalıştığım kurumda düzenleyeceğimiz ve arkadaşımla yürüteceğimiz proje için de çok sayıda kitap katkısında bulunacağım.

    kitaptan da okuyan insandan da korkmadan, doğru bildiğimiz yolda birlikte yürüyerek...
  4. ankaradan youser'lar varsa (ki vardır diye düşünüyorum) bu başlık altından bir araya gelmek istediğim ve mümkün olduğunca kargo parasını karşılamayı istediğim kampanya.
  5. tatlisubalinasi nın gönderdiği kitaplar elime ulaştı. kitaplar fen lisesindeki öğrencilerden uygun görülenlere öğretmenleri tarafından verilecek. kız çocuklarına öncelik verilmesi şartıyla tabii.herkesin huzurunda teşekkür etmek istedim kendisine
  6. aracısı olduğum kapsamında youser arkadaşların kitap bağışları ulaşmaya başlamış. henüz kargoda olanlar da var. arkadaşım ve kendi adıma çok teşekkür ediyorum.

    ve uzaklardan bir mesaj iletiyorum.
  7. youreads.net'in büyümesiyle daha da artacak kampanyaların habercisi olan kampanya. onlar konuşur youreads kullanıcıları yapar.^:swh^
  8. curateipsum'un tek kişilik kütüphane gönderisinin üstüne söz söylemeyi abes görüyorum ancak fırsat bulduğum bu ilk günde ben de kargomu yollamış olmanın iç rahatlığını yaşıyorum.

    şunu da ekleyeyim (fikir hırsızlığını aile içinde bile yapmayalım!): öğretmen çocuğuyum, hal hatır esnasında anneme çocuklara kitap göndereceğimden bahsetmiş idim, jules verneler, h.g.wellsler. cevabı şu oldu: "o çocuklar ilk defa kitap görüyor. çoğu okumayı onlarla sökecek. resimli kitaplar seç. ne jules verne'i (sartre falan demedim bile), uçma. ihtiyaç neyse, ona göre davran. kendi zevkine göre değil."

    "göndereceğin coğrafyayı tanımadan elitist takılma" demeye getirdi. bir nevi "kış uykusu" demet akbağ tiradı. sonradan düşündüm ve hak verdim. andersen vs okuyup hayata çıplak gerçeklerle hazırlanmaları sadizmini hayata geçirmedim fakat pinokyolar, pollyannalar, nasreddin hocalar, dede korkutlar koydum yerine, benzer sosyopatlar yetişir umudu ile. ülkenin kuraltanımaz, zeki sosyopatlara ihtiyacı var. umarım bu çocuklardan birkaçı çarkın içinde erimek yerine bireyselliği seçer ve hem çevresine hem ülkeye değerli ürünler verir; oksijen israfı cahiliyenin aksine, bahşedilmiş nefesini hakkıyla kullanır; geride donör bekleyen onlarca soyu tükenesi hayvan beklerken. (bkz: godot'u beklerken, overlok makinesi ayağıma geldi)
  9. elimde bir sürü verebileceğim kitap var akşam ayıklayıp ihtiyacı olan yerlere gönderebilirim. pek çoğunun ilk ve ortaokullar için fazla olabilir o yüzden liseye gönderebilirim.

    edit: acil bir işten dolayı memlekete gitmek zorunda kaldığım için biraz gecikecek ama döner dönmez elimdeki kitapları listeleyip gereken yerlere göndericem