1. facebook paylaşımındaki -belli ki iyi niyetle yazılmış ama- "kitap olsun da ne olursa olsun" yaklaşımına karşı olmakla birlikte, ilkokul ve ortaokul yaş gruplarına önerilen kitaplardan tedarik ederek katılmak istediğim kampanya.

    muhtemelen araf'a özel mesajla da ulaşan olmuştur, süreci çok uzatmadan gönderim şekline ve zamanına karar verip kütüphaneyi oluşturmaya başlayalım bence, gerekirse sonrasında 2., 3. kez de gönderim yapılabilir sonuçta, ne kadar çabuk sevindirmeye başlarsak kârdır ;)
  2. canı gönülden dahil olacağım bir etkinlik, uygun kitapları aramaya başladım bile!

    hatta bu fikrin daha genele yayılması için, suruç ile sınırlı kalmaması için, dahası youreads vasıtasıyla tertiplenen her etkinliğin daimi küçük parçası olması için organize olmayı da teklif ediyorum. neden olmasın değil mi? daha bi'sürü çocuk, daha bi'sürü okunacak kitap var!
  3. ben van'a kitap gönderim kampanyasından kalanları müzik/sinema vb arşivimin kalanıyla beraber kolilere koyup kaldırdığım için, meb müfredat listesiyle beraber sahaflara gidip oradan kitap bakacağım bu hafta sonu. dünya klasiklerini tercih edeceğim. jules verne, h.g. wells okusun, ufku açılsın çocuklarımızın. müsaade olsa filmlerini de eklerdik ya, başka yüzyıla.
  4. az önce suruç ilçe milli eğitim müdürlüğü ile tekrar görüştüm. ellerine bazı paketlerin ulaştığını, bazı paketlerinse üzerinde alıcı adı olmadığı, içinde kitap olduğu da belirtilmediği için geri gönderilebildiğini söylediler. paketin üzerine "milli eğitim müdürünün dikkatine" veya "kitap kampanyası" gibi bir ibarenin yazılmasını istediler. bilginize...
  5. kendi kütüphanemden ayırdıklarım
    hüseyin rahmi gürpınar
    deli filozof
    tesadüf
    utanmaz adam
    kuyruklu yıldız altında bir izdivaç

    reşat nuri güntekin
    yeşil gece
    değirmen
    çalıkuşu

    peyami safa
    şimşek
    dokuzuncu hariciye koğuşu
    bir tereddütün romanı

    tolstoy
    kazaklar
    savaş ve barış
    insan ne ile yaşar?
    ivan ilyiç'in ölümü
    anna karenina
    diriliş

    emil zola
    nana
    meyhane
    hayvanlaşan insan

    ve bir kaç kişisel gelişim kitabı koydum. yarın kargoya teslim edeceğim. haftasonu kitapçıları dolaşıp bir kaç kitap daha alıp yollıyacağım.
  6. curateipsum'un tek kişilik kütüphane gönderisinin üstüne söz söylemeyi abes görüyorum ancak fırsat bulduğum bu ilk günde ben de kargomu yollamış olmanın iç rahatlığını yaşıyorum.

    şunu da ekleyeyim (fikir hırsızlığını aile içinde bile yapmayalım!): öğretmen çocuğuyum, hal hatır esnasında anneme çocuklara kitap göndereceğimden bahsetmiş idim, jules verneler, h.g.wellsler. cevabı şu oldu: "o çocuklar ilk defa kitap görüyor. çoğu okumayı onlarla sökecek. resimli kitaplar seç. ne jules verne'i (sartre falan demedim bile), uçma. ihtiyaç neyse, ona göre davran. kendi zevkine göre değil."

    "göndereceğin coğrafyayı tanımadan elitist takılma" demeye getirdi. bir nevi "kış uykusu" demet akbağ tiradı. sonradan düşündüm ve hak verdim. andersen vs okuyup hayata çıplak gerçeklerle hazırlanmaları sadizmini hayata geçirmedim fakat pinokyolar, pollyannalar, nasreddin hocalar, dede korkutlar koydum yerine, benzer sosyopatlar yetişir umudu ile. ülkenin kuraltanımaz, zeki sosyopatlara ihtiyacı var. umarım bu çocuklardan birkaçı çarkın içinde erimek yerine bireyselliği seçer ve hem çevresine hem ülkeye değerli ürünler verir; oksijen israfı cahiliyenin aksine, bahşedilmiş nefesini hakkıyla kullanır; geride donör bekleyen onlarca soyu tükenesi hayvan beklerken. (bkz: godot'u beklerken, overlok makinesi ayağıma geldi)
  7. ortaya karisik kategorisinden katilabilecegim harika kampanya.
  8. elimden gelen desteği yapmak istediğim kampanya. sadece ne yapacağımı yazmanız yeterli.
  9. elimde bir sürü verebileceğim kitap var akşam ayıklayıp ihtiyacı olan yerlere gönderebilirim. pek çoğunun ilk ve ortaokullar için fazla olabilir o yüzden liseye gönderebilirim.

    edit: acil bir işten dolayı memlekete gitmek zorunda kaldığım için biraz gecikecek ama döner dönmez elimdeki kitapları listeleyip gereken yerlere göndericem