1. selam herkese,
    umduğumdan çok öğretmenin olması beni sevindirdi. sözlük formatı gereği çok fazla etkileşimde bulunamıyoruz. feysbuktaki bir grupta örgütlenmek de kimliğimizi açık edecek. biz "youreads şiir grubu" olarak bir vatsap grubu kurduk, orada dozunda ve güzel paylaşımlarda bulunuyoruz. eğer sahici bir "youreads öğretmenler odası" oluşturalım, birbirimizi eğitsel olarak geliştirelim derseniz bir vatsap grubu da bu başlık için kurulabilir diyorum. olumlu düşünenler bana mesaj atabilir, bir haftalık bir deneme yaparız, verimli olursa çay parası toplamaya başlarız.
  2. 3 yıllık özel sektör ve 1 aylık devlet deneyimimi kıyaslarsam;

    özeldeyken hep öğrenci dedikodusu yapardık.
    devlette ise ev, çocuk, geçim sıkıntısı ve sendikalar konuşuluyor.

    özelde daha az para alıyorduk ama böyle maaşlardan dert yanmıyorduk. sendika muhabbetlerinden ise çok dertliyim. n'olur bi rahat bırakın beni.
  3. vatsap grubumuz "youser öğretmenler" adıyla an itibariyle kurulmuştur, henüz sadece iki kişiyiz, mesaj kutuma ilgili hocalarımın telefon numaralarını bekliyorum.

    benim gruptan beklentim birbirimizi mesleki anlamda geliştirmek çünkü en iyi öğrenmenin "sosyal öğrenme" olduğuna inananlardanım. bu birbirimizi geliştirme sürecinin başta sınıf yönetimi ve yöntem-teknikler konusunda olması gerektiğini düşünüyorum. aynı zamanda sınav okuma, idareyi idare edebilme, meslekle ilgili güncel haberler, bu iş avrupa'da-amerika'da nasıl yapılıyor? mesleki tükenmişlik nasıl aşılır? başlıkları aklıma gelen ilk yan meseleler.

    ilk ay çay parası alınmayacaktır. öğretmen zili çalar çalmaz nöbetçi öğretmenlerimizi mağdur etmemek adına sandalyelerin boşaltılması altın kuralımızdır. hayırlı, uğurlu olsun..
  4. öğretmen adaylarını da kabul ediyor musunuz?
  5. en çok ingilizce açığı var denmiş, lakin benim de katılmamla en çok ingilizce öğretmenlerinin yer aldığı oda oldu sanki. okulumda bile tek ingilizce öğretmeni benim. zümrelerimi burada görmek keyif veriyor:)

    not: çok değil alt tarafı am/is/are öğretiyorum. (bir de bana sor)
  6. ingiliz filoloji okuyorum. sanırım oraya girebileceğim ileride.
  7. merhabalar.
    öğrencilerin küçük prensi okumasını istemiştim çünkü sınavda 20 puanlık bir soru sorucam sınavda.
    aklımda birkaç soru var ama fikir vermek isteyen olursa çok sevinirim
  8. ulkemin bir cok okulunda, ogretmenler odasi cay parasi kavgalarinin yasandigi, seviyesiz siyasi atismalarin can sıktıgı, sigara yasagindan dolayi odaya kusen tiryakilerinin trip attigi, ogrenci ve veli dedikodularinin ayyuka ciktigi yerler oldugu icin youreads ogretmenler odasi siradan ogretmenlerimize biraz farkli gelebilir. burasi bilgi paylasiminin, dayanismanin ve nitelikli tartismalarin yapilmasi icin dusunulmustur. paragraflarca yazi yazilmasi yazanin karsisindakini onemsemesindendir. keske her yazilan okunulsa, ders cikarilmaya calisinilsa. egitimin sorunlarindan olan sorgulayamayan (sorgulamayan degil) genclik olusmasi ogretmenlerimizin egosundandir. ureten kendini gelistiren meslektasinin azmini gormez ama kelime arasindan sacma birseye takip sorguladigini sanir. bos elestiri cagimizin sorunu, atarli giderli olmak kimseyi kimseden ustun yapmaz.
  9. 4 sene sonra girebileceğim oda
  10. ben de yerimi aldım. çok degil 14 yıllık tecrübemle aranızdayım. branş; ingilizce.