1. selam herkese,
    umduğumdan çok öğretmenin olması beni sevindirdi. sözlük formatı gereği çok fazla etkileşimde bulunamıyoruz. feysbuktaki bir grupta örgütlenmek de kimliğimizi açık edecek. biz "youreads şiir grubu" olarak bir vatsap grubu kurduk, orada dozunda ve güzel paylaşımlarda bulunuyoruz. eğer sahici bir "youreads öğretmenler odası" oluşturalım, birbirimizi eğitsel olarak geliştirelim derseniz bir vatsap grubu da bu başlık için kurulabilir diyorum. olumlu düşünenler bana mesaj atabilir, bir haftalık bir deneme yaparız, verimli olursa çay parası toplamaya başlarız.
  2. vatsap grubunu akşam bir mani olmazsa kuruyorum. youreads öğretmenler odasına erken gelip dolap kapanlar:

    - bahabgibi
    - emmanuel goldstein
    - nemesiss
    - surela
    - clifford clavin
  3. ingilizce öğretmeni açığı var dediler geldik
  4. en çok ingilizce açığı var denmiş, lakin benim de katılmamla en çok ingilizce öğretmenlerinin yer aldığı oda oldu sanki. okulumda bile tek ingilizce öğretmeni benim. zümrelerimi burada görmek keyif veriyor:)

    not: çok değil alt tarafı am/is/are öğretiyorum. (bir de bana sor)
  5. 3 yıllık özel sektör ve 1 aylık devlet deneyimimi kıyaslarsam;

    özeldeyken hep öğrenci dedikodusu yapardık.
    devlette ise ev, çocuk, geçim sıkıntısı ve sendikalar konuşuluyor.

    özelde daha az para alıyorduk ama böyle maaşlardan dert yanmıyorduk. sendika muhabbetlerinden ise çok dertliyim. n'olur bi rahat bırakın beni.
  6. vatsap grubumuz "youser öğretmenler" adıyla an itibariyle kurulmuştur, henüz sadece iki kişiyiz, mesaj kutuma ilgili hocalarımın telefon numaralarını bekliyorum.

    benim gruptan beklentim birbirimizi mesleki anlamda geliştirmek çünkü en iyi öğrenmenin "sosyal öğrenme" olduğuna inananlardanım. bu birbirimizi geliştirme sürecinin başta sınıf yönetimi ve yöntem-teknikler konusunda olması gerektiğini düşünüyorum. aynı zamanda sınav okuma, idareyi idare edebilme, meslekle ilgili güncel haberler, bu iş avrupa'da-amerika'da nasıl yapılıyor? mesleki tükenmişlik nasıl aşılır? başlıkları aklıma gelen ilk yan meseleler.

    ilk ay çay parası alınmayacaktır. öğretmen zili çalar çalmaz nöbetçi öğretmenlerimizi mağdur etmemek adına sandalyelerin boşaltılması altın kuralımızdır. hayırlı, uğurlu olsun..
  7. ingiliz filoloji okuyorum. sanırım oraya girebileceğim ileride.
  8. stajyerlik yaptiğim sinifin arkadaslarina yaptigi 1nisan şakasını anlatmak üzere 9-a sinifindan bildiriyorum.

    asli ve ataberk "çıkıyorlarmış" ve aralari bu siralar bozukmus. bu bozuk durumu bilmeyen ipek ve elif demisler ki asliya 1nisan sakasi yapalim.

    asliya gidip "ataberk senden ayrildi" demisler. asli mutsuz asli üzgün. sonra siniftaki diger yaramazlar asliya gidip "ataberkle ipek 'çıkmaya' basladi" demisler. şakanin bu kismindan ipek'in de haberi yok. :)

    ben sinifa girdigimde asli agliyordu. tum sinif oturmus sabahtan beri olanlari asliya anlatiyorlardi. elifle ipek özur diliyor; "ataberkle aranizin bozuk oldugundan haberimiz yoktu, sadece1nisan sakasi yapmak istemistik" diyor.

    asli da aglaya aglaya "sabahtan beri herkes bana ataberkle ipek cikiyor, ne haldeyim sen biliyor musun, sen benim en yakin arkadasimsin, nasil boyle bir sey yaparsin" diye bagiriyor.

    asli hala agliyor, siniftaki diğer kizlar asli'nin kollarina girerek onu "kizlar tuvaletine" goturuyor.

    ve bomba gökben'den geliyor. "arkadaslar boyle ergen ergen seyler yapmayalim lütfen, kac yasina geldik biz"

    bunu diyen güzel cocugumuz da 2002 dogumlu yalniz :))

    haa tum bunlar olurken ataberk nerde peki? konu mankeni misali sadece izliyor hicbir sey demiyor cocukcagizim :)

    sonra ders basliyor ve ögretmen geliyor olaylara mudahele edip durumu tatliya bagliyor.

    dersin sonunda aslı "bu kimin fikriydi" diye soruyor.
    tüm sınıf "benim fikrimdi, ben suçluyum, hayir ben suçluyum, asıl ben suçluyum" diye güle oynaya bagiriyor, asli ve ipek sariliyorlar, ataberk de selfi çekiyor :)

    dertlerini yediklerim nasil sevimliler degil mi :)

    edit:stajyer oldugum icin sinif ici olaylara mudahele etmem yasak, sadece arka sırada oturup gözlem yapiyorum.
  9. tanım: öğretmenlerin buluşma noktası.

    stajer ingilizce öğretmeni, kpss öğrencisi olarak ben de odadayım diyorum, selamun aleykum değerli hocalarım!
  10. dün itibariyle vatsapta ilk temasın sağlandığı odadır.