1. mart ayını türkiye ayı olarak belirlemiştik. ilk etapta seçim için kırka yakın film belirleyince biraz düşündük nasıl seçeceğiz diye, sonradan herkesin maksimum üç film sunmasına karar verip daha seçkin bir liste oluşturarak seçime başladık. ilk hafta filmimiz beş oy alan a ay - reha erdem, ikinci filmimiz dört oy alan tabutta rövaşata - derviş zaim ve yine dört oyla piano piano bacaksız - tunç başaran üçüncü hafta filmimiz oldu. türkiye ayını kapatacağımız film ise yusuf atılgan'ın aynı adlı romanından uyarlanan anayurt oteli - ömer kavur oldu.
  2. Nisan ayında ABD sinemasını ağırlıyoruz. Nisan ayında izlenecek filmler aşağıdaki gibidir:

    1- short term 12 - destin daniel cretton
    2- melvin goes to dinner - Bob Odenkirk
    3- koyaanisqatsi - godfrey reggio
    4- barton fink - joel coen & ethan coen
    5- Mickey and nicky - Elaine May

    Bugün ilk filmimiz olan "short term 12" 22.30'da eş zamanlı olarak izlenecek ve pazartesi akşamı filmin okuması yapılacaktır.

    edit: ikinci haftanın filmi İnternet ortamında bulunamadığı için "The comedy" filmiyle değiştirilmiştir. Filmin -vendetta sağ olsun- zor bulunan torrent linki: https://thepiratebay.org/torrent/7764472/
  3. eylülle birlikte yeniden başlıyoruz.

    takvimimizdeki "her hafta bir film" izleme durumu işleri güçleştirdiği -iş yoğunluğu ve şahsi izleme listeleri gibi faktörler sebebiyle- için bu yeni dönemimizde "iki haftada bir film" sistemini denemeye karar verdik.

    yeni dönemimizin aylık planı şu şekilde:
    - ayın onuna kadar üyeler aday filmlerini sunacaklar. onuna geldiğimizdeyse üyeler iki oy hakkını kullanacak ve en çok oy alan ilk iki film o ayın filmleri olarak kabul edilecek.
    - ayın ikinci ve dördüncü cumartesi günü filmler, "youreads sinema grubu" vatsap grubunda değerlendirilecek.

    örnek eylül ayı programı:
    - ayın başından onuna kadar filmler -toplam beş film vardı- aday olarak gösterildi.
    - onunda -yani bugün- saat 22'ye kadar oy verme işlemi devam edecek. saat onda ise en çok oy alan iki film seçilmiş olacak. 16 eylül tarihinde ilk filmimizin, 30 eylül tarihinde de ikinci filmimizin vatsap grubumuzda değerlendirmesi yapılacak. dileyen yazarlar sözlüğe film hakkındaki girisini yapacak.

    sonra da düzen ekim, kasım... şeklinde sürecek; umuyoruz.

    edit: yeni üye alımlarımız her saniye devam etmektedir.
  4. eylül ayında iki filmle balkan sinemasını ağırlıyoruz. ilk filmimiz altı oyla seçilen milcho manchevski'nin 1994 yapımı yağmurdan öncesi. ikinci filmimiz ise beş oy alan iki filmden biri olan sessiz düğün oldu.

    ilk filmin 16'sında
    ikinci filmin 30'unda vatsap grubunda değerlendirmesi yapılacaktır.

    edit: sessiz düğün filmine ulaşamayan varsa diye torrent adresi torrent